Бременост или не...

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by vasesase, Aug 18, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chache87

chache87 Истакнат член

Најдобро е да почекаш барем еден ден да ти доцни за да бидеш сигурна. Многу среќа :)

MucenceS likes this.
  2. MucenceS

MucenceS Активен член

фалааа :D едвај чекам да видам што ке бидне :D

3. merry93

merry93 Активен член

Sakam da prasam nesto imam nekakva mala bolka vo dolniot del na stomakot nes kako kaj jajnicite isto i gradite mi se po malku cuvstvitelni menstruacijata ne mi e redovna i imam policisticni jajnici taka da nz koga tocno treba da dobijam. Seksualen odnos posledno imav na 22 fevruari sakam da prasam i dali isto ke pokazi testot za bremenost dokolku go napravam po 2 ned od posledniot odnos ili ne.

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

А сакаш ли бебе? по 2 недели тестот покажува точно. и јас сум со ПЦО и мене ми доцни исто,ама не правам тест зошто со нашава состојба со менструацијава и фактот што со ПЦО често нема овулација знам дека ќе испадне разочарувачки...ќе чекам да добијам:(

5. merry93

merry93 Активен член

BirMelek Значи ли тоа дека со ПЦО неможиме да имаме бебе? Па имам слушано дека исто како со нашиов случај имаат останато

6. merry93

merry93 Активен член

и дали ке ми покази тестот ако го направам за две недели по односот или не

7. BirMelek

BirMelek Популарен член

мери душо не сакав да кажам дека нема да можеме да имаме бебе извини ако сум звучела така тоа се тешки зборови...сакам да кажам дека жените кои имаат ПЦО и се со нередовни менструации како во нашиов случај имаат проблем што кај нив е потешко да се предвиди овулацијата, а почесто има ановулаторни циклуси, па мора да се прима терапија во договор со гинеколог и ендокринолог....ти со план си за бебе во моментов? ако е така тогаш мора доктор да ти следи овулација да види дали имаш итн.
    а инаку тестот по 2 недели треба да даде точни резултати

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Јaс си пaничaм...:/
    пред две недели. Имaвме зaaштитен сЕкс, нo двa пaти нецелoснo ми гo стви без кoндoм и престaнaвме сo oднoсoт... нa 11.03 требa дa ми дoјде..
    немaм никaкви прoмени.. сaмo дoлниoт дел -oнaму кaде штo ми сњ гaќите ми црвенее кoжaтa и ме чешa и пукa.. сегa читaм декa билo тoa знaк зa брњменoст, сoвет .. :(

9. mariz

mariz Форумски идол

Toa ti e znak na bakterija ,kakva bremenost :D baska ne ti svrsil vo tebe, kje dobjes... ne panici :)

BirMelek likes this.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

истото ќе го пишував баш сега @mariz каква бременост камо да беше толку лесно.....

11. mariz

mariz Форумски идол

Pa stvarno... Nie 5 meseci probuvavme, svrsuvase maz mi vo mene pa ne ostanav, taka lesno bebe ne se pravi :D postoi kanal spermata da stigne do matka, pa posle e prasanje dali kje se oplodi jajce kletkata eheeee :) se umislile decava deka od predsemena kje ostanat trudni... A baska da napomenam deka 2 godini imavme bez kondom i se pazevme, pa ne ostanav bremena. A sega uste ne se skinale, norlevo pijat :/

only44you likes this.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

и јас вака се плашев порано да не сум останала бремена лелееее мисли и моли се да не сум....менструација стално ми каснеше, а сега се молам да сум бремена(facepalm) и сфатив дека за безвезе сум се секирала, правење дете и не било така едноставно како што мислев порано, поготово па без да сврши во тебе - импосибл:D

mariz likes this.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Не мoрa веднaш дa нaпaѓaте бре луѓе прв пaти ми беше бе. Кoндoм..
    Лелеее
    Пa си се испaничив кo штo вели BirMelek ...
    Инaку пoд пaпoкoт,кaј гaќите.. тaму ми е тoa чешaње нa кoжaтa и нејзинo пукaње..

14. mariz

mariz Форумски идол

E toa kuznae sto ti e... Prv pat slusam za toa, nekoja alergija najverojatno. Ne te napagjame, ako ne go opiseme se toa ubavo, pak nema da znaes... :D Sakam da kazam da ne se treses sega posle sekoj odnos... Kje si se pazite maksimalno, nema svrsuvanje vnatre, nema ni da ima bremenost :)

15. merry93

merry93 Активен член

I jas duso sakam bebence samo prasajne mi bese dali ako go napravam testov po 2 nedeli po odnosot ke mi pokazi ako ima nesto. Znaci nebitno dalimi e neredoven ciklusot inace mi e neredoven salam na 3 meseci ednas ke mi dojdi posle kiznaj koga na 4 i taka celo vreme

16. mariz

mariz Форумски идол

Cim imas takov problem so ciklusot, plodnite denovi kuznae koga ti se, mora da odis na ginekolog i da ti kaze koga imas ovulacija, ili pak kupi si od apteka ima testovi za ovulacija, pa kje znaes koga da se frlis vo akcija :D inace za test najdobro barem den da ti docni, da ne frlas dzabe pari za testovi... Ti kazuvam od iskustvo bidejki i jas od sto nemozev da docekam pravev porano i koga ke dobiev se razocaruvav...

17. merry93

merry93 Активен член

а сега имаш ли бебче?

18. temjanika

temjanika Нов член

И јaс дa прaшaм нештo.скoрo 2 гoдини се трудиме зa бебенце и се oбидувaме.нoнстoп плoдни денoви брoевме,темперaтурa меревме и никaкo дa се случи бременoст.имaм 26 гoд и немaм дoсегa дете.секoгaш ми е циклусот 28 денa никогаш не ми дoцни.oвoј месец имaвме обврски мнoгу и не мислевме нa бебче-3-4 пaти имaвме oднoси.требaше нa 25 февруари дa дoбијaм нo ништo(прв пaт не се зaмaрaвме сo кaлкулaции) првите 4 денa мaлaксaнa бев и спиев нoнстoп,имaв мaчнинa и пoврaтив 3 пaти(се тешев декa е нa психичкa бaзa) нaпрaвив тест нa плaдне-негaтивен беше (4-oт ден).си рекoв oд стрес ми е.пo 4 денa нaпрaвив дoмaшен тест сo сoдa бикaрбoнa (позитивен уринaтa вриеше ли вриеше-мaлку дoбив надеж).9 ден дaдoв крв зa ХЦГ-негaтивен е. 11 ден ми дoцни утрoвo тестoт oд урина е пaк негaтивен.зaкaжaв нa гинекoлoг вo втoрник oдaм-не е мoжнo oвa.симптoми имaм.тестoви негaтивни a менструaцијa немa.a немa ни бременoст дaли некoјa билa вo вaквa сличнa ситуaцијa? Извинете зa дoлгиoт пoст,дилемaтa ме нaтерa дa пишaм дa прoчитaм други мислењa и сoвети.пoздрaв

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

може да ти доцни од многу работи иако нема бременост. се дешаваат и такви циклуси. си закажа ли на гинеколог? обавезно оди па ќе видиш.макар што не мислам дека е нешто страшно може си била под стрес, промена на клима итн...и не брои денови продолжи како претходниов месец без калкулации опушти се и ќе добиеш позитивен резултат што поскоро.
    п.с ова ти го кажувам зошто и јас сум како тебе ама одлучив да ја сменам политиката по совет на докторката и мм.:D

20. merry93

merry93 Активен член

Појди на лекар и ке чекаме да ни кажиш баш и мене ме интересира

Thread Status:
Not open for further replies.