Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бившата ни прави проблеми

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од imi, 3 ноември 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.504
    и јас мислам дека ова веке преминува во намерно зш ај ок да не била во тек на почеток дека јас и тој сме заедно што не верувам дека не не видела заедно или слично но ај.... тој знае дека ме нервира тоа и во глобала се обидува да ми докаже и покаже дека тие повици ништо не менуваат во нашиот однос бидејки и кога не сме биле заедно му се јавила и тој фино лепо и објаснил дека си има девојка дека му е ок и не чуствувал никаква потреба да се види со неа но изгледа ко џабе е човек да и објасни... и сега дури мислам дека и да му се јави (а не сме заедно во тој момент) не би ми кажал за да не се нервирам но не ми е сеедно...

А бројот не би го сменил за ништо на светот бидејки цел живот му е тој број... и не би сакала ни јас да го менува бројот...

2. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    мм тогаш не се грижи многу маченце , ситуацијата со бројот ја разбирам нека го блокира и мирни денови за вас , едноставно никој нема право да се меша во туѓи животи

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Еден совет од мене,некој твој другар нека ти звони и нека ти се престави како бивш,и пред дечкоти намерно збори и кажи му дека несакаш да имаш секс со него,знаеш како викаат клин со клин се избива,јас мислам дека него му годи тоа што бившата му се јавува.поздрав

4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.504
    Не верувам баш дека му годи зш не изгледа така барем не пред мене кога нешто го нервира и вади од такт го вади нема глума тука...но сепак можеби и ке го направам тоа :)

5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Душо ти изгледа појма немаш,какви се глумци и глумици има?

6. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.504
    ma znam no ednostavno koga nekoj te vadi od takt ednostavno nema tolku dobar glumec vo toa...

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.060
    Diora,нема многу да филозофирам само ќе кажам во право си,какво е тоа омаловажување ?разбирам да останале пријатели,но другари :^) ?тоа не го дозволувај,кое друштво кое бакрачи бре :fubar: .
    1.барај да ти се искаже,дали има барем трошка чувство кон неа,разговарајте отворено што и како
    2.не ми се допаѓа толку лесно што ти кажал ајде да останеме пријатели,да бе да |( .
    3.како дозволуваш да си чува слики од неа и плус да ги става на видно место во собата?и плус и нејзините подароци :emo: .а што пак неговите те гледале чудно?
    4.мислам рано е да се засакате ептен ,вие двајца сте во пресна врска,но тој мора да си разјасни дали уште неа ја сака или само му останало во спомен се што поминал со неа.прашај го зошто раскинале,ќе ти се разјаснат сите работи потоа.може да си фатил женска само за неа да ја направи љубоморна.
    се надевам ти помогнав поздрав :hai:

8. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5

Toкму така. Бев и јас вчудоневидена кога дојде. :^) Отворено му кажав дека се осеќам омаловажено. Тој ми се извини, за другиот ден да ми каже дека ништо посебно не направил за да ме повреди.
    Плус ми кажа дека нема намера да го прекине контактот со неа, и ќе продолжи таа да излегува во нашето друштво.
    Со што од старт докажа колку е контрадикторен, и тука веќе ми зовре! :@

Ќе си ѓи изгубам пријателите ради неа, не друго. Башка не ми се некои стабилни, лицемерни се, ама единствените кои ѓи имам. Немам со кого да излегувам после цело лето. :sweat:
    Ме плаши тоа што почнаа веќе добро да се согласуваат со неа, а јас ќе останам ем без дечко, ем без другарки. ;(
    И факт е дека сум во многу комплицирана ситуација, сакам некако да ѓи поправам работите, ама не знам како.

Иначе раскинале бидејки станало монотоно во врската, (да напоменам, одеа више од 2 години) и неможеле повеќе да се поднесат. Па, згора на тоа она го замолила за совет, кој тој и го дал, бидејки сакала да се сплетка со другар му, што веројатно и го сторила. :fubar:

Иначе за кај него дома - бев само еднаш. Тоа изгледа ќе биде и последен пат.
    Така стоеа работите тогаш, и досега не верувам дека се промениле.

И да, за крај, бар малку да му значеше ова меѓу нас немаше веднаш да ми пише -да останеме пријатели.. Туку ќе се потрудеше уште еднаш, уште еднаш, и уште еднаш ако треба. За да ми докаже дека не е така како што мислам. :!:
    И немаше преку пораки да го прави ова, туку ќе ми го дадеше потребното време за кое го замолив да размислам, па вечерва ќе правевме муабет во 4 очи, а не вака како недозреани деца кои незнаат на што се и што сакаат, преку мобилен да се допишуваат.
    Безвезе. |( Како и да е, имам чувство дека јас ќе бидам онаа која ќе го го извлече подебелиот крај од оваа ситуација, а тоа воопшто не ми се допаѓа. :shake:

9. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Diora - бегај од него
    едноставно, него не му е до тебе, џабе само ќе си правиш лажни надежи и ќе чекаш да ти се возврати на чувствата..
    Нема многу да филозофирам, вака од страна гледано ситуацијата е јасна како ден, бар за мене..

10. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Какво копиле е дечково еј. Првпат слушам за ваков вид.
    Ти треба да си 100 %сигурна дека тој не те почитува ни трошка како личност, а не па да те сака како своја девојка. Не си прави самата проблеми кога знаеш самата дека не е на арно ништо во вашата врска.
    И тој и девојка му сигурно нешто прават штом сакаат да искачаат во исто друштво.

Уште еден доказ дека повеќе не постојат граници во моралната плиткост кај луѓето.

11. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    Знам каренин. Ми доаѓа да врискам, бидејки се чувствувам крајно понижено.
    Бев толку искрена и отворена кон него. Имавме многу коректен однос за на крај да направи вакво нешто!? Никогаш досега не сум чула за сличен случај, и ужасно се чувствувам поради тоа.
    А знаеш ли кој беше неговиот изговор? - Дека не размислувал да ме повреди, само сакал да се дружиме. |(
    Јас отворено му кажав дека не ни помислил на мене и затоа да ме заборави.

Е сега, ако она и понатака доаѓа со нас во друштво - тешко мене. :tmi:

12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Одлично кажано. ;)

Според мене невозможно е да пости ваков проблем. Зошто? Затоа што колку што знам на фб постои опција delete, како и block, а секој мобилен оператор им дава можност на своите корисници да доколку сакаат го променат бројот. Така што овој проблем ми е трагикомичен. Едноставно научете да ги гледате реално работите, не секогаш е виновен некој трет од страна. И вашите дечковци не се секогаш ангели. Толку од мене и се изнервирав сеа. :lol:

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    девојче доколку ти не сакаш да го извлечеш по дебелиот крај,бегај од таква врска..ако може и да се нарече врска
    друго,не ми е јасно како можеш така да му дозволиш..во твое друштво,и таа доаѓа(како што разбрав неколку пати сте биле излезени заедно)
    јасно како ден е дека помеѓу нив сеуште постојат чувства,што е и разбирливо дека подолг период било заедно..
    од вака опишаната ситуација доаѓам до заклучок дека дечкото уствари ја сака неа,а со тебе време му поминува и едноставно си му рамо за плачење..а тоа не ти е потребно, млада си,паметна,убава..затоа ваков тип на компликации не ти се потребни :)

а за тоа како да се однесуваш..како што тој се однесуваше со тебе,главата горе и само насмевка на лицето..ако треба да бидете заедно,ќе бидете,но не додека тој не го дефинира односот со неа

14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Диора, ми звучиш дека си паметна млада девојка. Се надевам дека не си се вљубила премногу во дечково за да ти е тешко кога ќе го гледаш него во друштвото (уште полошо па и неа).
    Треба пред нив да не покажеш слабост. Биди силна, биди на дистанца во дружбата со нив. Најди си нова симпатија и зборувај чат пат за него пред нив.. Ама немој пречесто за да не испаднеш смешна и да приметат дека тоа намерно го правиш.

Во денешно време многу го бараат само тоа убаво да се забавуваат, а не размислуваат многу на подлабоките емоции. Ама па кога тоа се прави во едно друштво е многу лошо. Друштвото подразбира другарство, а не мување или кратки врски со оние кои се дел од друштвото и тоа се со цел да се испробаат сите па за на крај да и се врати поштено на бившата. Нели дека сме испробале се друго.

Имаш 19 години, лесно ќе ти стане поубав некој друг дечко. И не се оптеретувај дека ти си згрешила во нешто.

15. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Јас имам поинакво мислење. Сметам дека треба да знаеш со кого си во врска, да бираш и да бираш. Не сум дозволила бивши да ми се умеша никогаш. Сум имала и друга по долга врска, но никогаш, никогаш нит пробал да се јави. Ако јас имам расчистено, тогаш ќе остане во минатото и нема воопшто да има проблеми. Го презирам изразот ми досаѓа, зошто за мене такво нешто не постои, и допушташ бе, си може и затоа така прави. И на крај краева, ако си маж ќе знаеш да се снајдеш.
    Едноставно на крај на врска расчистувам, немој да се осудиш да ме побараш, ако е крај тогаш е крај. Е сега ако и после тоа се мислам јас 5 месеци и се гледам и мувам повремено, многу нормално дека тој ќе има право да си ја проба среќата пак. ќе знае дека сум му сигурна.

16. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5

Повредена ми е гордоста karenin. Што е, не бев доволно добра за него?! |(
    Тоа ми ја нарушува самодовербата која и онака ја немам...
    Плус тој ми беше прв за овие 19 години. А следниот кој знае кога ќе дојде и каков однос ќе успеам остварам со него.
    Зошто немам резерва, и многу се плашам за иднината...

17. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Diora, најпаметно ќе ти е да ја завршиш таа врска. Ако нему му е гајле за тебе нема да се труди да го одржи односот со бившата без разлика дали е љубовен или другарски. Што се однесува до друштвото, подобро да го немаш отколку да испаднеш будала и да те влечат за нос.
    Не е дека не си била доволно добра за него. Едноставно си била на погрешно место во погрешно време. Тој е очигледно се уште заљубен во бившата и тебе не те ни перцепира како девојка со која би можел да има иднина. Мислам дека скоро сите сме биле на твоето место, сме биле привремени девојки иако можеби не сме биле свесни.
    Не мораш да брзаш за сериозна врска, ќе најдеш некој што ќе те цени и почитува, иднината ќе биде таква каква што ти ќе ја направиш, зависи само од тебе.

18. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Знаеш јас како мислам, секогаш е убаво да го простудираш убаво човекот, па потоа да му дадеш шанса да стои до тебе. За наредниот дечко не избрзувај. Запознај го убаво. Запамти дека вистинското машко со тебе треба да се однесува пристојно. И не трпи никакви фори од типот на сакам со бившата да си останам другар. Знај дека кога постои ваква изјава веројатноста да ја сака неа уште е голема.
    За мене глупо би било да се бориш за него бидејќи тој ти има покажано дека не си му нешто многу важна. Затоа заборави на таа приказна.
    Ова веќе се случило. Не се разочарувај. Незнам како да го преболиш сето ова кое ти се случува периодов дека јас не сум и имала слично вакво искуство. Верувам дека гордоста ти е повредена. Ама не дозволувај тие двајца да те отргнат од твоето друштво. Така ќе ти биде уште потешко.

И уште нешто, никако немој да изведуваш смешка од тебе и да се пијанчиш само бидејќи ти е тешко поради раскинот. Гледам дека ова го прават многу девојки. Почитувај се себе си и не дозволувај да си го изгубиш достоинството за еден дечко. Однесувај се како вистинска дама. Пред нив биди рамнодушна. Како да не ти е гајле за тоа што се случило.

И најважно, дотерувај се како никогаш досега. Секогаш биди насмеана и убава.

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.060
    диора,зошто мислиш дека не си му била доволно добра?немој така да размислуваш...тој само е заљубен во бившата,и плус нема некое свое јас колку што опишуваш.зошто велиш прв дечко ти е,па и да ти е прв не е последен.не вреди на тие млади убави години да се врзуваш за него,сепак утеха е што одите кратко време,оти полошо ќе е некој да те лаже долго време а ти поим да си немаш.вака не е фер за тебе, а пушти го него бившата да го вози како и колку сака...идиот

20. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5

Ти благодарам на советите karenin. Тоа и планирам да го сторам, без сомнение. ;)
    Не сум дотолку затрескана во него, но сум уверена дека ако најдам некој друг во скоро време само за накратко, за брзо време потполно ќе застанам на нозе потполно уверена во себе и своите квалитети.
    Не ме сфаќај погрешно, не дека без дечко не сум комплетна, далеку од тоа. Јас баш сум против такви површни врски без емоции, но мора и тоа да се помине ако мора. А со оглед на тоа како тргнало, ќе биде неизбежно. :|
    И не, нема да се пијанчам ради него. Ако тоа го сторам ќе биде оти сакам да се забавувам :$ а не од тага и бол.
    Нема да си дозволам себе си да станам ловец. Туку ќе бидам плен, кој ќе биде тешко да се фати.
    И ако било што во иднина се случи меѓу нас тоа ќе биде под тој услов и под тие правила. Без отстапки и сл. глупости. Но, ќе гледам да не се случи, бидејки тоа ќе ми биде попаметна одлука.