Абе ете, јас не изневерувам, технички, ама имало мажи кои имале секс со мене, а изневерувале. Како сум јас виновна сега, за тоа што тој не знае со сопругата да си седне како човек и да и' каже кои му се вистински мисли и желби, и да и' предложи ако сака отворен брак.. ако не се нафати да си се прибери... Верувај ме, многумина од повозрасните мажи, во еден момент, низ муабет, им спомнале на сопругите дејтање надвор од брак, тројки, свингови, ама како на шала. Сопругата изреагирала бурно на шалата, и мажов се повлекува: Си вели, женава не сака, и безобразно одлучува тој сепак да го прави тоа, оти тоа го сака, а од жена му никогаш нема да го добие.... Е сега, ако и жената помислува на такви работи, и не му признае на сопругот, туку само му се развика, на предлог негов за такво нешто, тогаш и она е виновна што не била искрена со него.
Би се чувствувала мизерно доколку сопругот ми прави работи зад грб. Затоа барам искреност и нудам 100% искреност во бракот... и имам разбирање и за моите и за неговите потреби.
А ти не си доволно задоволена оф маж ти па зато други си бараш или едноставно за да отепаш монотонија? Стварно не разбирам!!? Шо си барала да се мажиш фамилија да ствараш ако не ти одговарат на твојот стил на живот??
opa ete ti sega ribanje od sabajle toa e tipocno za nasiot mentalitet, namesto sekoj da si ja gleda rabotata svoja, mnogu mu e pointeresno da gleda sto raboti komsjata
Кој рече дека не ми одговара? Баш ми одговара да сум во брак со сопругот. Не се сите бракови исти. Еве нам, вака ни е убаво... да си бидеме искрени еден спрема друг, а не да си правиме работи зад грб, како што прават повеќето. Сексот може да биде само игра.
Никогаш не ми се свиѓале отворени врски, а не па отворени бракови.. Поубаво би било да си сам, и да правиш со кого сакаш и каде сакаш, што и да посакаш .... Затуцана сум била Тешко мене , или па не баш толку ? Очигледно на сите ни е убаво во нашата комфорна зона. Мене вака, а на другите поинаку. На оние кои растур правеле како моми и ергени, не сакаат да се лишуваат од тоа задоволство и кога се во брак. Едноставно.
Знаеш дека се си постигнал во љубота кога сексот не е двигателот на врската, ниту пак тоа што ја одржува. Одењето со женети мажи ми е својствено за млади девојки кои уште живеат во илузија дека се што лета се јаде и неизживеани старки кои веќе се откажале од средување на нивниот живот па им останало уште "да се забавуваат" и да се преправаат дека се е во ред. Дали ги осудувам? Апсолутно не. Ако не е таа - мажот секако ќе си најде друга, ама нема потреба тоа да биде оправдување, нути пак утеха за впуштање во безцелни врски кои реално не носат никаква корист освен задоволување на сексуалните страсти. Да, реков корист, и не мислев на финансиска, ниту на материјална. Мислев на духовна, емоционална и психичка корист. Како раснеш духовно ако одиш со женети мажи? Како растеш интелектуално? Која е поентата од бескорисни врски? Животот би ви бил многу поубав ако ги сведете контактите со луѓе од кои немате никаква емоционална корист на минимум. Не зборувам само за сексуални партнери, зборувам и за пријатели, роднини, за целото ваше опкружување. Животот е премногу краток за да го трошите на бесцелни сексуални средби кои не може ништо добро да ви донесат.
Па не е тоа за сите, пишав два пати до сега на темава. Чекај, ти дојде до заклучок: Штом некој има секс со оженет, тогаш за него сексот е двигател во врската? Сексот е дел од секоја врска. Сексот може да биде и забава. Сите имаат различни сексуални преференции. Она што за мене е убаво и/или корисно, за некој не е.. и обратно. Вака, по твојата логика, можам да речам: -Каква духовна придобивка имаш, од пишување на форумот? -Каква духовна придобивка имаш, од гледање спорт и коцкање во кладилница? -Каква духовна приобивка имаш, од оговарање јавни и не толку јавни личности? -Каква духовна придобивка имаш, од шминкање и дебатирање со саати за тоа? -Каква духовна придобивка имаш, од тролање на форум? -Каква духовна придобивка имаш, од купување милион пара чевли и ташни? -Каква духовна придобивка имаш, од манипулирање луѓе? -Каква духовна придобивка имаш, од шетање по продавници со саати? - итн итн.. Ако сакаш, секоја човечка пракса, преференција и однесување, можеш да ја сведеш на 'ништо'. Ништо не е 'ништо'. Секој прави онака како што му одговара. Луѓето имаат различни потреби, размислувања и однесувања... и тоа е во ред. Така треба да биде. Ужасно би бил досаден светот, доколку сите се исти за се'.
Не, оној што изневерува има проблем со врската/брагот. Без разлика дали го смета сексот за двигател во врската или едноставно други проблеми во врската/бракот ги решава преку сексање со други луѓе. Нормално дека не разбра, ти одговара да не разбереш. Факт е дека секому му е потребна разонода, ама твојата среќа не се гради на туѓа несреќа. Немам милион пара чевли и ташни, не зборам со саати за шминка и мојата колекција на шминки не вклучува ни третина од тоа што имаат 90% од девојките на форумот, а и да имам, како ќе ги трошам парите кои чесно и со работа сум ги заработила е сосема моја работа која не влијае на ничиј живот. Ниту се туѓи, ниту сум ги "позајмила" на саат-два без нивно знаење (кога веќе споредуваме мажи со пари). Вистински среќен може да биде човек само кога е способен сам да се направи таков, па макар тоа да значи и купување на 5 пара чевли во денот и лутање со саати во продавници. Се додека ти треба некој друг за да се почувствуваш среќна и задоволна, си го згрешила патот.
За жениве што живеат у свет дека мажите не изневеруваат се у голема заблуда треба да се расчисти дека 90% од мажите би изневериле ако имаат прилика мене колку ми се пуштале машки во сериозна врска па и женети мажи страшно, затоа у тоа поле немам уопште доверба така да кога влегувам у врска си расчистувам на тоа поле да биде оpen relationship. Искрено не оправдувам кога женското знае ако е оженет мажот но од друга страна мажот ако не сака нема ни да помисли а ако сака ќе најде друга секако така да ако те изневерува мажот и не можеш да се помириш сигурно нема да идеш за коса да ја фатиш љубавницата тој две да ебе и пак жениве да го јадат а? Ќе му закачиш колено у препони таму викаат највише болело.
Јас не изневерувам Енџ, друг изневерува. Тоа наредното, не се однесуваше на тебе конкретно, туку општо. Не е прашање на дали оправдувам или не. Фактот е дека луѓето се изневеруваат меѓу себе, како што и сама кажа. Да зависи од мене, ја би, сите луѓе да им кажат на своите партнери, се' од А до Ш и од таму да почнат разговори, компромиси и одлуки... Ама знаеме дека никогаш ни било, ни ќе биди така.
Abe toa da so sigurnost mozam da kazam deka 90% od mazite izneveruvaat. I samata kaza deka kolku zeneti mazi ti se pustale taka? Ama zavisi od tebe dali ke prifatis seks ili vrska so ozenet covek ete toa e problem sto ne e kriv samo toj vprocem ne te tera so sila da se seksas so nego...i dvete strani se krivi
За што сум јас крива? За тоа што тој ја лаже сопругата и се плеска со други позади нејзиниот грб? Нека и' каже, немам проблем со тоа. Реков плус тоа.. сум била во дел од тој свет и ако имате прашања, поставете ги, да ви кажам што зборуваат тие мажи што сум ги запознала на тој начин. Ама ни една не сакате да чуете изгледа.
Postot ne se odnesuvase na tebe tuku opsto bese napisano. A izvini vaka otvoren brak znaci toj od strana, ti od strana a pak ste zaedno?
@WildMk Teте, не изневеруваш ти, ама тој до тебе изневерува. И ти свесно се впушташ во таков однос, со една обична кукавица. Викаш ти си расчистила со мажот ти, и тоа е ок чим и двајцата сте за таква врска. Ама фраерот не. Он ќе си исполнува фантазии со тебе, а после ќе се врати дома и ќе и збори на жена си како му е единствена, пошто нема муда да признае дека веќе не го задоволува сексуално. Е јас таквите не ги можам, вистина не ми ги поднесува желудникот.
Да. Има и други парови кои имаат отворен брак, но многу помалку на број, во однос на оние кои зад грб си прават работи. Иначе, се однесува и на мене и на секоја која оди со женет. Зошто? Јас ли треба да им го спасувам бракот? Јас ли треба да бидам искрена со негова сопруга, а тој не сака да биде?? Нема шанси да влегувам во конфронтации кои не се моја надлежност. Па и јас си исполнувам фантазии со него. Обострано е. И пак ќе речам, не е моја работа, да му ги решавам домашните односи.