1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Laura12, 29 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Melanija89

Melanija89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2

2. Melanija89

Melanija89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Сите знаеме дека кондомот е најсигурна варијанта да не те боли глава, ама ајде де.. Башка во долга врска и се опушта човек.
    Незнам колкава е веројатноста пред менструација да останам трудна, плус и да остана внатре нешто тоа беше многу малце.. :(

3. funnygirl25

funnygirl25 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Eve me mene pak tuka znaci minatiot mesec mi podrani ciklusot a imav pred toa nezastiten odnos so mazotmi...no ciklusot bese cuden i kratok...ovaj mesec mi dojde na istiot datum kako i prethodniot ama imav samo dva dena i deneska skoro nisto...ne znam sto da mislam dali e mozno da ima bremenost ili mozno ova da mi se slucuva od promena na klima...ne znam...vase mislenje?!

4. MisM

MisM Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас сум бремена во 33 недела на последното ехо ми рекоа дека бебето има проблеми со цревата. Направив скрининг и ми рекоа дека едното црево на бебето е малку здебелено 6 мм, и не незнам што да превземам, зашто незнам од што е тоа така.

5. Crna macka

Crna macka Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dali e mozno da bidam bremena od masturbiranje?

6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Секако. Еден прст -едно дете. Два прста -две деца. Три -три. И така натаму,
    Честитки :party:

На *Ива, Meckicja и Sesil им се допаѓа ова.
  7. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    mene me interesira da prasam dali orgazmot ( znaci ne sex samo orgazam ) moze da mu nasteti na plodot vo bremenoata?

8. Miss96

Miss96 Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Zdravo devojki
    Veke 11 dena mi kasni ciklusot, uste na 4 den napraviv test za bremenost i testot bese ednata linija temna drugata svetla, isto taka i narednite 2 testa. Vcera bev vo drzavna bolnica zaradi bolkite vo dolniot del od stomakot mi napravija beta hcg i izleze 32,1 toa bilo rana bremenost, potoa napravija pregled eho vaginalno i kazaa deka bremenost nema mozda bilo mnogu rano i ne mozelo da se vidi , no denes mislam deka dobiv imam menstrualni bolki kako e mozno toa posle 3 pozitivni testa i pokacen hcg hormon

На Rosse56 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Bremena si stom betahcg e nad 5 cestitki no mnogu rano e da se vide na eho

10. Miss96

Miss96 Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Da no zosto imam krvarenje

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Ako imas krvarenje pojdi na gin mozes I na nekoe oddelenie za ginekolog ija odma da te bocnat progesteron depo

На Miss96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.033
    Допаѓања:
    167.189
    Da ne te plasam ama beta od 30 na 11 dena docnenje e mn mala. Plus si prokrvarila. Moj sovet ute pak ispitaj beta. Ako krvaris kafeavo moze da e ektopicna bremenost, ne daj boze moze si imala spontan.
    Stvarno ic ne sakam da te plasam, jas pominav niz 3 ekstrauterini. Betata sekogas mi bese pomala od 50 na nedela dena docnenje

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mtvs

Mtvs Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки! Сакав да прашам дали има шанси да сум бремена бидејќи со дечко ми имавме незаштитен однос.Тие денови ми беа неплодни,пиев и апче-ден потоа(норлево)после 12-15h иако не сврши во мене поради предсемената течност.Таа вечер имавме неколку пати однос и ми е страв да не останало нешто од минатиот пат иако имавме орален пред да го направиме.Сеа чекаме да поминат 2 недели за да направам тест за бременост.
    Мислење?

14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.744
    Допаѓања:
    33.504
    Јас стварно не ја разбирам денешната младина со толку информации на тацна (facepalm) Како можете бе деца толку Норлево да пиете како бонбони.Место бонбони користи кондоми. Јас со мм 15 години имаме односи па не сум пиела норлево.И сум била без интернет повеќе информирана од вас. Веројатноста и без норлево да останеш трудна од предсемената течност е многу мала, а исто и ако" останало "нешто. Повеќе се плаши од норлевото какви последици ќе ти остави отколку од бременост.
    Не и не , не можам да разберам како имате односи без кондом , а се плашите од бременост, норлевото ли е решение? Жени ценете се себеси, со кондом или без ефектот е ист.Ако си стави мажот кондом нема ништо да му биде, а вие со хормоните не знаете што може да си направите.Нема за еден кондом да си најде друга не се плашете.Кондомот е навика и потреба;) И ако ви настане хормонален дисбаланс и почнете да се енормно дебелеете пак може да ве остави.А и без врска може да ве остави. И сега за што се одлучи?

На poenta, Roli, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Zenicki.... Kolku vreme e normalno obiduvanje za bebuska? Eve kaj nas 3 meseci i nisto novo :(

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    145.080
    3 месеци не се ништо.
    Претпоставувам дека си ги направила до сега основните пап и брисеви.
    До година се толерира.
    Само опуштено и ќе биде.

17. Male4ka25

Male4ka25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    Zdravo imam edno prasanje. Bremena sum nekolku nedeli a navecer pred spienje stabam operil kapki za nos. Daki toa moze da mu steti na bebeto

18. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Во упатството пишува дека потребно е консултација со доктор за бремени, но јас мислам дека штом си почеток на бременост најдбро е да го прекинеш. Било кој лек на почеток на бременост не е добар.

На Male4ka25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Не се става Оперил во бременост. Или ќе земеш од детските Оперил П, или само обични морска вода.

На Male4ka25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Женски имам болни контракции но на цтг не ми даде ништо и докторот по прегледпт ми рече дека ке чекаме уште некој ден ова биле лажни контракции. Но јас неможа да спијам зошто се интензивни кога ќе ме фатат ве молам дали некоја знае дали може да се напијам нешто барем да им се смали интензитет?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.