Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Точно. Ама наивно и детски и оние што се во моногамна врска, а и за оние што се во отворена.
    Отворена врска не ти е гаранција за верност. Луѓето изневеруваат од секакви "причини" и во секакви ситуации. Ако му дозволуваш на маж ти да оди со друга секогаш кога ти каже, не значи дека секогаш ти кажува.

На Annath и Hipster им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Затоа не викам никогаш: 100% сум сигурна.
    Го знам секој можен исход, и спремна сум со секој да се соочам.
    Треба и вие да бидете.

На Herrera и Jenyl им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    ОК, сега кога дојдовме до тоа отворена врска не е лек за неверство, остана дека сме "неспремни"?
    Јас не знам некоја да напиша "мене партнер никогаш не би ме изневерувал".

На Annath, Hipster и shining_star им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.623
    Поединци направивте дека ако не вараш си будала, или ако мислиш дека не те вараат- пак си будала.
    Читерите и сочесниците во самиот чин, испаднаа најголеми моралисти и мудреци.
    Премногу филозофии развржавме за вашите пар оргазми, кои за вас се само тоа, неколку секундно уживање и пумпање на егото, а за изневерената страна трајни лузни.

Многу пишував на темава и ми е мака да се повторувам, секако извртувате зборови по ваша мера, ваљда да се осеќате по комотно во врска со себе, али whatever floats ur boat.

На honey.11, Hellobeautiful, La diabla и 17 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260

Еден куп нафрлија таков сличен муабет.
    Сигурно нема да се навраќам по станиците и да ги барам.

Не... грешно разбра.
    Не осудувај и биди спремен на се' во животот.
    Толку.

На Bankarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Освен ако не си во отворена врска или не одиш со женети мажи. Тогап можеш да осудуваш колку сакаш :D
    Се согласувам со @lovestoneddd, мислам дека беше доволно дискусија на темава. Најубаво сами да си верглате :D

На Annath, Sanjichka007, Harper и 3 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.623
    @WildMk Вајлд, не се врти целава тема околу тебе и твоите сексуални преференции, уживај. :)
    Не знам зошто, ама се пронајде во секој пост и се осеќаше должна да реплицираш на се и секому, и во ситуации во кои не беше прозвана.

На ocicka2014, Hipster, shining_star и 6 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Секако, во твој стил, ќе го извртиш муабетот, во сосема друг правец.

Затоа што се пронаоѓам во она што го пиша.. конкретно за последниот цитат:

9. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.623
    Јас не посочив кон тебе, а тоа што ти се пронаоѓаш сама - кажува доволно.

На Hipster, shining_star, Harper и 2 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Знам.... после толку напади од многумина, не е ништо чудно да се 'бранам' и неповикана.
    Млекото и јогуртот - муабет...

На Bankarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.623
    Од што се браниш, ако велиш дека не се чувствуваш виновна ?
    Јас за себе ќе кажам. Не те осудувам ама од петни жили пробувам да те разберам, а притоа да не те навредам. И мислам не го сторив тоа до сега.
    Не си само ти во темава што се изјасни дека е свесно во таков чин впуштена, а сите оддавате ист впечаток.
    Пробувате да не убедите како е тоа нормално и супер функционално, сите до една. Да е нормално и за гордеење, за вашиот начин на живот би знаеле сите, бидете и во реалниот живот толку транспарентни и модерни како што сте на форумов.

Имал ставено dick pic,сакал необавезно, буди некои нагони во тебе и готово се осеќаш прозвана да му дадеш, пошто ако не си ти ќе е некоја друга ?
    Мислев имаме еволуирано до тој степен да знаеме која особа, во кој погоден момент ни е прикладна, и да процениме од одреден чин колку корист произлегува а колку штета.
    Очигледно дека не.

no hard feeling tho

На Annath, honey.11, Hellobeautiful и 20 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не се чувствувам виновна, но ме нервира претенциозноста на луѓето, и нивната потреба да оцрнуваат се' што е различно од нив. Исто реагирам и на навреди и напади поради различна сексуална ориентација, раса, националност итн итн.

Кои сите? Има луѓе кои знаат и луѓе кои не знаат. Сигурно и вие не споделувате се' со секого.

Пред да се логирам на сајт, знам за што се логирам. Профилите ги гледам одпосле... и одбирам по профил, не по дик пик. Тоа е машка заблуда, дека жените се фасцинираат на дик пик.

13. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    3.547
    Девојче со самиот факт што начинот на размислување тие дека нагоните за секс го движат светот, а не љубовта покажува колку бараш, чепкаш по туѓите животи за да задоволиш лична сатисфакција

Знаеш кај мене во теретана какви клиентки идат? Со прекрасни нозе, гради, задник..некои имаат финкционални врски и баш мие кеф да ги гледам искрено, а некои сеуште го немаат запознаено вистинскиот за нив вај? Оти не се сведува се на физички изглед, за компатибилна врска начинот на размислување кај партнерот е најбитен.

Никогаш не ми текнало да ги прашам за нивните љубовни животи (замисли пијам кафе, негативна и им тропам на жените како сите мажи се ma4inja дома ве изневеруваат сите!! ) освен што некогаш тие сами кажуваат каде биле, што правеле..Гледам дека самата љубов им дава мотивација за да се подобрат во секој аспект и блескаат.

And again жалосно вакво размислување.

Последна измена од модератор: 5 август 2018
    На honey.11, Hellobeautiful, shining_star и 16 други им се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.623
    Значи сочувстуваш со сите жртви од набројаниве, а не осеќаш емпатија према изневерената жена и евентуално децата ?
    Претендиозно пак ќе се спомнам себе. Како резултат на варањето на татко ми према мајка ми, јас доверба немам во никој , брат ми е асексуален а мајка ми немала човек после него.
    Можеби нема кај секој да се одрази до овој степен, ама позитивно нема да биде у секој случај.

Како твоите оргазми, или на втората на татко ми, и било која друга х особа, можеш да ги ставиш на кантар со на пример исходот од мојот случај ?

На honey.11, Hellobeautiful, shining_star и 14 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Никако не се ставаат на кантар. Затоа на оние што изневеруваат постојано им повторувам дека треба да бидат искрени со своите партнери и да им кажат што сакаат, мислат и прават. Па ако и тој/таа е ок со тоа, да бидат во отворена врска/брак, а ако не, да се разделат.
    Никој нема корист од лажење.

Воедно, не гледам причина ти до толку да изгубиш доверба во секого. Тоа што татко ти го направил тоа, не значи дека сите се такви. Има и мажи и жени кои им се верни на партнерите.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Нели заклучивме дека и отворена врска/брак не е гаранција за верност?

На shining_star, Sanjichka007, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не е. Но кога веќе се прават работи, зошто да не пробаат да го прават тоа искрено?
    Можеби нема никогаш да се изневерат и се' ќе биде со согласност на партнерот.

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Mоже едноставно партнерот кој изневерува не е заинтересиран за отворена врска туку го возбудува тоа што жена му не знае. Одобрување од жена му во најголем дел од мажите би ја убило возбудата.

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не. Прочитај ги и коментарите од мажите, а и од она што знам од разговори со мажи кои изневеруваат, сите, барем низ шега, им спомнале за отворен брак/тројка/свинг на сопругите, но овие им одбрусиле нешто, па маживе се повлекуваат.

Не ги возбудува криењето. Ги возбудува сексот, сам по себе. Сакаат да имаат секс. Толку.

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ок, ако ти си експерт психологијата зад изневерувањето кај мажите по тоа што си разговарала со нив. Зошто тогаш ти смета јас да бидам "експерт" за психологија на сексуалните односи според луѓето со кои сум разговаралa и според тоа што го пишале на форумот? :D

На candy.cane, Hipster, shining_star и 10 други им се допаѓа ова.