А, лебедот од преку границата.... од Албанија еве,рецимо... ако го донесеш среде лебедите од оваа страна на границата на Охридското езеро..родено и одгледано во Македонија... нема да се размножуваат,а?
Во дивината не.Во човековата абнормална и паранормална средина,може да се случи некоја кобила са биде баш "кобила"
А националната припадност што ни ја детерминира ? Господ или местото (државата) во која живееме ? Сакаш да кажеш у име национална припадност доклку утре отидеш во Германија и ете за заљубиш во Германка нема да сакаш да бидеш со нејзе зошто имате различна национална припадност и живеете во различни држави ? Ај преиспитај се што збориш, па после убедувај тука со издржани мислења а не компарации со животни.
Лебедот од Македонија е ист со лебедот од Албанија како што р ист Македонецот во Кочани сп Македонецот од Мичиген.И тие и тие припаѓааг на иста сорта а тоа што го кажа е географска припадност(немаат државјанства).
Значи, по куп глупости и небитни работи. Ајт сега оди дома и плачи, лоши сме многу. Ќ`умрам од ликови како тебе некој ден.
Ја затворија темата за врски меѓу лица со различна религија, и сега нема каде да го трошиш времето па се префрли тука?
Полека,нека не те фаќа хистерија.Ја не реков дека не смее ниедна Македонка/Македонец со некој од др националност туки дека тоа не треба да се прифаќа.Ако ние не мислиме за нас,другите па ич.Така,ние Македонците сме неколку милиони а не неколку милијарди.
Поентата е во тоа што, мене не ми менува ништо во животот дали јас ќе нацрвам јајца за Велигден или не. Мене религијата во живеачкава не ми игра никаква улога. Ако го прави среќен тоа да се венчаме во црква океј. Ќе се венчаме. Јас нема магично верник да станам со тоа што ќе се венчам во црква. А за крштевање му имам кажано логично е децата да не се крстуваат на 1 година нели, затоа што тука нема право на избор, туку наметнување. Кога ќе пораснат, ако чувствуваат потреба да се крстат и да бидат верници нека го сторат тоа. Не му се измејувам, туку го почитувам тоа што е верник, тоа е негово право. Јас не сум религиозна. Незнам дали да кажам дека сум Атеист некако ми е тоа претежок збор.
Ба ти боље со време изјасни се дека си закоравен националист кој алудира на продолжување на Македоското семе , не не подлажнувај вака сеа со компарации да се убедуваме тука. Кој вика дека не треба да се прифаќа Македонска со Германец да склучи брак? Ти? Кој те назначи тебе за меродавен да кажуваш што треба или не треба некој да прави со својот живот? Ти си сметаш дека треба да бидеш исклучиво со Православна Македонка и никој не го спори тоа , ама немој да го спориш и потценуваш фактот дека некој сака да биде со Германец само затоа што Македонија е земја со 2 милиони жители. На крај краева темата е од религиска природа а не од национална. Уште еднаш ќе ти повторам воочи ја разликата меѓу тие два поими па после кажувај што треба и не треба .
Јас не зборувам за интелектуална моќ, машка или женска.. зборам за она, кога коњ и кобила се споиле и им се родил коњ кој притоа имал мозок на кокошка.. не е до супериорна или инфериорна интелегентна моќ,машка или женска. Во ситуацијава...зборам за лош избор на партнер од ист сој...припадност. Рецимо, ако кобилата или коњот се одлучеле за поинаков коњ/кобила.... можеби ќе си имале коњ со коњски мозок,којзнае. Вака им се родил коњ со кокошкин ум. Можеш да замислиш онолкав коњ со онолкава глава да има толицко мозоче? Ако коњот/кобилата..избрале друг кобила/коњ, макар бил и од преку границата, кујзнае макар бил, ете..роден, одгледан според други обичаи, традиции... ранет со различна трева јаван од различни луѓе.. може ќе имал младенче со коњски мозок. Ок,може и тогаш ќе им се родело младенче со кокошкин ум де. Никогаш не се знае. Ама, битното е дека...овие, двава..родителите направиле лош избор и дека им се родил коњ со кокошкин ум, кој продавал кокошкини дрндупки лево-десно и ги убедувал сите дека е 100% коњ. А, не бил..пошто,нели..имал кокошкин ум,сепак.
А ти си меродавна да пропагираш некој либерализам? За некои мешани бракови и врски? Кој те прогласи м? колку што си ти толку сум и јас..