Бев одбиена поради предлог за брак

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од herbst-girl, 13 февруари 2021.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Какви заробеници?
    Ок е што за тебе 26 е рок за мажење, но во свет трендот е се' подоцна.
    Од една страна велиш немаш 16 за да мислиш дека имаш време да лудуваш, од друга ти ни тогаш не си се забавувала.
    Од многу доблести си патиме....

На baby-star, FVP, lovemme и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Не сакам да зборувам од име на членката, ама не го сфатив нејзиниот пост како да треба да правиш лудории.

Не сите нешта значат правење лудории и глупости, а многу полесни се да ги направиш дури си млад. Не сум многу постара од тебе, а за некои нешта веќе сфаќам дека не се веќе толку едноставни. Едноставно, можеш да патуваш, да запознаваш нови култури и интереси, да преземаш кариерни ризици кои се неизбежни за да градиш кариера. Не дека подоцна не можеш да го правиш тоа, ама конкретно за одредени постапки кои носат ризици по плата и слично, од кои можеш многу да добиеш, а полесно ги правиш дури немаш некој кој зависи од тебе. Исто, остај мотивациски говори дека можеш кариера да градиш кога ќе ти текне. Кариерно најмногу се напредува дури си млад, зошто едноставно и телото и мозокот се справуваат подобро со предизвиците и стресот тогаш.

Сосема е во ред тоа да не го сакаш и да сакаш фамилијарен живот, ама тоа се прави со стабилна личност, а не некој како твојот бивш. Не треба да се осеќаш ни како оштетена, ни како жртва, зошто така си правиш контра услуга.

Ако не се опуштиш и не се отвориш малку кон животот надвор од желбата за семејство, или ќе најдеш некој кој единствена цел ќе му е да се жени, или ќе ти прерасне во опсесија. Нели сакаш некој кој ќе сака да е со тебе заради тебе, не заради идејата за брак?

Последна измена: 14 февруари 2021
    На FVP, KateKane, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Ок сватив , ти ја открил слабата точка "брак" и со тоа те држел т.е замајувал додека си му била потребна, поедноставно здравје џабе пишуваме.
    Сурово ама најточно.

На MayDiamonds, spacegirl92, calliope и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    9.356
    Жал ми е што ти се случило ова, ама искрено ајде прво вака.
    Дечково што е идиот е идиот и тоа толку нема потреба да се дискутира, самите навреди што ти ги упатувал многу говорат за него и поради тоа биди среќна што си се спасила бидејќи цел живот после ќе си го заробела.

Ама искрено јас и него во оваа ситуација не го гледам толку виновен да речам. После само 2 месеци врска што е премалце ти си сакала да стапиш во брак со него, и добивам впечаток дека од таа твоја преголема желба да се оствариш како мајка си го гушела постојано со тој муабет.
    И се согласувам со Цреша што ти има пишано, он само механички има прифатено да стапи во брак со тебе, а верувам дека уште од старт не го сакал тоа, ама за да има забава и со кого да го троши времето ти го возел филмот.

Најсериозно вашава врска среќа што завршила, бидејќи како има црвени знаменца во неговиот однос спрема тебе, така има и од твоја страна. Бидејќи реално со некој само 2 месеци да се гледаш и да почне да ти зборува како премногу сака брак и деца со тебе и што побрзо сака да го направи тоа за мене е подеднакво црвено знаменце.

На Amellie13, Tanjamm, dayla и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ☆P!nselsp!tze☆

☆P!nselsp!tze☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    814
    @herbst-girl Сепак е подобро вака отколку брак па развод или брак и деца па развод.
    Времето лечи се. Дај му време на времето. И тоа е тоа.

На herbst-girl и Tinushka им се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    8.436
    Мизерија од човек, овај е се само маж не... Батали го таму и не се вознимирувај. Се уште имаш време, се уште си млада, ќе запознаеш некого кој ќе биде искрен со тебе.

Имам една роднина, беше во врска 10-12 години и повеќе можеби и кога дојде времето т.е годинките за брак/семејство, типот ја остави и си замина.. Среќа на време си најде искрен кој уште првата година стапија во брак и формираа семејство..

На Осе, Плавуша123 и Tinushka им се допаѓа ова.
  7. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.525
    Допаѓања:
    17.582
    Сериозност е да планираш брак после 2 месеци врска, и да сакаш до 26 години да се омажиш?

Лол, мојата дефиниција е сосем поразлична, а јас уште не познавам некој кој е посериозен од мене во опкружување. :smirk:

Па и да се лутиш за ваква дисфункционална врска... :wasntme:
    Дваесетите се осознавање на светот и поединецот во него, па ако некој не сака брак повеќе, не знам што е толку чудно.

Проблемот тука е, твојот став спрема бракот @herbst-girl . Делува како да бараш само некој за да се омажиш, па другото е скроз не битно.
    А треба да е обратно. :hai:

На bonbonka, MayDiamonds, thelittle17 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Научи се да го живееш животот во моментот, а не да трчаш и да брзаш а ни ти самата не знаеш каде.Јас пораснав исто со гинеколошки но и ортопедски проблеми но не брзав никаде.Напротив цврсто Стоев на ставот дека ако не најдам некој што мене ми одговара фино лепо немажена ке си седам.На 29 години запознав личност која толку многу ме сака што вели ако не родиме ке си посвоиме детенце. Веќе 5 години сме во брак и се уште немаме деца, ама ете не очајуваме, се имаме еден со друг, се друго ке си биде.
    Медицината иде напред, не биди толку убедена дека ако сега не родиш, подоцна нема шанси.

На Tanjamm, Amelia, Purelove92 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Зошто го напаѓате девојчето ? Погрешила што го притискала за брак ама и тој не е цвеќе за мирисање.
    Не и честитал дипломирање, ја навредил за нејзиниот начин на облекување, ја понижил и слично.
    Уште од старт можел да и каже дека не сакал или не е подготвен, не требало да прекине врска на тој начин.

На Luminary, Tanjamm, Veta и 2 други им се допаѓа ова.
  10. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    Тој со неговото понашање покажал дека е кретен и, искрено, никој не и е крив за тоа - самата си е. Крива е што ги толерирала навредите од негова страна и што воопшто го трпела.
    Не можеме да кривиме некој што е дегутант и е лош, ама можеме и ТРЕБАме да се тргнеме од таква личност.

п.с кај мене во друштво не само што сме немажени туку сме и сингл, те примаме и тебе ;)

На Amelia, spacegirl92, raww и 7 други им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Имам забележано дека многу трпат такво психичко малтретирање ама од љубов простуваат што не го оправдувам.
    Ама ете гледам дека многу застанаа на страна на типот.
    И двајцата имаат вина, ама нека биде среќна што на време се завршило. :)

На Tanjamm и burthdaykake им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.155
    Допаѓања:
    188.928
    За врска се потребни двајца со исти идеи, за брак исто така, за раскинување на едниот ако не му чини - толку е приказната.

На FVP, KateKane, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.767
    Мене ова ми штрчи во постот ...девојче очигледно не сте еден за друг и помирисе со тоа , ама 26 години сериозни години btf?:drunk: јас имам 31 година и не сум остварена како мајка , мислиш дека по секоја цена мораш да станеш мајка со човек што не те шиша , а знаеш дека за децата е најдобро да растат во хармонично семејство ?
    Ти си млада и животот е пред тебе ,како тоа по секоја цена на 26 години мајка да станеш ?? Живеј го животот па ќе сретнеш вистински човек што нема да те нервира ,ќе се оформиш ко мајка , не брзај се ,животот на никого не му е под конец све скоцкан , и не е секогаш како што сакаме да биде ...ехееее колку сме имале врски сме мислеле дека тој е за нас вистинскиот и завршило ,животот иде напред не назад :)

На MayDiamonds, SexiLy, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Не знам како си сфатила дека тој предложил.
    Девојката во најпрвото мислење имаше напишано:
    За после да каже нешто сосема спротивно.

На crimson, Stressed Out, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.168
    Допаѓања:
    27.309
    Како сакате да стапите во брак со некој што е токсичен?
    Било и време. My ass. Ако треба не се мажам па и со некој шо ме понижува-не, фала.
    Зошто бе не се ценете сами прво?

На browneyes_, MayDiamonds, black-angel и 12 други им се допаѓа ова.
  16. herbst-girl

herbst-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    87

Извини драга дамо, но читај те молам во целина а не меѓу редови. Овие кратки сегменти само се губи контекст и смислата што сакав да кажам. Немаш ли совест да представуваш се контрадикторно.

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Не се пецкај одма, сепак не може толку луѓе грешно да сфатиле, поарно кажи грешно си се изразила ако веќе он предложил.
    Инаку подготвеност за брак не е само "ми дошло време". Ти треба и финансиска и психичка подготвеност.

На crimson, black-angel, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Девојкава добро манипулира со контрадикторност на зборови, мора да признаам.
    Добро прочитав првиот пат и со тој став истапив да реплицирам, за подоцна да ме убеди дека погрешно сум разбрала.

Нема врска, како и да е. Сега веќе се сомневам и во веродостојноста на приказната.

Патологија. :)

На lovemme, Stressed Out, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Штом тој имал услов да завршиш прво факултет, јасно е дека е твоја идејата и ти си му понудила брак. Инаку како би изгледало тој да ти понуди брак, а притоа има услов? Во тој случај немало ни да ти понуди, ќе чекал да завршиш факултет, па да ти понуди. Не нè прави во очи будали, дека не знаеме да читаме и да сфатиме.
    Ти си напишала факт е дека ти си му понудила брак.

На Tanjamm, baby-star, black-angel и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Сега си противречи и на насловот.
    Ме интересира епилогот на целава прича... :D

На Guns N` Roses, tinka-mace, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.