1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Laura12, 29 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pufce27

Pufce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    88
    Da toa mie poznato no,mene mi se pokacuvaat nadvor od dozvolenoto na prvata bremenost duri do 42iljadi mi otidoa lezev po bolnici no nisto ne otkrija pa sakav da vidam dali nekoja ima slicno iskustvo

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Пиши во темата Труднички муабети, верувам ќе се најде некоја.

3. emse

emse Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Zdravo...se izvinuvam,mozhebi ne go postiram prashanjevo vo soodvetna tema, no me interesira koj test dava najbrzi rezultati i po kolku dena?

4. Jasmina Minaa

Jasmina Minaa Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki, ne znam dali da se raduvam ili sto, denes posle 5 meseci testot za bremenost mi pokaza vtora rozeva no bleda linija, vo stomakot osejkam nekoi cudni bolki kako pred ciklus, sto da pravam sovet, a testot go pravam posle 4,5 dena zakasnat ciklus, da pocekam pa da pravam dr test?

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Најпрво честитки за втората линија и сега можеш да си закажеш на гинеколог.Инаку за болки во стомакот и јас на почеток ги чувствував истите но беа слаби и докторката ми потврди дека е нормално тоа...Со лесно и позз

6. Jasmina Minaa

Jasmina Minaa Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Falaa Maceto 123, sekoj sho ceka da si doceka :)

7. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki...pred dve nedeli imavme nezastiten odnos so mazot mi i toj ejakulirase vo mene a toj den bi trebalo da mi pocnuvaat plodnite denovi...znaci sigurno postoi moznost za bremenost,..samo po kolku vreme mozi da imam simptomi??imam bolki nekoi vo stomakot cudni,gradite me bolat mnogu veke edna nedela a i vcera i deneska mi teci po malku kako kafeavo nesto...a nareden ciklus ako imam treba da bidi za 5-6 dena...Ve molam za mislenje posto nemam iskustvo so bremenost do sega i ne znam dali ova e toa so se slucuva...

8. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Најдобро е, ако издржиш, да причекаш два - три дена по денот кога треба да ти дојде циклусот па да направиш тест.

9. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Jas napraviv eden test pred edna nedela ama izleze negativen :( mozebi bese rano ne znam a mozebi pa i nema nisto :(((

10. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Најсигурно, по мене е откако ќе задоцни циклус. Имам пишано, во мојот случај, продавачката ми даде грешни тестови во аптека - демек 100 ден. да не даваш поише и двата негативни ми беа, а циклус немав. Па после нервоза, купив „скап“ од 200 денари и го правев после 2 недели доцнење на циклус - позитивен. Ти посакувам две цртки да видиш на твојот!

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.120
    Симптоми може и воопшто да не се појават во почетните стадиуми на бременоста. А од лично искуство говорејќи колку повеќе си бара човек симптоми ќе си ги најде сите и од притисок и еуфорија може дури и да му касни. Посебно во првите месеци од обидување.

Критичниот однос бил пред две недели. Преку крв веќе ќе покаже, а тестовите за бременост дури после каснењето.
    Најсигурно ти е да си почекаш да ти касни...се друго може да биде џабе фрлање пари.

На funnygirl25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Ajde ke pocekam togas da mi kasni...ako veke mi zakasni...pa ke pravam test togas i ke ve izvestam...fala mnogu

13. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    A ova kafeavo so mi teci vcera i deneska so mozi da bidi??? Ajde ke pocekam pa ke ve obavestam...tnx

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.120
    Може да е имплантациско крварење, кое настанува после вгнездувањето кое е 8-10 после односот, а може е она кафенкасто како пред да ти пробие...

Во секој случај ти посакувам две црти.

15. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Ti blagodaram mnogu se nadevam ke bidat dve crti...samo ke treba da pocekam uste nekolku denovi pa ke vidime...

16. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Sepak test nema da pravam prokrvariv deneska kako za menstruacija so znaci nema bremenost :( A mi podrani 3-4 dena so ne mi se slucilo nikogas...

17. strelec990

strelec990 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали и покрај тоа што се користи еутирокс од 50 и бромергон може да се забремени? Ви благодарам

18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Da se raduvas! Cestitkiii...

19. Melanija89

Melanija89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Девојки имам проблем!
    Денеска имав незаштитен однос со дечко ми и мислам дека на време го извади, но некако не сум сигурна :( .Треба утре..задутре да добијам.. Што значи не се плодни денови.Дали е можно да останам бремена? А неможам да се напијам апче ден потоа пошто пиев пред неполни три месеца, а имам читано дека е дозволено на мин 6 месеци.
    Ве молам за мислење..

20. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Доколку несакаш да останеш бремена зошто имаш односи без кондом?
    Плодни денови неможе со сигурност да знаеш кога ти се затоа што кај секоја жена е различно.
    Почекај неколку дена и види дали ќе добиеш, и не си играјте играчки бе деца со апчињата не се тоа бомбони!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.