Не треба да се јавиш за ревакцина. Јас се јавував за прва доза да се потврдам дека боцкаат за да не тепам пат за џабе, и веројатно се јавуваат повеќе за порано за ревакцината од онаа прва тура што се вакцинираа со аз и потенцираат дека не ги примаат нив. Треба да си чекаат термин.
Не многу се коректни. Мене дури ме прашаа ако сакам за ревакцина да ме пишат Врање, за да не одам до Ниш. Кога прашав ако има гужва во Врање дали може сепак да одам во Ниш ми рекоа нема проблем, само да си го запазам терминот, односно да не одам порано.
А ова терминов по 18ч важи само за тие што сакаат порано да се ревакцинираат со Астра, така? Ние останатите со регуларен термина за ревакцина претпоставувам во било кој период од денот можеме да одиме.
kakvi gluposti i zagovori izvini ? ovoj sto zboruva vo intervjuto e doktor po nauka ,so vakcini rabotel cel zivot , ne likot sto spodelil zboruvam za covekot sto dava intervju ,sigurno ne si pogolem ekspert od nego izgledaj pa komentiraj
Eve ti kako go pobivaat https://www.mcgill.ca/oss/article/c...nce/doomsday-prophecy-dr-geert-vanden-bossche Ovoj e ko Velo Markovski kaj nas..
Novavax се покажа 90% ефикасна https://www.statnews.com/2021/06/14...il&utm_term=0_8cab1d7961-83117a2aba-153272378
Што чекаат нашиве зашто не ги бараат побрзо Спутник и Кинеските?. Тие се во поголеми количини, не можеме само од донации да се потпираме. Мораме од секаде да нарачуваме. Еве гледаме Индискиот Сој е актуелен.Треба да имаме што помасвна вакцинација особено и на помладите. Не треба да се опуштаме ја незнам штого укинаа полицискиот.Ако не бидеме и внимателни без контрола особено на границите може многу брзо и кај нас Индискиот да дојде. Што повеќе вакцини мора да имамее.
Дечки ме интересираат искуства ако има некој вакциниран со Фајзер? И ако има некој сознание дали може да се вакцинираат жени кои што се моментално на таблети за контрацепција или пак треба да се прекинат, па после тоа да се вакцнира?
Мој близок вчера сабајле се вакцинираше со Фајзер. Цел ден беше се во ред, никаков ефект. Денес има малку температура и чувствува омалаксаност. Дали е ова нормално? И дали смее да земе андол?
Кинеските веќе требаше да се стигнати според сите најави. Со Русите се скаравме. Им протеравме двајца вработени во амбасада тука. Сега вакцини нема да пратат (иако официјално кажаа ќе пратат). Тоа е. @Leat нормална е реакцијата. Ако има температура над 38.5 се зема нешто за симнување. Најдобро парацетамол, ама веројатно може и андол.
На мајка ми и стигна порака за вакцинација, на 17.06 (пријавена на 12.05 и има 59 години). Ме интересира доколку некој знае, дали има шанси со фајзер да ја вакцинираат или може и астразенека ? (Прашувам за астразенека бидејќи не сум сигурна дали кај нас постои некое ограничување во однос на возраста за тоа кој ќе се вакцинира со таа вакцина?)