Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со Грк

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од blueeyes7, 9 декември 2013.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Јас сум Македонка со грчко потекло и ништо повеќе ни помалку :)

Има многу убави жени во Грција, само не сте имале прилика да запознаете. Тоа ќе го препишам на фактот дека ретко кој ја шетал Грција, претежно луѓето одат во туристичките места каде што прави грци има малку, претежно балканки и романки работат, а на островите и по некоја распуштена британка :)
    Од друга страна пак, иако не се сите убави, но голем дел од мажите во Грција се убави и не се толку црни, но сепак таков им е пигментот особено во местата каде што сонцето е јако 8-9 месеци, па дури и вие од МК ако поминете 8 месеци на сонце ќе станете темни..

Многу е жално да се декларираме ние Македонците како грди и неспособни, подеднакво жално е да се рече истото и за една цела нација (во случај грчката)
    Секаде има вредни и мрзливи луѓе, секаде има добри и лоши, убави и помалку убави..
    Македонските жени што се во Грција бидете сигурни дека не се омажиле со грк за морето, барем 99% од нив..ниту за туризмот, всушност најмалку за туризмот, затоа што крвави се парите таму..
    Таквите бракови најчесто се поради права љубов или големи пари. Како и во секоја останата држава..

Македонските жени (барем мнозинството) не избегаа со странци поради тоа што сте неспособни, туку поради тоа што се заљубиле во некој друг, а љубовта не познава различни држави, шенген зони и визи..
    Оној остатокот од мнозинството избега поради примитивното однесување на дел од нашите алфа мажјаци од загрозен вид.

:)

На celineparis, theowndemon, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Чекај нешто не ми е јасно. Ти си етничка Гркиња родена во Македонија или ти си етничка Македонка со потекло од Егејска Македонија (денешна Северна Грција)?

Мислам дека живееш во голема илузија. И те како многу Македонки се мажат со странци заради бизнис интереси. Само да не набројувам примери јас што ги знам, а колку не ги знам само. Не ме ни интересира, нивен живот, но чисто кажувам факти. И тоа странци испод просек во секоја смисла. Зарем мислиш дека тие бедотии од Тајланд, Виетнам, Филипини се женат со стари и ретардирани Германци и Британци поради љубов или поради бизнис интереси?

Јас лично никогаш не сум направил муабет со девојка Грција. Не познавам ниту една, но знам многу Македонци што велат дека биле ружни. Или можеби се љубоморни дека не им даваат, а од друга страна Македонки се ребрат со Грци? :D:P

3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Како тоа не си видел Гркинка?
    Генерално, не се некој убав народ да речеш, ама секако има исклучоци.
    Ниту Македонците не се ништо посебно.

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Немој ова, какви бонбончиња има Сакис Рувас, иако е геј, Џорџ Мајкл беше Грк, а последното и најубавото, незнаете какви мисли имам за Ципрас. :devil:

На krofnicka27, crazylady, sofijanoka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Што е важно што сум јас?
    Дали сум јас тема на муабет?
    И не се секирај, нема да ти ја задоволам љубопитноста во моментов, затоа што имам пишувано порано што сум..

Јас мислам дека ти живееш во илузија, баш поради фактот што никогаш не си запознал лица од грчка националност, па според тоа и не те сметам за компетентен за дискусија..се е рекла-кажала..

А сега ве молам вратете се на темата за да нема бришење.

Поззз

На theowndemon, Avery, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Ципрас, да. :mm: Ќе го ставев во безобразнана тема ама, се трудам да сум примерна:rofl: |(

На Βικτωρία, theowndemon, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    А Варуфакис?

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Пре-лигав.

9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Што знам, мене поише ми фати око, ама одамна не сум го видела.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Како може вакви глупави теми да постојат на форумов???:puke:

На Luciferovog zlo♧, parksey, Βικτωρία и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Tsipras e najubav :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::l::l::l::l::l::x:x:x

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Па, не сум искрено. Мислам вака туристи, студенти сум видел по Скопје, али муабет никогаш не сум направил. Не дека ги мразам или било што, туку едноставно не сум имал прилика. Што знам чуствувам дека ќе се скарам со нив бргу :D

Не правев споредба на физичка лепота, туку бизнис интересите сепак се најважни да бидеме реални. Затоа еден Грк може да ора по Скопје кога се во прашање жени за разлика од просечно Македонче што треба да лаже дека е од Србија за да можеби би добил некоја шанса да смува просечна риба. Едноставно нема што да им понудат за да ги привлечат. Тоа е.

На parksey, Tanjamm и sjdgo им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    За ова си во право. Нема што да им понудат освен омаловажување и мисла дека се материјалистки или фарми за деца. Можеби малку почит да ни понудевте поарно ќе беше :wasntme:

А да ја преименуваме темата во "Врска со странец?" кога веќе сите националности ги замешавме.

На celineparis, theowndemon, realGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Па и во глобала земено, нема што да понудат. Отвори ја темата за свекрви и снаи и ќе видиш какви мажиња виреат, мекотелци.

На celineparis, realGirl, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    И темата "најужасен состанок" каде што "маж" остава девојче да му ја плати сметката.

На realGirl, crazylady, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    И Грци живеат со своите родители за време на брак.
    И просечна грчка жена готви, пере, чисти, уредува двор.
    И просечна грчка жена гледа да се омажи до 25 години за да не ја озборуваат низ помали места.
    И просечна грчка жена гледа да помине само со два пениса (по можност еден) за да не добие епитет курва, додека просечен маж Грк ебе се што оди и лета за време на туристичка сезона.
    И просечни Грци повеќе веруваат на поп отколку на самите себеси.

Еве @kallias нека ме поправи нешто ако грешам. Нема некоја културолошка разлика во начин на живеење и размислување. Сепак е бизнис во прашање и местоположба на живеење. Зошто некоја Гркиња би се омажила да живее во Кратово, Пехчево, Берово, Неготино? Бракот е жртва, кога веќе нешто жртвуваш треба и да добиеш. Плус, 95% од грчките девојки никогаш и не би се замислиле со некој од Македонија, затоа што не те сакаат ни мртов ни жив. Нивната омраза кон Македонците е далеку поголема отколку обратно. Тие можат да дојдат во МК да лумпуваат, да се пуштаат на женски, да се претставуваат како Грци без никакви последици, да живеат и работат. Македонец не може тоа баш да го прави во Грција да не се лажеме.

Последна измена: 28 јуни 2017
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Па нормално, а Македонците кај шуто па и бодат, кај немаат што да понудат дури ни што би рекол ти, бизнис интерес, местоположба на живеење пак се прават паметни и не се двојат од на мама цицката.
    Не е до толку финансискиот дел колку што е менталитетот и јас не се омажив за богаташ, ама не се омажив ни за мамино доенче кое цица 30 години, небитно од каде е.

18. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    @kallias прочитав твое мислење во темава каде што велиш дека те третирал како кралица, те почитувал и дека си била среќна, односно кажа само пофални зборови, а сега велиш дека не постоело добар Грк и дека не те почитувал како Македонка. Како одеднаш го промени мислењето? Тоа не ми е јасно. Извини вака што те прашувам, ама посилно беше од мене. Ако сум те разбрала погрешно, слободно кажи ми.

Инаку јас сум запознала неколку Гркинки и еден Грк и кога им кажав од каде сум, ништо не ми рекоа. Баш ништо.

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Тоа е тоа што го опишав во постот погоре, на почетокот симнуваат ѕвезди, те третираат како кралица, ти ги кажуваат најнежните зборови се додека не те придобијат и после сето тоа паѓа во вода за жал....

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Ами тоа не е ли случај и со врски со други луѓе од други земји, па и оваа? :D