Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Natural91

Natural91 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    199
    Ајде сподели ги тогаш, не тврдам дека нема прашувам кои се?

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.917
    Допаѓања:
    177.313
    Значи маж со слика од пенисот на интернет е поголема одговорност од маж без слика и никаква остала реклама на интернет што ќе собере женска во кафиќ?

3. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Не е арогантност. Сподели да видиме кои се тие сајтови. Ако цело време одбегнуваш значи дека лажеш.

На shining_star, Harper, aleksandra4444 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не.
    Само кај овој со сликата, нема дилеми за што е таму.

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Кои се де Ваjлд, жива заинтересирана сум и ja. :) Пошто грото саjтови ги знам. :) Знам што раja има и ем ке сум арогантна и ке речам, гарантирам дека само у последна недела сум била на повеке деjтови одошто сите твои излети вон бракот :) и, колку излети севкупно..три ли? Озбилно? Не баш мн за уживач у секс, koму толку мн му се збори за секс. :)

На shining_star, VDT2906, Sanjichka007 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Каква одговорност треба да има љубовницата која апсолутно нема допирна точка со неправедниот и лицемерен избор на оној кој и се допаѓа? Доколку тој за својата сопруга остава впечаток на добар и угледен сопруг и татко, таа негова лицемерна улога не важи и за неговата втора партнерка која буквално нема никаква релација а ниту чувствува потреба да ја интересира каков е неговиот живот надвор од нивниот однос. Зошто како што се кажа погоре, тој ветил верност, не швалерката, која наводно треба да има почит и емпатија кон неговиот нефункционален и апсурден брачен живот на кој треба да стави крај зошто е заснован на задкулисни игри и неискрени емоции.
    Феминизмот концептуално врска нема со целиот муабет. Емпатијата и наметнатата одговорност за туѓите погрешни постапки уште помалку.

На Bankarkata и WildMk им се допаѓа ова.
  7. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Кои се де? Ајде и ти ли ги криеш? Може и по ЛП :D

На Natural91 и baba Rada им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Доста мори! Не ми го расипувај рејтингот!! :makeup:
    :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Побрзо ќе дознаеш афера на Влада отколку дејтинг сајт. У пичку матер...

На Jane.Birkin, GirlLove, shining_star и 7 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Што се заинтересиравте сите толку, не ми е јасно?

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Ај и кај мене ако не е проблем. Треба да се имаат резерви во предвид на вакви невремиња. :D

На zhap4e и WildMk им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Што jaс? :) Муабетот е дека многу се галами за нешто што благе везе нема. Ко што Мамли рече..саjтовите се само куп крипи луге и лажни профили :) jaс не сум у брак. И моjот круг е главни од луге кои исто не се у брак :) и нема причина паранои да им се создаваат на лугето дека се е отидено у... :)

На GirlLove, shining_star, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Жал ми е @Nigredo Odor да бидеш феминист не значи дека треба да ги поддржуваше безрезервно сите жени и никогаш да не застанеш против жена, ама не значи и дека треба да одиш против сите општествени норми само затоа што е противење на патријархот и општеството кое и онака ги омаловажува жените.
    Точно, љубовницата нема одговорност кон жената, ама има морална одговорност кон самата себе. Ќе останам на своето тврдење дека вакво однесување не носи развој на здрава психа и верувам дека многу докази стојат на моја страна и го поддржуваат тоа. Психички здрави личности не внесуваат намерно неред во својот живот, а уште помалку креираат неред во туѓи животи.
    Ако ти е досадно - иди шетај, а не да бараш женети мажи само да докажеш дека жените им се глупи, а ти си најпаметна.

На Annath, Hellobeautiful, shining_star и 19 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Жити бога, Мамли дете :)) здружи се со ccaaa, и повеке ке ти раскаже од мене :D не ги знам тие дарк саjтови за кои збори Валд, никоj не ми ги раскажал ете освен што:D имаше тема тука за некои слични ..пoбараj :D оние 'нормалните' Мамли..badoo, okcupid, karike....толку ми текнува сега. Гуд лак, чаjлд. :)

На GirlLove, Sanjichka007 и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.917
    Допаѓања:
    177.313
    @WildMk зошто тој би носел поголема одговорност? И оној кој немал првична намера, ама собрал невинашце во кафиќ додека жена му дома му пере гаќи извршил прељуба. Нема разлика. Исто и кај жената. Дали ќе бараш онлајн или во кафиќ... Локацијата на барањето секс партнер не ја намалува одговорноста.

@Nigredo Odor баш поради тоа што сакаме да бидеме еманципирани, и баш поради тоа што сакаме да се ослободиме од етикетирања посебно жени меѓусебе, мораме еднакво и да ја делиме одговорноста од сопствените постапки. Како еманципирани жени, кои се борат за почитта од мажите, да бидат деградирани од друга жена? Па мажот не ја извршува обљубата сам. Двајца требаат за истото. Ако не е таа жена, ќе биде друга, се сложувам. Под претпоставка, бракот ќе биде уништен првенствено поради мажот оти тој го направил тој избор, ама третата страна не е исклучена. Може да е било која, може да се повеќе, ама морална и етичка одговорност не е исклучена. Едноставно нема основ за тоа.

На Annath, BayernKa, BlackNight и 8 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ај вечерва, сите мажи и жени кои се на форумов, и ќе го прочитаат ова, кои изневериле, да им признаат на нивните партнери!

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Сакаш партали да летаат од мене??
    не, не..ке си молчам до гроб, па и во него:x

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Израснете си му*да! Време е!
    Да направиме една радикална промена :)

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    НемА ШАНСИ..СЕГА НА СТАРИ ГОДИНИ БРАК ДА РАСТУРАМЕ:?::x:wasntme::swear:

20. star83

star83 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    240
    Vrska so ozenet covek, ili omazena zena ne opravduvam i pokraj toa sto vo posledno vreme kako da stana moda. Vo taa vrska vinata postoi kaj dvajcata, bidejki se odlucile na takov cekor-neverstvo. No od moe glediste, mozebi nekoj pogresno ke me svati, ali toa ne mi e voopsto bitno, smetam deka eden vo takviot izlet snosi poveke krivica. Eve zosto. Za da bi maskoto se vpustilo vo takov izleti potrebno e nekoj od drugata strana da dade nekakov povod, nekakov signal za da se vpusti maskoto vo avanturata narecena izneveruvanje.
    Rekov pogore deka vinata e na dvajcata i za da se sluci takvo nesto potrebni se dvajca zabegani, no sepak nekoj treba da dade nekakov znak, a davanjeto na znak od strana na masko kon zensko moze da se odbegne, bidejki vo vakvite slucai zenskoto nesto dava. Toa nesto ne mora da go dava na ozenet, ako ne saka, bidejki toa e nejzino i nikoj so sila ne moze da i go zeme.
    I obratno dokolku saka zenskoto, moze komu saka i koga saka da go dava nestoto. Toa znaci deka dokolku zenskoto ne saka i ne dade povod nema nikoj so sila da i bara provod ili sl.

Последна измена: 4 август 2018