Стои фактот дека тој што бил изневерен страда, и тоа многу. Не е филозофија Цоки. Кажи некоја 'приказна'. Мислам дека сите треба да набројат по некоја, да видиме какви се' примери има. Јас набројав повеќе.. Чекам на вас сега ...
Cool ти е некоја да го замени местото на мајка ти ? Cool ти е утре ќерка ти да плаче и пати поради некоја шо и било cool да и го земе партнерот ?
jas ne rekov deka toj stoe izneveren deka ne strada, toj sto znae se razbira deka ne mu e prijatno, e sega vo odredeni slucai , a poveketo ne znaat .
Јас пак мислам дека повеќето знаат. Може немаат докази, ама за сомневање, ретко кој нема да се посомнева. Посебно, ако е често изневерувањето.
ke ti kazam eden primer, imam drugar izdava stan vo oxrid, a vo stanot idele nevesti od okolnite sela od 25 do 45 godini davake seks uskugi, a mazite doma znaele deka odat negde na rabota nekoi miele vo restorani,nekoja pak mu rekla deka raboti vo slatkarnica, dobro taa sto rekla deka se zaposlila vo slatkarnica i mnogu ne izlazala .i rabotele sve samo prva smena do 3 , 4 i od rabota si odele doma .
Е вакво нешто, до сега не сум чула. А како некој би знаел дека во тој и тој стан има жена која нуди секс услуги?? Објавуваат огласи, или што?
i posle rabota se razbira umorna , doma treba da se odmori, pa ostaveteme deneska imav mnogu rabota da odmoram oremorena sum, pa uste mazot kafe ke sprema i taka site srekni i zadovolni kavk i oglasi toa e sve razraboteno so nekoj krug na poznastva neznam ni jas ni pa me intetesira ne samo edna zena eden kup zeni , i
Ехеее една моја другарка ја фати мајка и во нивниот дом со швалерот спружени на троседот и тоа дома им си идеше швалеров пред маж и , како кукен пријател И како завршија ? Супер Шваљерот дури имаше пари го цицаја па умре , другарка ми се омажи во Америка и и пушта пари на мајка и и секое лето одат на летовање на далечни и егзотични дестинации со маж и , и све е океј Сакам да ви кажам дека таквите најдобро си го тераат животот
@coki35 прво мислев да не ти реплицирам, ама пошто не си единствен од твојот специес кој размислува вака, нека прочитаат и други мажи женско мислење. Никој овде не вели дека жените не изневеруваат, или дека се светици. Напротив, во секој пост е напоменато дека сите мажи одат со жени, во најголем број случаи нели, а не дека нема жени кои практикуваат секс само од мерак. Престанете да го правдате машкото неверство со тоа што i zenite se sexsaat vo oxrid и дека и жените изневерувале, туку еднаш прекршете си го тоа ваше машко его и речете да, не е во ред тоа. Никогаш не сум видела маж жестоко да го осуди неверството од маж кон жена, секогаш изговорот е тој, ami i zenite se kleckaat heheheeh. Одговорите ви се тие, или и жените изневерувале, или сама си го барала пошто "не давала", или е маж па го личи или soako odi so drugi, familijata ne si ja rastura. Неверство е неверство, ви посакувам никогаш да не ви се случи за да не осетите на своја кожа колку боли. И ништо друго не е важно, важно е дека боли и дека е увертира во кршење на срце, доверба, љубов и фамилија.
toa va toa vazi i za mazite , znaci poentata mi bese deka sve trgnalo kon taa rabota, i tie mazi sto odat tamo doma inaat zeni i gi iznneveruvaat.
@WildMk дали си венчана во црква? И дали утре кога твоите деца ќе пораснат би им кажала за таа ваша отворена врска? Како мислиш дека ќе реагираат? Секако не мора да ме удостоиш со одговор.
] 2018та е година на жената. Имаше премногу валидни чекори и мувментс спроведени на дело со кои секоја зрела жена се горде.Прва јас. Апропон ова , Не ни требаат врски со ОЖЕНЕТИ за патувања, можеме и сами. Не ни треба оженет да не брани, имаме доволно ресурси на располагање и еднакви права за да можеме сами. Не ни треба оженет за совети. Секој е власник на сопствениот ум и зрела, интелегента жена знае што и кога да направи, доколку не има други жени кои ќе и помогнат - човечност. И за крај ематијата на жените кон светот и сочустувањето едни со други е прекрасна работа. Задоволство и гордост е самиот факт што сум жена кога ќе видам морална, достинствена жена како иде кон своите цели. Така да..бомбоната твоја е само твојот стејт оф мајнд тажен.
Венчани сме во црква. Нормално дека не знае ќерка ми. Имаш деца? Не познавам родител кој на своите деца, им кажува што прави и како прави во кревет. Ако некогаш дознае, ќе разговарме тогаш.
Изневерување е едно, отворена врска/ брак сосем друго и темава ми е напорна за читање зошто некој не гледа разлика. Не сум во отворена врска и не би била зошто I don't have a chill, ама не можите да велите дека некој изневерува партнер ако е во отворена врска или брак. Партнерот знае, и од таму - не е изневерување. Толку за ова, зошто долго се тегнеше. Изневерувањето е едно од тие работи кои ги осудувам најмногу. Со чинот на изневерување лажиш личност покрај себе која ја сметаш за најблиска, која те сака најверојатно најмногу и гледа иднина со тебе или веќе ја исполнува. Со изневерување и откривање на истото тој цел свет се руши инстантно и ја уништувате личноста на изневерениот партнер, му се намалува самодоверба, "Што ако не сум доволно добар/ добра?", "Кој би ме сакал мене?" И слично, и многу мижат на изневерување ради ова, следно ради децата, шо е доста лошо зошто детето најмногу страда од нефункционален брак. Јас лично не би изневерила, и стојам целосно зад тоа. Ако некој сака да изневери сметам дека треба да прекини врска пред да изневери или да предложи концепт на отворена врска зошто можеби ќе функционира и за другиот партнер. Ако не функционира или остануваат во врска каде партнерот со желба да изневери нема да изневери или раскинуваат. И уште некој збор за девојки кои одат со женети мажи, или момци кои одат со мажени жени. Тие не се оние кои дале заклетва дека ќе бидат со жената/ мажот за век и векови, амин. Партнерот на изневерената личност ја даде таа заклетва и ако не беше вината во оваа девојка, ќе беше во следната и затоа сметам дека да, ако свесно одиш во врска со партнер кој е во брак - носиш вина, ама партнерот кој изневерува има вина повеќе од дупло поголема. Одговорноста во брак и врска лежи на партнерите, на третата личност не можи да му е помалку гајле. Лично, не би одела со женет или со некој во врска свесно, сем нели, ако не сум прелажана. Не сакам лажговци и слаби мажи, во поглед на карактер, и тоа е голем turn off, а изневерувачите ми се баш таа категорија на луѓе.
Јас не го разбирам тоа отворен брак ( можеби сум старомодна) ако некого сакам искрено нема да ми текнува на други мажи, доволен ми е тој што го имам. Ако искрено го сакам и ми значи не би можела со друга да го делам. И тие што ете се во отворени бракови не можат да си најдат некој кој не е во брак? Малку ли слободни мажи и жени има, зошто мора да биде со некој кој има жена, деца ( ќе кажете па јас не сум крива што тој сака да си ја вара жената). Не сте криви ама зошто па мора вие да бидете тие жени кој ќе бидат со нив. Членка пишала сакала постари мажи 40+ биле дискретни па ако маж ти и пријателите знаат што правиш што ќе ви е дискреција? Да не дознаат комшиите и да дознаат од кај им докази со фенер не ви свртеле. Како ќе објасните на вашите деца ако дознаат или 21 век е па ајде се е дозволено. Ајде ако не голи да шетаме да се сексаме кај стигнеме. Место да им објаснуваме на децата како треба да се заштитат ако имаат секс, дека без заштита може да дојде до несакана бременост или инфекции и болести. Да ги земеме со нас во спална и во живо да видат акција како треба да прават. Дека 21 век е па се може...
Кој ги зема в кревет децата да им покаже акција? И ти имаш секс со маж ти, па не им покажуваш на децата.. се надевам.. И ако имам отворен брак, не значи дека не знам за кондоми, не практикувам и не ја учам ќерка ми да се заштити. Еден куп предрасуди стави во постот. Не се новост и отворените бракови, ни сексот надвор од брак.
Во принцип мразам да зборувам за туѓото, уствари ниту ме допира кој што прави ниту тангира ниту ми е гајле туѓо гајле да берам. За мене сопругот мој и љубовта што ја имам кон него ми се света работа ако не и најсвета. Јас сум пресреќна кога правам било што за него и кога гледам задоволство и радост од негова страна, го љубам од дно на душава, ракава ќе си ја изгорам ако треба. Никогаш ама никогаш во животот нема да помислам такво нешто, скраја да е. За мене бракот како институција не ми значи колку што ми значи љубовта, да го љубам од дното на срцето.. Да сум воедно и најсреќна, најзадоволна, најисполнета во се! Според мене она е тоа вистинското. Да сте еден покрај друг заедно за рака низ се, низ сите фази низ животот, низ сите глупи периоди, низ сите срања, низ сексот, низ емоцијата Тој е оној кој ме исполнува и со него го добивам максимумот веќе долги години. А сум и повеќе од сигурна дека е обострано и чисто.