Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lenka03

Lenka03 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Dali na nekogo mu se ima sluceno posle prelezana korona da dobie strasni napadi na anksioznost i teska depresija? Mene mi se sluci nesto vakvo, neznam dali e koincidencija i slucajno se poklopi vo isto vreme, ili mozno e virusot da udril na nervi i mozok

На Pepper07 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Site posle korona imaat psihicki problemi,a za nas so veke postoecki da ne zboruvam

На lovely girl M, velfi и Dashing:) им се допаѓа ова.
  3. Bohem123

Bohem123 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    Falati mnogu

4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.669
    Да, кај мене имаше депресија, ми траеше еден месец отприлика, сега еве полека се подобрувам.

5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.669
    Да, мене ме здебелија скоро 20 кг и тоа во распон од 3 месеци.
    Но не те дебелат самите таблети колку што ти го зголемуваат апетитот и тоа конкретно за благи и нездрави работи, јадеш, јадеш и никако да се најадеш.

На Dashing:) и Mentalna85 им се допаѓа ова.
  6. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Znam deka ovde ne e toa tema no da prasam dali nekoj posle prelezana korona imal osip po telo?

7. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    1.119
    Има многу луѓе и од короната и од некои од вакцините. Нешто како уртикарија.
    Пликови по телото кои ужасно чешаа.
    Некои станаа дури алергични на хистамин.
    Сестра ми го имаше ова.

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Plikovi imam vekje 10 dena mnogu me cesaat ovie dva dena sum ok kako da pominuvaat ama I psihicki sum depresivna mozno I da sum bila pozitivna....

9. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    1.119
    Види си да не си станала алергична на нешто, сестра ми беше на хистамин после Ковид.
    Имаше и таа пликови

10. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Histamin sto e ?

11. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Против алергија

12. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Alergija, ili od nekoj lek ili od nekoja hrana, treba da ispitas za vo idnina da znaes

13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    https://forum.femina.mk/threads/Алергии.19803/
    прашај тука во оваа тема можеби знаат повеќе од нас

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Како сте дечки?
    Толку време што немав напади, овие 2 дена убаво ми се исплати.. Катастрофа се чувствувам... Вчера прочитав ако ти трнеле нозе значи имаш рак на стомак и од вчера еве се осеќам како постојано нозе да ми трнат, сила немам некако истоштено се осеќам, немам волја за живот уопште.. Немам сила да одам, не можам рака да кренам ниту пак глава да кренам и триста филмови си направив во глава...

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Плачам, плачам.
    Треба да одам на пат, но никако да тргнам нозете назад ми се враќаат.
    Црева микрократ

На Zhukov и prashinka им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Да не читаш многу интернет ти е мој совет, секоја будала пишува и има пристап до интернет.Ја еднаш барав исто така, нешо гуглав ,,болка во задниот дел од главата" ми искочија 100 болести, и жива здрава сум, ми пројде за 20минити
    Не сум психолог, психијатар, а ни лице кое се бори со анксиозност, ама сум човек кој си ја носел психата во максимални граници, сум пробувала свашта за да видам колку можам да издржам, не можам да знам како ви е на лицата со анксиозност, затоа нема да се правам доктор.Ама, можам да ви кажам дека психата има голема улога.Еве во твојов случај, си прочитал трнење нозе е рак на стомак.Ајде размисли логично пред да испаничиш, дали нервите на стомакот се поврзани со нозете?Или размисли дали си седел со скрстени нозе долго време, па се прекинала циркулацијата и почнале да трнат?Голема е веројатноста да е вториот одговор, зборам ако не ти се дешава 24/7.
    И не читајте на интернет одма, ти трне ногата?Океј, нека трне, стани, растреси ја, пооди и ќе помине.
    Те боли глава? Си викаш ,,ништо не ми е, ќе ми помине, нема потреба да паничам, ништо страшно не е, сега ќе се измасирам ќе ми помине'
    Јас пред 2 години бев во неколку ситуации кај што стварно мислев дека ќе умрам, и највеќе ми помогна тоа што бев со ладна глава, и што си зборев сама на себе.Сум станувала со срцев пулс 140, срцето се слушаше колку силно лупа, ама не ни мислев на болест или нешто, пошо со самото тоа шо ќе помислам на нешто лошо, ќе се вознемирам и уште повеќе ќе пумпа крв.И си викав, добро седни, напиј се вода, ништо не ти е, ќе ти помине.И си гледав у телефон, или некои видеа.
    И во некои други ситуации за кои сеуште не би зборела на форумов ради Х причини.

И ви препорачувам на сите, да си ја прочитате ,,Моќта на потсвеста" , авторот мноогу добро објаснува како потсвеста ни` влијае на телото и умот.Јас сега тек ја прочитав, а методите кои ги споменува професорот ги имам применувано долго време пред да ја прочитам и верувајте ми дека работат.
    Само треба да се уверите себеси во тоа што го зборувате и во тоа што сакате да ви се деси.
    Те боли глава? ќе си викаш, ќе помине ќе помине, ајде ништо не е, една главоболка, па ќе легнеш во хоризонтала, ќе се опуштиш, ќе си пуштиш релаксирачна музика.
    И секогаш трудете се да го носите мозокот од крајност во крајност.Пример ви дојде црна мисла, страв од смрт или не знам шо, одма напрајте си друг позитивен филм.Еј абе убаво беше времето денес/убаво е времето денес, се` е зазеленето, птиците си црвцорат, луѓево надвор си шетаат, баш е убаво весело живо.Или сетете се на некоја смешна случка, или на некој убав момент во кој сте се чувствувале убаво и пријатно.Пример не знам, ве изненадило друштвото за роденден со поклонот кој отсекогаш сте го сакале.И одма враќајте го филмот на тој момент, колку сте се чувствувале убаво, и после продолжете со активностите, не да се враќате на лошата мисла.
    Мора да работите на мозокот и психата.Верувајте ми дека ви е бар малку подобро.Тоа е како да пливате во море/езеро, ако во моментот се закочиш (у случајов се фокусираш на лошата снимка), ќе почнеш да тонеш во водата (односно во лошиот филм), и ако не почнеш да мислиш позитивно (т.е да преташ со рацете за да искочиш на површина со главата), ќе се удавиш во својата психа и своите црни мисли.
    Се надевам ви помогнав.
    Ако некој сака нека пише ќе си збориме

17. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Леле да ти алаф. Е мене ова ми треба реално, ти благодарам од срце! Да си здрава и жива❤

На Tanjushka81 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Tanjushka81

Tanjushka81 Нов член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site.Nova sum vo forumov,ve pozdravuvam site i na site vi posakuvam mnogu mnogu zdravje.Da spodelam moe iskustvo so anksioznosta koja za zal pred edna nedela mi se "vrati".Najprvo osetiv deka ne sum kako sto treba pred 4 godini koga vo soobrakajna nesreka mi bea povredeni decata i tatko mi.Edna godina posle nesrekata ne cuvstvuvav nikakvi teskotii zosto postojano bevme vo trcanje po doktori,kontroli,operacii i koga se toa pomina jas pocnav da pagjam.Mi dadoa terapija da pijam paroksetin vo kombinacija so aklonil,se lekuvav celi tri godini i koga konecno rekov dobra sum,ja izgubiv majka mi.Toa pred godina i pol bidna za da odma naredniot den posle pogrebot nejzin ja izgubiv i bratuceda mi na samo 35 godini,pa posle nea po dva meseci bratuced i toj 35 godisen i dvajcata od kovid.Za nova godina godinava doma cela familija pozitivni na kovid i jas,soprugot i decata.Pak traumi,pak trcanje po doktori.Posle kovidot posledici mnogu,pagjanje na kosa,bolki vo grbot i muskulite,bolki vo bubrezite i zeludnikot.Pocnav povtorno da cuvstvuvam nemir,trnenje na celo telo,terav inaet eden mesec ali ne mozev da izdrzam i morav da posetam pak psihijatar.Povtorno od pred edna nedela istata terapija,paroksetin i aklonil,plus cinedil za cirkuacija.Dali nekoj imal vakvo iskustvo,pocnav mnogu da se plasam,postojano mi se cini deka nesto ke mi se sluci.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Нема ништо да ти се случи..пост ковид последици имаме сите, да те утешам.Од најмлад до најстар, таков е скапан вирусот.
    Читај горе едно мислење над твоето шо пишав, ама отвори го умот додека читаш, седни удобно, олабави го телото и читај со разбирање.Не се секирај за ништо.Ако мислиш добро, добро ќе ти се деси, ако мислиш лошо-лошо ќе се деси.Го напрегаме мозокот со лоши мисли, и преку нервите тоа се манифестира на телото.Мозокот е тој што не` одржува и со чија помош работи телото.Ако на ружата не и` ставаш секој ден свежа вода (во земја тие), ќе овене, така?Исто и со мозокот, ако не му влеваш секој ден позитивни мисли, ќе те опфати страв и темнина.
    Другарки мои на 19 год, пола коса им паѓаше како постковид реакција, се заморуваа на 500 метри одење, не можеа 10 скали да искачат.Сосема е нормално, не се секирај значи.На цел свет му се дешава тоа, не си сама.
    ништо нема да ти се деси, ајде почни да мислиш дека нешто убаво ќе ти се деси.Еве убаво е веќе времето, дека ќе одиш негде, на излет, дека ќе патуваш, дека ќе посетиш некое место кое досега не си можела.
    лош период не значи лош живот, исто како што и изгубена битка не значи изгубена војна, да знаеш!

На Dashing:) и Tanjushka81 им се допаѓа ова.
  20. AuroraB

AuroraB Нов член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,ve molam za sovet pomos ili da spodelite vase iskustvo, osekam postporodilna depresija, dali znaete koi tableti za smiruvanje se dozvoleni da se zemaat po potreba bidejki dojam,ke vi bidam mnogu blagodarna