Болки во долниот дел од стомакот

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од ezv, 3 мај 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    5.906
    после (заштитени)односи ми се подувува долниот дел од стомакот понекогаш и ме боли..?

каков проблем би било тоа?? :?:

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.103
    Јајниците, секоја жена го има овој проблем веројатно треба да ти дојде.

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    5.906
    и од кога ми помине..не само кога треба да ми дојде :/

4. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    здраво!
    Би сакала да ми кажете на што се должи, доколку после однос и по свршување внатре имам болки во долниот дел на стомакот слични на ПМС а рано ми е за мензисот
    фала

5. Malecka23

Malecka23 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na forumov imam bolki vo dolniot del na stomakot i vo leviot jajnik a veke mi kasni 3 dena i pregeska napraviv test za bremenost i vtorata linija bese bledo rozeva dali na nekoj mu se ima sluceno ova ako mozete pomognetemi

6. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    E toa e znak na rana bremenost mene mi se sluci proveruvav na 14 den od odnosot i mi se pojavi bleda edvaj primetliva roze linija,i posle edna nedela go povtoriv testot i imase jasni dve crveni linii

На Inka gin и angieangie им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.109
    Девојки
    тука имате неколку измиксани прашања во врска со болки во долниот дел од стомакот.
    Јас би ви кажала дека болката може да биде различна и од различни причини.
    1. Слепо црево- доле десно. Болка до свивање на снагата на два ката
    2. Јајници- кога се воспалени. Ова може да биде и од настинка, измрзнатост, шетање со голи половини или голо нозе (стапала) (знам дека звучам како старите баби ама реално е така)
    3. Стандардни болки во долниот дел од стомакот, како сиптом од ПМС, пропратен најчесто со подуеност во градите.
    4. Цистит- инфекција на уринарните патишта, каде болката е во најдолниот дел од стомакот, поблизу до вагината, и со постојано чуство за мокрење.
    5. Стомачен вирус
    6. При овулација на јајце клетките, доколку не се оплодат, тие пукнуваат, а притоа можно е да повредат некој крвен сад (ова е мнооогу ретка ситуација но сепак е постоечка со можност 1:10000), а со тоа да предизвикат големи болки во делниот дел од стомакот, околу перпоните накај внатрешноста, како и задниот дел- накај анусот. Болка до ситуација да не можеш да седеш, да стоиш, едноставно се препотуваш. Истото вообичаено е пропратено со анемија.
    7. Болен менструален циклус

Сигурно постојат уште мнооогу други ситуации. И ни една од нив не е наивна ситуација, да би ја дијагностириале тука и лечеле со антибиотици и други лекарства.
    Затоа, чувајте си го здравјето и на лекар.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    ве молам за помош!
    имам некои тапи болки во долниот дел на стомакот исти на менструалните за добивање а има уште 10тина дена до менструација
    Што би можело да се случува а имам редовна менстр.на 30-32 дена

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Сите можни причини за болка во долниот дел од стомакот се наведени во постот над тебе, прочитај ги. :)

10. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Da па ги прочитав ама мене сепак ме буни тоа што болките ми се менструални и вакво нешто прв пат ми се случува во овие 26 години , незнам можеби е прелада
    фала ти :worried:

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не се секирај, што и да е не е страшно. Можеби е од ладно, а можеби ќе добиеш порано. Мене ми се има случено уште 10-тина дена пред да добијам да почнам да чувствувам дел од симптомите. :)

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ми заврши пред неколку дена, а од време на време имам болки во стомакот како пред добивање (во пределот на матката) и зголемен вагинален исцедок како во овулација, а рано ми е. Што мислите? :?:

13. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    пред да ми дојде менструација и еве пред некој ден ми помина менструацијата пак имам болки долу такви болки кога осекаш дека ке ти дојде од што е така до сега не ме болело вака освен кога ми доага а сега ми се секојдневни

14. sandrichka24

sandrichka24 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    vaka bremena sum okolu 8 nedela e sega negde okolu polovina cas imav kafeavo na vloskata nemam bolki imali prostor za panika ili vo red e takva pojava za vo rana bremenost

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Мислам дека во бременост не треба да имаш никаков вид на крварење, освен имплантациското секако на самиот почеток, ама осма недела е веќе предоцна за тоа, веќе е ембрионче. Мој совет консултирај се со гинеколог, т.е. отиди на преглед. :)

16. sandrichka24

sandrichka24 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    vaka bev denes na doktor mi rekoa deka plodot e vo red ama e malku sputen i mi dade dydrogesterone tableti nemam bolki ama pak kako zoltenikavo nakaj rozevo mi se pojavi koga bev vo wc i sega me faka panika malku :(

На DijanaPlc му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bliznaci1997

Bliznaci1997 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam i da dobijam objasnuvanje veke 2 dena imam bolka vo jajnikot na leva strana Bev na doktor i mi dadoa apcinja SPASMEKS i caj no isto taka i cesto odev vo wc pred 4 dena so netrpenie cekam da mi dojde menstruacija i da se smiram Ima li potreba od strav ili toa e obicna proxlada

18. MucenceS

MucenceS Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки... Веке скоро 2недели имам болки во долниот дел на стомакот исто како пред добивање а рано ми е. Ме болат и јајниците некако по тврдо ми е коа ке се стиснам и при односи ме боли... Градите ми се позголемени и ме болат и исто така имав зголемено бело прање... Ако мозе некој да ми каже што би можело да е :-\ на бременост нејкам ни да помислам...

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нејќеш, но треба да помислиш. Според симптомиве можно е да е бременост, а и не мора да значи. Може да се случи и од хормонални промени, и мене истово ми се има случено. Но болка при односи.... само еднаш скоро во овулација кога бев, инаку никогаш досега и тоа не е во ред. Мислам дека најдобро е да почекаш да добиеш и кога ќе ти заврши да одиш на гинеколог. :)

20. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    здраво девојки,веке неколку дена имам некои цудни болки во стомакот,долу,ниското,не се многу силни,слицни како за пред доаганје но осекам и пе;ење,инаку имам нередовна менструација,во последно време на денот за доагане,по правило,ми показе малку крв ден два но тоа е скрос малку и пак не ми дојде ко сто треба,дојде дур по две недели,некогас за помалку некогас подоцна...ако има некој слиЧно искуство,нека писе,позз

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.