Имам ставено црвена к'на и сега во план ми беше да ставам некоја посветло црвена фарба.Вистина ке ми паднела фарбава побрзо поради кната??????????
Jas mislam deka farbata voopsto nema da fati na k'na,trba da cekas celosno da padne k'nata pa potoa da se farbas
Женски помош, незнам кај да пишам. преги кај 18 чааот си ја шатирав косата. Од густа коса останав со половина. Целата коса ми се сокина лом ми стана. Ќе си умрам од мака. косата ми беше долга до под рамињата и густа а сега ретка и катастрофа. Ни Ш нема од шатирање. Ај ви се молам споделете искуства колкуку време ви паѓаа прамените, до кога ви се кубеше и како ја оправивте. (Ако сте ја оправиле) Дали некој витамини сте ставале какви чуда препорачувате. Си ставив кокосово масло ама катастрофа си е катаатрофа. Помагајте. п.с. утре планирам да ги посетам стилистите и да видам они шо ќе ме советуват. Мислам оти најарно кје ми е да си се истрижами да чекамгодини да поминат да ми се оправи косичката моја.
ddevojce , како бе сама ли си ја шатираше косата? ништо неможеш да направиш , си ја прегорела косата , единствено да си одиш на фризер , ќе ти го скратат тоа оштетеното и ќе си чекаш да ти порасне. И некое време не се фарбај/шатирај за да се обнови па после. Јас овие маки ги пројдов косата се тегнеше ко ластик од тоа бланшот и со месеци чекав да ми се обнови косата. Но тоа оштетеното мора да го скратиш а не го кратиш косата и со чешлање ќе ти се кине.
Nee edna prijatelka ( frizerka e) raboti vo frizerski salon vo Germanija i ona me pravese. E sega si ja nauciv lekcijata i nikogas povekje nema da stavam nisto. Sega kje odam da ja secam nekade nad raminjata da mi dojde da ne se isposokine. Oo ne da se tegne ko lastik celi prameni mi ispadnaa. A taman si ja porasnav ne se bev cela godina farbala i sega ja dovrsiv. Sto preporacuvas da i stavam za zastita??
Ништо страшно ајде, биднало веќе. Шишај се и после ќе избегнувај пеглање фенирање такви работи, освен во специјални прилики. Земи некоја хранлива маска квалитетна, витамини земај за коса, иди во темата за побрзо растење на косата, има многу корисни совети и како ти расте крати ја постепено на месец два по сантим, ќе ти порасне
More da mi ja vidis kosata kje vidis so e strasno. Ama bidnalo ajde. Moram napred se razbolwv. Bev kaj dve frizerki i ednata mi predlozi da sinapravam tretman so keratin na kisata. A posle da ai zemam edni bio proizvodi, sampon i maska baa za takva kosa. E sega drugo care neznam. Kje potraelo dva tri medeca dur se opravi i pocne da raste. Ama pa i cela kosa mi e kako izmackana. Nemozam ni da ja vrzam ni da ja pustam. Treba nekoj traki i marami da nosam.
Добро бе @ddevojce , таа што те правеше што побогу ти ставаше на косата, солна киселина ли? Па и фризерка и тоа во Германија. Ништо, за другпат си знаеш, такви ризици не. Сега е зима, капчиња шалчиња, и обавезно користи го рецептот за побрзо растење на косата. Батали фризерки што гледаат да си ќарат од производите нивни "магични", бланширано влакно џабе е што и да му ставаш, тоа не се храни оти се смета за мртво влакно, може да го замаскираш само. За кератинскиот третман еве ја темата, ѕирни, може да е лек, не викам не Со среќа
Abe aj em frizerka em prijateöka. Dva casa mi gi drzese pramenite u folija. Veruvajte folijata bese ogorenaa. vrela ne se drzese so prst. Tie folii so mi bea do usinjata slusav kako ж'жгаше kako se przi nesto. Ne znam. Kje se razbolam od maka. Topka imam na dusata
Аааа епа ете од што било, 2 саати... што е многу многу е. Ајде не се нервирај, луѓе сме, од грешките се учиме. Пролистај ги темите што ти ги посочив, има многу добри совети
Fala mnogu. Bev denes na frizer mi ja potsredija malku so keratin. Sampon i maska i so maslo od keratin. Sega mi e meka ama suvoto si e suvo. I iste se kubi. Denovive kje odam da mi ja potstrizat malku.
здраво девојки! имам прашање за вас, доколку сте имале платинесто плава коса, со која фарба сте достигнале темно плава нијанса? јас во моментот се фарбам со Гарниер, колор сензеишн најсветлата, пробав со истите гарниер / нијанса 8 ама ми излезе само како прљаво плава и коренот ми изглеаше како неисфарбан а врвовите беа само со сребрен сјај
Хелоу Со месеци се мислам помеѓу две бои за фарбање.. Па се мислам која подобро би ми стоела. Правата е темно кафеава, ептен темна. Втората е плава со темен корен. Инаку имам зелени очи и светол тен, кафеава коса. Што подобро би ми стоело? Хелп -> (препорачајте ми добри фарби што баш вака ке ми излезе, важи и за двете слики) 1. 2. Плава со црн корен, незнам како ја нарекуваат оваа нова мода, но дали кај нас успева? Значи коренот темен, не жолт
лелее, втората идеална и јас сакам така веќе подолго време, но јас имам потемен тен, негде средина сум, ни премногу светла ни премногу темна, и се мислам и јас дали ќе ми стои. Макииии ххх
@IamSexyAndIKnowIt Ако имаш кафена коса првата боја лесно ќе ја добиеш , но за плавата тешко , ќе ти треба прво бланш сигурно. Ако веќе ја имаш фарбано ќе ти се обои само коренот а ако првпат ја фарбаш и ставиш фарба, портокалова ќе ти стане. Ако се решиш да ја правиш плава на фризер само. Инаку според мене , јас гласам за кафената
Имам премногу сува коса, како метла, се плетка како пајажина, користам раазни чуда за сува коса без никаков ефект. Некој ми спомна дека можеби од фарбање ми е таква, се фарбам со гарниер колор сензејшнл, бр.7 и ми испаѓа светло кафеава.Знаете ли некоја фарба да ми препорачате за сува коса?
Незнам , јас со овие фарби на Гарниер не сум имала никаков проблем Мислам дека гарниер фарбите имаат внатре хидроген 9% па ако мислиш дека е од тоа , земи од фарбите на Miss Magic , бугарски се ги има во Стокомак околу 75 денари (ако имаш долга коса сигурно 2 ке ти требаат) јас се фарбам со нив црна со син сјај и косата ми е мекана , прекрасна , внатре имаат пакетче со бадемово масло кое се става во фарбата и плус хидрогенот би требало да е 6% на шишенцето пишува баш провери , колку е помал процентот на хидроген толку не ја гори/суши косата
И јас сум таква моментално Ја правам истата постапка, од скоро бела плава коса постепено ја затемнувам. Јас се фарбав со фарба што има бланш, тој излегува на било која нијанса да се стави, особено на потемни бои. Затоа фризерот ми препорача постепено да ја затемнувам бојата, ме фарбаше со 9.00 Subrina Professional и таква испадна. Следен пат треба да се фарбам со нијанса потемна, т.е. со 8.00. Мора да има некој период додека не поприми убаво влакното. Следниот пат фарбај се пак со истата, би требало подобро да испадне. И користи што е можно послаб хидроген, мене ми препорачаа да ставам 6% разреден со малку вода.