Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Discussion in 'Политика и настани' started by Bratot, Jul 1, 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 vote(s)
    3.7%
  2. Не

166 vote(s)
    76.9%
  3. Не ме интересира

12 vote(s)
    5.6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 vote(s)
    13.9%
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Па предлогот "ги штити" баш тие духови, оние кои не бараат права, барем не засега.
    Албанците бараа права, добија, ама имаа поддршка од западот.
    Во случајов, "бугариве" не бараат.
    Барем засега. Ама Европа ги штити правата со овој предлог.
    Нормално дека понекои скокнаа против "бугарите".
    Ама скокаа тие и против рамковниот, па после си ќутеа. Само така насамо, си коментираат дека се против.

Да беа тие духови стварно бугари, досега ќе се организираше референдум и ќе се отцепеше источна и ќе се припоеше кон Бугарија.
    Ама тие духови се иселија, се враќаат еднаш годишно, праќаат секој месец по некое евро дома и полека, но сигурно, си ги повлекуваат фамилиите со нив.

А на Бугарија и е гајле за "българите в чужбина" исто колку и на тие во Бугарија што се.
    И таму хара мафијата, и само се залажува народот со приказни, добиваат нови мандати за да можат уште повеќе да крадат.
    Веќе ни бугарите од Бугарија не сакаат да се бугари, а не па тие од Македонија, Украина или Турција.
    Сите бегаат кон западот кој што понекои уште го критикувате.

2. Kanya

Kanya Популарен член

Што знам според нив горе-долу исто живееме. Има тука од се косми, и балканци и германци и скандинавци кои во голема мера се иселуваат особено младиве, се има.

Какви биле романците и хрватите искрено не знам, тука каде што сум сите сме исти пред закон, ја гледам секој да почитивам.

Ако заминав не сум помалку Македонка од Македонците во Македонија. А држава се прави заедно, не со поделеност ти тука ние ваму, ти за овој јас за оној, ти Скопјнка јас провинцијалка, а особено не партиска.

Статистички и сама знаеш на колку начини можеме за 5 минути да се поделиме или да се почувствуваме поделени? И сами тоа си го направивме.

А тој што сака да замини ќе замини, никој не го држи особено не јас. И пред мене заминуваа и после мене ќе заминуваат.

Ама вие постарите (ова без навреда ве молам) чекавте и чекате некој да дојде и да ви каже што и како да правите.

Ме мрзи да копам ама лето 2018 јас од УСА гледав видео снимки какп рекламен материјал од Макрон, Меркел, Курц и незнам кој кои кажуваа прифатете го предлогот и ќе влезете во ЕУ. Не беше вака?

Од она што имам можност да го видам особено од надвор сега не е време за започнување преговори бидрјќи ЕУ не сака да започне, нема таква клима.

Ако се сеќаваш добро еднаш Бугарија имаше обид ама Чешка и Словачка спречи, не ни знам дали воопшто беше покриено медиумски во Македонија бидејќи беше во периодот со Грција.

Второ, 2018 бев надвор и кога трубев излезете гласајте НЕ, сите ми кажуваа што знаеш ти мала си, еве ни велат седете дома протестирајте. Што се случи? Да ви ја освежам меморијата си отидоа во собрание и си изгласаа. Со нивната одлука живееме сите ние.

Накратко од 2014 па наваму со ЕУ започна да раководи про-нацистички партии (кои предходно беа во прикриена форма) и кои нити не сакаат нити сакаат да не примат.

Ако мислите дека на грб на Украина ќе влезиме, еве сетете се на 99 кога мислевте на грб на Србија ќе влеземе.

Има тенденција да се смени, и многу ама многу ќе не кошта ако не почекаме и се избрзаме, 3 пати катастрофални грешки направивме не смееме да ги повториме. А да, ќе го заборавев фактот дека дома немаме с од стабилна влада.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

4. Ева33

Ева33 Популарен член

IMG-d209800adcf02ce2a65d61b87df5a864-V.jpg

И кредит од банка така потпишува, па после чека банката да му соопшти колкава е каматата....

Кловнови...:punch:

shiro, Nane2356, _beautyy_ and 6 others like this.
  5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Ја ко повтарачки папагал сум, ама во видеото што го постирав и Пендаровски го има изјавено истото.

Таква била праксата. Да било до него ќе објавел, ама не било до него.
    До сега за многу работи така унапред некое време е одлучено и потпишано, а отпосле дознаваме.

Lianna Anna and nextredstyle like this.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

^Дегенерици неизживеани. Брука за цела јавност и македонско лице.
    Планински човек повеќе знае дипломатија отколку полтрониве.

7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И уште наивните нивни послушници се чудат и бунат оти има протести. :D
    Кој нема што да крие, сè објавува одма.
    Нешто прегадно мириса. :wasntme::D

_beautyy_ and Ева33 like this.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

А, да.
    Единствена разлика помеѓу првата верзија на протоколот и оваа, било тоа што во првата не се ни спомнувале преговори за влез во ЕУ (ништо чудно и воопшто да не е спомната ЕУ, не знам, да не го мотам пак видеото), а сега во вторава верзија се избориле во него да пишува дека ќе почнеме со преговори ако исполниме сѐ.

Е сеа кој го ветува тоа дека ќе почнат преговорите, дали е само Бугарија - не знам.

9. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Feminka22 likes this.
  10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Исто како брз кредит прво потпиши го договорот со код на СМС, после ние на меил ќе ти го испратиме договорот :@

Tanjamm likes this.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не си помалку Македонка но немаш право да ги тапшаш по рамо твоите врсници и да им кажуваш да се борат оддалеку.
    Тие ке живеат тука и ке работат,тие ке одлучат дали ке докажуваат дека се антички или ке живеат ко своите врсници во Европа.

Наивно пратиш политика.Една Германија па и кажуваат што и како да праи(САД) ,а не народ од помалку од 2 милиони кој живее меѓу волци.
    Македонија најмногу извезува во ЕУ 90% каде треба да се свртиме?
    Небитен муабет е веќе да го вергламе кој е досега крив.
    Ете ние нека бидеме во рани 40 год.и постарите.
    Оние кои ја изгубивме младоста во чекање.Оние кои бевме патриоти ко ти сега.И бевме годиништа под Фиром.
    Па од денешна дистанца многу попаметно ке беше името да ни биде Рпублика Мк-Скопје предлогот од пред 20 год отколку што чекавме да поминат години и да го смениме во Северна.
    Секогаш доцниме.Ке доцниме и сега.
    Ти си Еу скептик.Ти не веруваш дека ЕУ сака да не прими,ама тоа е само твое мислење,на кое имаш право.
    Исто како тоа дека треба да докажуваме дека сме наследници на античките македонци.(facepalm)

По милионити пат ке не прими зошто во спротивно одиме во прегратки на Русија...
    Не сакаат политичко присуство на Русија тука.Стратегија,затоа и сме членка на НАТО.
    Не поради Украина или некаква си Србија 99 год.
    И не ми одговори,што да чекаат твоите врсници тука?
    И колку време ,колку години уште да им поминат?

Last edited: Jul 11, 2022
    daylight and Ahoy like this.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

_beautyy_ and daylight like this.
  13. monibejbi

monibejbi Популарен член

Baska partiive stvarno treba daizgradat nacionalna strategies za pregovori I sl.
    Ovie pregovori AKO odlucime da go prifatime ne e od Denes za utre tuku I Vmro AKO dojdje na vlast treba da pregovara posebno AKO bidat udtavnite izmeni koi od Sega bi bile za godina ipol I togas formalno gi pocnuvsme sigurno I togas komisijata NEMA da ne rasprodade.
    AKO smetame deka nesto ne ok nemora da prifatat.

14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Bas ubavo si objasnila vo vrska so pasosite.
    I Sega treba da mislime deka so Vmro uste podobro ke se ziveele den den I nisto NEMA da napravat za EU agendata,Posto ke si prodolzst so vrabotuvanje na nekadarna administracija koja javiscica drzavata.b

Tanjamm likes this.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

А, па другиве што направија?
    Дупло поголеми хаос и лом.

16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Епа додека кај нас во врвот на партиите се збори само за кој каде да се вработи, колку да имаат народ за уцена за гласање и за борба за нон стоп на власт да се, ние напред нема да тргнеме. И јас сакам во ЕУ и верувам секој сака ама не по цена на тоа во Еу да бидам без македонски идентитет. Премногу си играа со едн генерација, јас сум баш од таа. Откако знам за себе чекам татковината моја во ЕУ да влезе, прво за да имаме убави патишта, второ, за да имаме еднакви закони за сите, трето за да имаме услови за вработување и многу други работи. Арно ама со лакоми политичари тешко. Јас сум генерацијата која живееше со една плата, мојата мајка рмбаше цел живот за без пари и нема ни доволно стаж, заради слепилото на транзицијата, генерацијата која студираше со една плата, која преживеа војна во најубавите тинејџерски години која кога дипломира во 2008 и бараа партиски книшки,која заради рамковниот која ја убедуваа чекајте во Еу, ни го сменија името, нашите деца се родија , растат и на 12 години се свесни дека не чини тука. Трпевме, гледавме, чекавме, сфативме конечно ЕУ не не сака нас, нема да се откажеме барем од тоа што ни остана.

Billy Idol likes this.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Толку од темава а?
    Ах кај била болката, бугарските пасошиии.

18. Ева33

Ева33 Популарен член

Јасно ко ден е, планот на СДС со Бугарија е да се побугарчат сите преродбеници, револуционери, настани... И преку партиски ботови и пропаганда да убедуваат дека со тоа не сме помалку Македонци.

Дрво без корен...

* Веќе и започнаа со ваква пропаганда, лесно се препознаваат...

19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

20. fana

fana Форумски идол

Нормално.
    Од сдссм нема да видиш потпис пошто тие не смеат да писнат против таче.
    Дното на општеството.
    Ги плукаат - тие мислат врне.
    :(

Konfetka, zuto, Tanjamm and 13 others like this.