Бањање за време на менструација

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by aleks01, Jul 19, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. choko

choko Истакнат член

Јас сега бев на езеро и имав добиено , првиот ден не влегов во вода но после тоа се бањав. Ке влезев во вода без улошка и после одма се пресоблакав во гаќи и ставав улошка . Но ме интересира дали поради бањањето во езеро има шанси добиеното да ми се продолжи плус некој ден?Зашто обично имам 7 ден а сеа околу 9 ми траеше. :|

2. marija.maci

marija.maci Истакнат член

И јас ја имам таа срека да немам добиено кога сум на одмор :)
    А ако ми дојде не би се бањала :)

3. Blue.Ribbon

Blue.Ribbon Истакнат член

Имав еднаш добиено но имав сосема малку дури и ко да немав сега незнам дали ми беше од езерото или пак така ми дошло ама јас си имам зацртано дека од водата немав :rofl:

4. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Еднаш ми се има случено при крај ми беше, и влегов во вода па ми прекина.. Иначе не сум за, обично избегнувам, стварно мислам дека не е убаво и не е хигиенско..

5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Уф, после овие коментари дека влегувате во вода и со добиено да му се згади на човек да влезе во вода. Никогаш не сум влегла со добиено во вода ниту ќе влезам, не толку заради себе повеќе заради другите. Замисли во таа вода потоа некој ќе плива ќе нурка што значи ќе биде во контакт со нечие лице, па дури знаеме дека некогаш пливајки се случува да проголтаме од таа вода. Ужасно е себично заради свое задоволство да се изживуваш со другите пред се оние што се со тебе ќе треба да се бањаат во вашата менструација. Тоа е бетер и од оние кои мочаат во вода, уште малку ќе почнете и да се*ете во вода. Премногу себично од ваша страна. Инаку нема ништо да ви биде од здравствен аспект може само да се забави т.е да се намали количински поради ладната вода.

6. ariela09

ariela09 Популарен член

Кога си во вода а имаш менструација,не ти тече воопшто така да,во водата нема да има ниту капка крв. Така да,пострашно е кога се моча во вода (пострашно за тебе) а и сите мочаат во секоја вода,било базен било море или езеро. Се е до човекот,некои се гадливи како тебе а некои мака немаат од таа работа. Јас прв пат слушам на некој да му смета мочањето во вода или бањање за време на менструација. Познавам многу девојки и жени кои го правеле тоа. Ама нема врска тебе ти смета,тоа си е твое. Но сметам дека воопшто не се себични сите што го прават тоа најмногу вклучувајќи ме мене. Сите мочаат а јас да излегувам од вода и во тоалет да одам. Каде бе? Чекај малце,пољека :D

7. solnishko

solnishko Истакнат член

Оваа година ми дојде на одморот и првите два дена не се бањав, но на третиот веќе неможев да издржам. Бев во Турција, на таа топла и прекрасна вода не знам како издржав и два дена :lol: Инаку немав некој проблем после тоа, само помалку ми течеше и ми траеше 4 дена :)

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

На мене само еднаш ми се има случено да имам добиено додека сум на одмор. Тоа беше пред 9 години. Иако имав добиено, се бањав. Ама не бев долго во вода.

9. atala

atala Популарен член

Јас за време на менструација прв ден кога имам понекогаш знаам да се избањам целосно ако косата ми е многу мрсна и не сум бањана во недела кога треба да се бањам,но јас сум против бањање за време на менструација затоа што тогаш каналите се целосно отворени и многу полесно се заболува од инфекции! :tmi: На одмор додека имам менструација не сум била,но моите другарки кога имаат менструација не пливаат и не се бањаат затоа што тоа не е здраво! :o :tmi: Што се однесува до мене,ни јас не би пливала за време на менструација затоа што тогаш многу ми е лошо и многу имам болки,така што сметам дека не треба непотребно да си го ризикувам ниту здравјето,ниту животот во ладната и понекогаш дури и нечиста вода! :o :tmi: :devil: :envy:

10. imelda

imelda Популарен член

Кој бре деца ви ја полни главата со вакви работи? :^) Ризици од инфекции |( менструирањето не е отворена рана ко на фронт да сте биле.
    Кога ве боли стомачето од менструацијата најбргу ќе ви олекне во топла када. :!:

11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се капам и дома и на езеро (со тампон на езеро, море). Никогаш не сум имала проблеми. Ама гледам да е побрзо, да не се заборавам во вода.

Mama25 likes this.
  12. Blue97

Blue97 Истакнат член

Ако ти е после 3-4 ден можеш да влезеш во вода, (тоа не тече тогаш) ама после кога ќе искочиш мораш да идеш да си стаиш овакво... :lol:

13. atala

atala Популарен член

Благодарам многу на советот,не сум знаела за ова досега,но мене во тие денови навистина многу ми е лошо,ми се повраќа,ме болат градите и левата нога,ме боли главата,ми се стемнува пред очите,па морам да седнам за да не се онесвестам,немам апетит и многу ми се јаде чоколада и друго благо и многу сум нервозна и раздразлива иако испивам веднаш две таблети Caffetin menstrual,па затоа сметам дека е многу подобро да не си го ризикувам ниту здравјето,ниту животот со капењето во ладната и понекогаш валкана езерска,речна,морска или базенска вода,а башка што не сум пливач и не сум била многу одамна на одмор,како дете уште,но сепак би сакала некогаш некаде да одам,само да не претерувам премногу финансиски,се во доменот на можностите! :)

14. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Слободно капете се со тампонче не му ја мислете многу нема ништо. :)

Thread Status:
Not open for further replies.