Вонматерична бременост

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од emilce, 24 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emilce

emilce Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    BEV VANMATERICNO BREMENA ODNOSNO BREMENOST VO DESNIOT JAJNIK,SEGA CUVSTVUVAM BOLKI OD TAA STRANA(,PONEKOGAS IMAM I VARIJACII NA PRITISOKOT I PROMENI VO RASPOLOZENIETO I TECNOS OD LEVATA GRADA NESTO TAKA NA LIK KAKO MLEKO) DALI E TOA SE POVRZANO SO FAKTOT DEKA BEV VANMATERICNO VO AVGUST MESEC OVAA GODINA?POZDRAVCE I ODNAPRED BLAGODARAM.

2. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    VANMATERICNA BREMENOST

Kako moze da se oseti vonmatericna bremenost i do koga moze da trae?

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    VANMATERICNA BREMENOST

за траење не може да трае многу знам дека ке имаш многу големи болки и ке се дознае на ехо преглед кога ке го нема плодот во матката ке видат каде се вгнездил
    се прави интервенција каде што многу често и се вадат јајцеводите или јајникот у секој случај зафркната работа

4. emilce

emilce Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    мила ребека и јас бев ванматерицно па така да најубаво можам да ти кажам на тебе и на сите кои сакаат да знаат .се се случи лани летото,имав мачнини,повракана и сите симптоми на бременост,но се разликувасе по едно имав јаки болки во десната нога и јајникот.кога отидов на лекар ми реце циста но не бесе тоа.по 2 дена бев во болница

5. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Дали тестот ќе биде позитивен доколку се работи за вонматерична бременост? И кога е најдобро време да се направи тестот, бидејќи менструацијата е присутна.

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Да мила, тестот исто ќе биде позитивен како кај најнормална бременост. А тест ке направиш неколку дена после очекуваната следна менструација...
    И не мисли на тоа дека била вонматерична бременоста... Зашто мислиш така ?

7. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Секогаш пред да ми дојде паничам, бидејќи секогаш имаме незаштитен однос.. а сега имам менструација и цело време кафена течност, а не крв црвена па читав симптоми и реков да си прашам.. Фала многу :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.