Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Точно,и никаде не пишав во ред дека е да вараат ако нешто им фали од жените.И точно се спгласувам дека дури и ако жената не се согласи на нешто,не му дава за право да го има тоа со друга. Само пишав дека се согласувам оти за неверство постои причина.Некогаш е проблем со жената па незнае како да го реши и кукавички бара утеха кај друга,а некогаш комплекс од минатото.И едното и другото не е оправдување.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    а тие мажите што се тамо на семинарот или што год да е, што одат со тие жените, жените не изневеруваат немаат никаква вина ? или само мажите изневеруваат ? и само тие се виновни, а тие жените загреота изгледа се многу злоставувани и присилно приморани на секс?

3. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Мхм, да, баш ми дојде на форумов да лажам и да се правам светица на некој Х фактор, кој ни ме знае, ни ме познава. Толку ли не можете да сфатите дека колку луѓе постојат на светов, толку и размислувања и лични убедувања за нешто како треба да е постојат? Никој со никого не е ист и не можеме да очекуваме дека сите ја кажуваат вистината или лажат, дека сите се верни или изневеруваат. Секоја индивидуа е различна од друга.

Дали нешто ќе ти промени во животот ако јас во мојот претходен пост излажав? Мене апсолутно ништо не ми менува дали некоја била во отворена врска или брак, дали го изневерувала сопругот или тој е изневерувал неа. Форум е ова и треба да очекувате дека ќе прочитате различни животни стории. Сите знаете како да го живеете туѓиот живот, но изгледа никој не знаете да го живеете својот живот.

Друго, можеби нема да бидам во право и нема да се согласувате со мене, но зошто жената која е изневерена да има психички последици? Не е ни прв, ни последен маж на планетава. Кога мажот не го јаде психата зошто ме изневерил мене и зошто со таа постапка разнишува едно семејство, нема ни мене да ме јаде психата.

Ако некој не сака да ве изневери и 100 жени нека се голи околу него, нема да ве изневери. Ако сака да ве изневери, ќе ве изневери со првата што ќе ја сретне на улица. И обратно за жените.

На Thallia, Joi, sorbet и 7 други им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    60.478
    Ох мори мајко мила.

Кај реков дека жените не изневерувале? Прочита што напишав до крај или скокна одма? Кај реков дека мажите се само виновни? Кај реков дека некој е злоставуван и присилно приморан на секс? Кај реков дека жена што оди со оженет маж не носи вина? Тоа дека сега е модерно да се романтизира неверството и да се правдаат со што ми е гајле, тој нека му ја мисли, не е мое размислување и никогаш нема да биде.

Џабе скокате, излезете во кафич или во дискотека некоја, реалноста таа е. Посетете некоe собирање каде жени раскажуваат свои животни стории, излезете од школката малку. После ќе правиме муабет :)

На Joi, stetoskop, ane.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    7.335
    Vo opstestvo na izmesteni vrednosti, siromastija I kriza na identitet ,se e normalno. Neverstvo, homoseksualnost a sega I pedofilija ke ne ubeduvaat deka e stil na zivot. Se postoelo odamna I sekogas no Sega mu se dava pozitivnost I se favorizira. Za neverstvo se potrebni dvajca, so mentalen sklop I sexualna privlecnost. Nemam sto jas da osuduvam nikogo, nitu da se debatira koj e kriv ili ne. Sekoj vo svoj dvor da si gleda I da si pravi kako sto si misli. Ozeneti ili omazeni seedno , site se svesni za svoite dolznosti I odgovornost. Ne priznavam moment na slabost, nesvesnost, zamaenost ITN.

На stetoskop и boo3 им се допаѓа ова.
  6. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    јас не сум дете што нема никакво искуство во животот, и несум ни стар, во тие години сум србите имаат една пословица што може и уме, така да многу имам поминато во животот и све ми е јасно ,а има гледам многу што се наивни али тоа е секој со своето мисленје.

7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    39.610
    Се согласувам со остатокот, ама со овој дел не.
    Никогаш не треба да се бара вината кај изневерената или изневерениот. Постои комуникација.
    Ако нешто му смета или му фали,треба да се зборува отворено за тоа и да проба да се лоцира кај лежи проблемот. Не да иде проблемот да го исполува на други. Друго, секогаш нешто ќе фали кај другиот, ама затоа се партнерите, за да се надополнуваат и исправаат меѓу себе.

Познавам многу парови, од кои помлади и постари, во кои нормално жената е слугинка, т.е во служба на мажот за се што му прдне на памет, а пак се наоѓа на страна на изневерените.
    Така да, тој што вара ќе вара макар ти изгледаш ко Џесика Алба и во исто време готвиш како Џејми Оливер и го 'чуваш' највише на светот.

На Lella, MarigoldA, Ivan4e04 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    39.610
    Со неверство ја уништуваш емоционално личноста со која си во брак/врска.
    Педофилијата може комплетно да уништи нечиј детски живот и да остави трајни лузни.

А со хомосексуалноста што правиме ? Кому штети таа и какво лошо прави ?

На Ivan4e04, Yowannty, Joi и 13 други им се допаѓа ова.
  9. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    мислам дека мажите не се толку и виновни, и јас сум одел по семинари, и има нешто многу интересно кај жените,баш напротив кога не си заинтетесиран и делуваш така незаинтетесирано за ниедна од нив, а кај нив се јавува некој натпревар која да го придобие, сега не буквално за сите али од половина да речеме ,со ненадејни допиранја, со разни глимаси во зборенхе, со вртенје на очи , со такви некои погледи,со некои непотребни прашанја и со ред други работи .

На stetoskop и WildMk им се допаѓа ова.
  10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    7.335
    Loshoto e vo toa sto se potencira. Ne sum homofob no sum protiv posvojuvanje na DECA vo homosexualnI zaednici kako I rabota vo detski gradinki I vospituvanje na DECA.

11. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    39.610
    100%, живеј во тој филм, ако ти помага да заспиеш полесно навечер (facepalm)

На shining_star, Someonespecial, ane.bella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Значи си хомофоб. Што толку си опседната со нив што ги спомнуваш и во контекст во које не припаѓаат.
    Темата е "врска со оженет маж", а не "дали изневерувате", за тоа си има друга тема.
    Ти си имал врска со оженет маж? Би имал?

На Joi, Someonespecial, ane.bella и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    39.610
    Како се потенцира, со зборување за истото мислиш ? Да, се збори, и уште повеќе треба, за да и кај нас ја тргнеме од табу темите и мислам имаме позитивен исчекoр напред.
    Зошто си против посвојување ? Подобро ќе му на тоа некое дете во дом да го вребуваат од сите страни или пак на улица да питачи, отколку да живее во топол дом со две особи што сакаат да се остварат како родители ?
    Што има врска воспитување на деца ? Хомосексуалноста не е резултат на нечие воспитување .

На Harper, Indiegurl, shining_star и 3 други им се допаѓа ова.
  14. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    ти можеш да имаш , а јас не можам утка во темата :D

15. Lizzie

Lizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2016
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    514
    Зашо? Шо е чудно тука? Јас сум имала врска со оженет маж и 2 деца имаше плус, фино ми беше океј беше.
    И јас знаех за тоа дека е женет уште од самио почеток.

Добро сите тоа не го сфаќат исто, некој им е чудно мене не, просто заљубеш се у таков и нема шо тука женет неженет, ...

На WildMk и Qaz им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Зошто би можела јас, а не ти?
    Колку што гледам ти си оној кој покажа интерес за врски со веќе врзани, не јас.

На Joi, ane.bella и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    39.610
    Одговори на прашањето, не избегнувај.
    Ако те загледа маж, ти ќе одбиеш пошто не сакаш. А ако те загледа жена, обвржан си 'да и дадеш '.Значи сакаш.
    И за ваше инфо. Ако ве погледне некоја,не значи дека во умот веќе режира сексуални фантазии со вас.
    Ако е љубезна, не моли да ја оплодиш . Ако е нељубезна и не те регистрира - не е курва или пак самобендисана.
    Научете се више да разграничувате ствари.

На Lella, Ivan4e04, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    3.544
    На некои не им е фино да се втори, умеат да ги контролираат чувствата , нивните морални вредности и верувај се сочустуваат со жената.
    Кога не сакам јас некоја зад грб да ме понижува, зошто јас би и го правела тоа на некоја?

На Dream-Girl, Ivan4e04, SwanMay и 9 други им се допаѓа ова.
  19. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    да го знам тоа зе разбира а и нагласив дека не се работи за сите, се приметува тоа и чуствува .

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.710
    Леле што прочитав... (facepalm)
    Е да, уанаби светици кои не припаѓаат во 21 век се оние кои се гадат од хомосексуалност и ја изедначуваат со педофилија, и се трескаат од земја околу невиност - но не и оние кои имаат принципи за љубов, емоции и верност кон еден човек (од било кој пол). Тоа е таа разлика меѓу лажни затуцани морални вредности, и оние вистинските кои не застаруваат :)

На crimson, shining_star, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.