Извини што ти ја споменав бременоста, не знаев дека си имала спонатан. Ти посакувам што побрзо да останеш бремена и да се оствариш на полето мајчинство. Убаво е што си ги отворила картите пред вереникот, но кај него не постои ли сомнеж дека во брак ти би имала љубовник? Дали кај тебе постои сомнеж дека можеби еден ден маж ти ќе има љубовница? Има разлика помеѓу врска со разведен маж и врска со оженет маж. Доколку мажот е разведен, а девојката е слободна нема ништо лошо да ги шетат децата, но доколку мажот е оженет, а жетаат деца со љубовницата е тука е проблемот. Нели е жално жена му да биде дома пример да готви, чисти, а мажот за тоа време да шета деца со љубовницата? Децата може нема да пренесат на мајката, ама сигурно децата знаат дека тоа е погрешно и тоа ќе остане белег врз нив. Искрено јас кај тебе не гледам каење, ниту си сфатила дека си згрешила. Се надевам еден ден ќе сфатиш дека во врска или брак нема место за трета личност.
Јас неможам да знам што прави жена му и каков им е бракот. Штом тој сам си зел слобода тоа да го прави има и зошто. Сигурно сам нема да им наштетува на децата. Може жена му немала појма он што прави и за тоа време готвела ручек, а можеби и она била договорена со швалерот. На крај тоа не е ни битно. Јас знам дека никогаш мема место за 3. Цел овој муабет во темава го почнав јас испровоцирсна од тоа што секогаш швалерката се гледа како таа да е растурачката на семејство. Цело време тоа се коментира, како јас сум можела она како ова... како ја да му ги шетам децата... Па он ги донесе не ги земав ка со сила од дома ниту му сшомнав дека сакам да ги запознаам... Ниту сакав еден ден маќеа да им бидам. Се беше чисто пријателски. А цело време ми потенцираш "погрршно". Што е тука толку погрешно. Кој вика дека е погрешно? Околината? Колку што знсм за тоа не се лежи у затвор и не се плаќа казна така да според мене ништо погрешно нема во тоа што сум му ги прошетала децата. За било кој пријател/ка би го направила истото. За сомнежите не ти кажав. Вака он не покажува дека има сомнежи, за ништо не ме препрашува или опсесивно контролира. Си имам одврзани раце и време за се. Исто и тој. Во себе дали се сомнева без да ми каже нешто незнам... ма да не верувам, кој би сакал да си го тупи мозокот со сомнежи. Ама знам дека ако примети или дознае нешто да направам дека ке ме остави. Јас исто така немам сомнежи, не се замарам со тоа. Додека мене ми е убаво и ме прави среќна и додека незнам нешто конкретно ако сака и 10 швалерки нека има. Не се оптоварувам. Моментот кога веќе нема да бидам среќна и насмеана со него ќе биде крајот со швалери или без... Не е тоа најбитно дали бил верен или неверен. Битно е секој ден и во најтешките моменти да си бидете поддршка еден на друг и да сте среќни.
И мене вакви работи ми пишуваат бе. Ме прашува некој, ми реплицира, и тоа и на темата која јас ја отворив, и после откако по сто пати исто ќе препрашате, и сто пати ќе ви повторам, ќе се најде некој како тебе: 'Што објаснуваш на секое?' Па не прашувајте и не пишувајте ставови со кои не се согласуваме и нема никој да ви објаснува. И најважно! Не пишувајте навреди и не напаѓајте! Сенкир еднострана е работава, сенкир сами на себе си објаснуваме
Он топик, не сум била во таква врска, но сум имала одредени симпатии кон некого. Гнасна ми е помислата да ме допри некој туѓ. Гррр.
Порано жените се запуштаа ептен ,и за да заплашуваат измислуваа Ако срушиш брак исто како црква да си срушила Нелогички е дека шваљерката може да сруше брак но тоа ти е мачедони менталитет
Не е ни запуштеноста фактор да те изневерат или остават Бројни примери има каде што мажот си нашол некоја и ја напушта сопругата а притоа можеш да го чуеш она ,,при авион жена што најде во оваа,,
Okej tie komentiranja se 10% da recime od vkupnite komentari kade sto se kritikuvaat mazite ...sakav da kazam sloboden decko so mazena zena
Абе за истото зборуваме. И не мора со слободен. Муабетот ми беше, дека само за мажите е темава, ко да само мажите имаат афери надвор од бракот, а жените не
Па и мене тоа ми е муабетот дека и жените имаат афери значи жена коа ќе науми нешо го прави по секоја цена ќе најде и време и на сето тоа никој нема да дознае,а ја знаат како супер жена т.е таа си е супер жена можеби има некој недостаток од каде што произлегува идеата за варање
^од досада, па преиспитување у стил,,до каде можам да одам со глупости правење" , па чек ќе му вратам и ја на него....
Чуму потребата да се буниш дека едното е застапено на форумот, а другото не е? Па жена ако сакала да вара немало никој да ја дознае. А маж одма ќе го дознаат? Исто ти е сѐ. Прво на женски форум си, мислам нормално е едната тема да биде позастапена од другата. Оние жените што вараат си седат и си ќутат, нема да дојдат на форум за тоа да пишуваат.
Потребата е дискусија, и разгледување реално,а ја пишав без да означам никој, не можи никој да ме ограничи што и како да коментирам,а нешто ако ти смета коментарот мој едноставно прескокниго. Убав ден на тебе.
Апсолутно не ми смета твојот коментар. Еве и се обидов да започнам дискусија. Изгледа тебе не ти се дискутира Пример, ако ти е толку за дискусија можеш да кажеш, како машко, дали си бил со мажена жена, дали ти пристапила, дали се обидела да те заведе? Сподели искуство, еве тоа ти е пример за дискусија. Или не си бил ама би бил, па бараш кандидатки? И тоа ти е пример за дискусија. Јас не сум мажена, ниту пак имам паралелни врски и не можам да споделам лично искуство за тоа, ама можам да споделам за женет маж кој само месец дена по свадбата ме викаше да отидеме викенд на страна и да славиме нова година заедно (патем, појма немав дека е женет, го одбив оти не ме привлекуваше идејата во моментот). Некаде во основно си заборавил да научиш што е дискусија