Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска на далечина

Дискусија во 'Врски' започната од Mireto, 21 ноември 2009.

1. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    Ako veruvas vo nego nema od sto da se plasis, samo ti preporacuvam da ne se zamoruvas premnogu so tie raboti i da gi gledas tie sliki zasto ke poludis veruvaj mi...a sepak normalno e nekogas da sednat i da se zabavuvaat pa ne mozat samo da rabotat , neli? :D veruvaj mi sto treba da bide ke bide, jas bev na ista vozrast kolku sto si ti koga za prv pat go isprativ decko mi na brod i veruvaj mi deka mn dobro znam kako ti e...samo ti kazuvam najiskreno ne se zamaraj za toa ama ic...inaku decko mi rab na crown princess.. a decko ti??? :D

2. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    fala bogu deka e taka... ete i ti si bila na moja vozrast i znaes kako ti bilo i se ... mene ova prv pat mi e .. i ne deka ne veruvam vo nego ama ipak ... kje sednam so nekoj drugar nekoja drugarka so muabetite kje mi go smenat mislenjeto .. mi ja punat glavata deka sto se slucuva na brod ostanuva na brod i deka kolku i da se trudam da doznaam sto kako deka nikogas nema da doznaam .. a i taka e sto se desava na brod ostanuva na brod... :) sepak na nas kje ni se vratat kako i da e , da se navedam bar jas :D inace mojov e na emerald princess , a mislam deka i na crown bese i na golden. taka da na mene mi preostanuva samo da ne se umaram tolku mnogu da ne mislam sto pravi kako pravi .. sepak raboti .. moram da mislam pozitivo. :) fala ti mnogu

3. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    nema za sto da mi se zablagodaruvas milo mi e ako malku ti pomognav,a drugite ne gi slusaj ama voopsto zasto i mene i den denes istoto mi go zboram,,toa se samo zavisni luge koi ne sakat nisto drugo osven da ti vleat crv na somnez koj sto ke te jade...inaku i mojot decko ima odeno na tie brodovi taka da mozebi i se znaat :D :D :D i najiskreno opusti se i se misli na nisto drugo osven na vasata ljubov i najbitno nikogas ne gi slusaj drugite pa kolku i da ti se najdobri drugari ili drugarki..jas ednas izgorev od toa nemoj i ti da goris .. :D ti posakuvam se najdobro.. ;)

4. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    I pred da odi mi spomna neso kao u stil deka kje me zeme da odam i jas na brod da posedam nekoe vreme , kolku sto e crussot ... 16 dena otprilika ... i im kaza baska i na moite deka se kje napravel za da me zeme da odam ... i deka jas kje sum go kostala 1 dolar dnevno ako sedam .. da me stael na spisok nekoj si tamu .. i da sedam kako gostinka ... ama pa sega jas go prasuvam a on nisto ne mi kazuva samo mi vika prasav ama ushe niso ne znam . mislam deka mi odbegnuva tema... pravev muabet so nekoi lugje isto sto bile na brod i dali moze i nekoi mi rekoa deka sum trebala da go nosam negovoto prezime za da mozam da otidam bez da platam nisto ... i on mozel samo da zeme majka tatko sestra zena ... taka da neznam sega .
    Epa nisto cudno da se znaat :) :) :) moze i zaedno da rabotele :)

5. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Epa nisto cudno da se znaat :) :) :) moze i zaedno da rabotele :)

На Milena-111 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    i jas go cekam istoto :D nema vrska za prezimeto mozes da odis samo pod uslov ako on najde kabina vo koja ke se smestite a veruvaj deka toa e malku tesko...i jas cekam decko mi da mi kaze dali ke najde kabina zaa da mozam da odam...mozebi ne saka da te zalazuva dodeka ne bide on siguren...a mislam deka moze 1 mesec da ostanes ne samo 16 dena..jas planiram cel mesec da odam ako uspee da mi najde kabina..pa i iskreno i samo 16 dena da odam ke bidam zadovolna...:D :D :D

7. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Aha. a do sega ne si bila taka ? znaci moze vikas? a taka e kako sto mi kaza on , znaci nie kje gi kostame 1 dolar dnevno toa e ich znaci :) :) :) ako e taka e dobro . i nema vrska ni prezime ni nisto . poso mi spomna neso deka nekoj negov drugar sakal devojka mu da ja zemel ama nemozelo deka ne bile vencani i mu praele problemi mislam ... zatoa . :) pa i na 3 dena da odam , ama DA ODAM ! :D :D :D
    [mod-kirilica:3qsz9og0][/mod-kirilica:3qsz9og0]

8. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    ne ne sum bila zatoa sto taa moznost ja dobivaat otkako ke napravat 5 godini staz na brod :D a za prezimeto nema vrska ..bas decko mi koga go viknale na promocija za 5-godisnina mi rece deka ke moze da odam ako uspee da najde kabina...zasto on treba da se vrati pocetok na dekemvri i planirame ako uspeeme nekako za zaedno da se vratime..i tolku e 1 dolar dnevno toa im e kako nagrada...a inaku prv pat slusam deka nekoj imal problemi poradi prezimeto..pa na kraj kraista kolku parovi ima sto se zemaat pa taa ne si go menuva prezimeto neli? :D ama ti vikam za toa ne znam a sig nema vrska zas da bese taka decko mi ke mi kazese nemase da mi rece deka ke mozam da odam :D :D
    [mod-kirilica:1p8cg0sc][/mod-kirilica:1p8cg0sc]

9. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    И јас како и многу други во темава сум си осамена..........ми фале

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    девојки пишав еднаш на оваа тема ама еве пишувам пак зошто стварно ми треба некоја идеа незнам што да направам за да го изненадам без никакво пракјање на подароци јас сум во странство и нема да се видиме за некој ден правиме 1 година помош девојкии...

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Темава не е соодветна за твоето прашање. Разгледај и обрати се тука vrski/dajte-ideja-kako-da-go-iznenadam-deckoto-t210/ :)

12. femina0

femina0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    59
    Vrskata na dalecina moze da uspee no e mnogu tesko treba mnogu trud da se vlozi i da imas premnogu doverba vo partnerot.Eve jas imam edna takva vrska na dalecina koja trae 5 godini sega zasega se izdrzuva nekako. Sekako podobro e koga sme zaedno no toa e toa. :)
    [mod-kirilica:2ixb3jhs][/mod-kirilica:2ixb3jhs]

13. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Мојата другарка е во врска со еден од Велес,се гледаат секој викенд ама само викендот,ништо повеќе,а одат веќе 2 години,иначе имам слушнато дека си имал он женска и во велес и во скопје ,а она сече вени за него али не сум сигурна така да мислам дека ваквите врски не се баш најдобри

14. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    Значи имам проблем кој година дена ме мачи и никако немозжам да најдам решение и сакам да го споделам со вас да ми кажете што мислиитешто ќе речете на ова стварно ми е потребна помош зошто многу се нервирам за тоа и постојано се мислам,што се случува со дечко ми .....одиме 3 години и до пред 1 година се беше ок редовно се гледавме се слушавме али у задњава година ништо од тоа се гледаме мн ретко на недела дена (добро и далку сме ама ...) кога ќе се видеме не сака да зборува за ништо не сака да се расправа уопште само убаво да си помине и да си одиме и после тоа до следното гледање го нема ни да се јави,ништо значи буквално ништо само ми титка за да докажел дека ме мисли,али мене тоа ми е глупаво и спред мене со тоа не прави ништостварно незнам што му стана како да не го интересирам како се да знае за мене кај сум што сум како да не треба да се замара за ништо а мене тоа мн ме :@ ili neкогаш ако ми е неубаво на душата онака ќе си молчам но тој никогаш незнае да ме препознаеа или да ме праша што ти е можеби глуми незнам а веќе 3 години сме заедно не вурувам дека не ме препознава каква сум побрзо другарките ќе ме препознаат и ќе ме прашаат него он и стварно тоа тешко ми пага...а за изневерување дека ме изневерува стварно неможам да кажам нешто такво зошто стварно нема основа незнам можеби грешам :\ Што мислите ????

15. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Мила искрено прашај го зошто е толку ладен кон тебе. Не вреди да се мачиш вака не заслужува. Ако те сака ќе мора да ти објасни каде е проблемот што се одалечивте еден од друг. :)

16. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    Многу пати сум разговарала се осеќам напорна а он само ништо не прам не ми е ништо што треба да правам а се однесува чудно :@

17. Wellness.girl81

Wellness.girl81 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    Според мене што тој се одалечил од тебе а не сфака дека всушност имате проблем, не вреди да му поклонуваш повеќе време ако тој нема намера работите да се променат. Тоа е мое мислење.

18. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    мн пати сакав и да му раскинал али он не го дозволи тоа и нзн нзн

19. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.939
    Не си ја оптоварувајте душичката со врска на далечина. Ако имате шанса да избегнете, тоа е супер. Малтретирање е дефинитивно. Но за дали ќе функционира зависи од луѓето. Да речеме јас имам врска на далечина, овој мојов отиде во странство. Невозможно е да се гледаме , да дојде или да одам. За една година ќе заврши. Но, чувствата каша попара ми се направија. Де го сакам, ми фали, де си викам, млада сум шо го чекам, де си викам неможам без него, де да му раскинам. Далеку е и ме измеша малку. Плус како што пишав во една тема, малку сум нервозна, работава , низ кучи ми фучи. :D
    Ама сигурна сум дека нема да ме изневери, плачко е , емотивен е. Многу ме сака, и со мои очи да видам дека ме изневерува нема да поверувам.
    Но мој другар што отиде во АМерика за три месеци, нашол друга, и и раскиа на девојката ов Македонија. Сега кога дојде со таа има врска на далечина. |(
    Значи се е до човекот.

20. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    Во право си,се е до човекот,најдобро колку можеш да не се замраш барам јас така мислам осетив дека е поубаво кога не се замраш па што ќе биде нека биде он ако мисли да ме изневери нека повели ама знам дека тоа не го може зошто после ќе си пукне од мака,иначе и мојот е голем емотивец :))

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.