^ ти си арна, а мене за џабе ме нападнаа кога пишав дека сум пиела кафе со женет и тоа не сами ко којзнае каков грев било тоа. Бог да чува Конечно некој одоколу да си признае дека не е се така розево и дека навистина многу бракови се пропаднати. Референтке, да си жива и здрава, шо убо на фин начин си пишала Знаев дека цело време сум во право, вистината боли, јбг , швалерај и се е можно Инаку WildMk се обидува да кажи дека кога му се ебе на некој , има да се задоволи па што сака нека биде, чунки такви времиња дојдоа.
@Herrera да.Постои од секогаш прељубата и тоа како јака ,,ставка,, во статистиката. Уште од времето на Клеопатра на пример. Незнам кој те нападнал, ама знам дека последните две страни има неколку поста од тебе во кои постојано едно исто Само едно да знаеш-ШТО и да си сторила немаш потреба никому да се правдаш и да поднесуваш сметки Не се труди да објаснуваш, секогаш ќе се најде некој кој нема да те разбере. Нема маж/жена која не се нашол во ситуација и кому не се укажало прилика да ,,шврља,, Карактер(склон кон неверства или стабилен) и моментална ситуација(лош брак или осаменост)се во прашање. И НЕ...не оправдувам, ама која сум пак јас да оправдувам или не?!
Ххахаххахаха знам, има една група членки кои погрешно ме сфатиле ( они мислат сум се фалела дека сум имала многу прилики, не е за фалење работата, за плачење е, ама ајде де не можам да се објаснам со нив )и најлесен и безболен начин без навреди е да се повторувам ко расипана грамофонска плоча. Фала на разбирањето од твоја страна , ете ќе прекинам со напнување од моја страна на темава. П.С. Златно си бев у темите за магии, кој ѓавол ме тераше да се обесам тука, за ќотек сум
Чекајте сега.. Кажувате дека има многу што бараат повеќе од секс, ама на девојките кои одат со оженети, и се вљубени во нив им кажувате дека џабе се надеваат? Може вие имате поинакви искуства и знаење за темава, не викам не... Ама околу мене што сум гледала, од сите неверни мажи, само еден се ожени со швалерката. Колкумина вие познавате, такви кои ја оставиле сопругата ради швалерка? Баш ме интересира... Од секогаш било така.. не е ништо ново швалерајот...
Во текот на нашиот живот , на вашиот партнер ќе има секогаш некој што ќе сака да го лапа и секса, тука вие ништо не можете да направите да го смените тој факт, дотолку вашиот партнер ве сака , ве почитува , има свое јас , свои принципи и е човек пред све , тој ќе им каже фак оф на убав начин. Дотолку тоа не го направи , дотолку ве изневери, 100% кривица е негова , не на тие што се пуштаат и што имаат фетиши да се фаќаат со зафатени, не на вас како личност (бидејќи ако нешто му сметало кај тебе можел да каже,комуникација пред све нели) туку на изневерувачот. (е сега тука може да се аргументира , на пример кажал , ама другиот партнер ништо не направил , не бил среќен во бракот , пак е кривица на изневерувачот , без разлика на околностите , ако е несреќен во бракот тогаш нека поработи на тоа , нека го напушти, нека не го губи времето на партнерот со лаги и изневерувања или пак неиживеаност па ај сеа криза не фаќа, најлесно е да се откажеш и да дупиш на страна нели,таа несреќа после на децата ќе се одрази итн итн ... во секој случај за мене секогаш ќе биде тој што изневерил.) (исто може да се аргументира , не си ти јипман во брак па така слободно размислуваш , кога ќе дојдеш ќе видиш , ама не верувам дека драстично би се смениле моите принципи и верувања.) Е сега наместо да се водат луѓето по логика ако никој не му се пушта немал да изневери итн, него да се соочат со парнерот и да го решат проблемот, ако го има се разбира.
Колку само мене ќе ми се олесни животот со ова... Да се сите искрени со партнерите... па да не мора да плескам изневерувачи... еее...
Апсолутно се согласувам и го делам твоето мислење. Да, единствен виновник е оној кој изневерува тој/таа никој друг.
Ок. Ајде сега дојди да коментираме на темите за магии штом сакаш да го имаш моето внимание и бараш дискусија со мене. ( за да бидам појасна зошто вака ти пишав, си ме цитирала а горе пишав дека ќе си се префрлам јас во делот за магии , таму можеш да ме најдеш за муабет ) П.С. Не можам да продолжам да коментирам на темава бидејќи голем дел од вас не се искрени. Секоја чест на WildMk - фавориту мој на форумов
Ќе видиш дека живееме во толку fucked up време, што кога велиш дека не изневеруваш, те прават лицемер и лажов. Тоа стана стандард за нормално во денешницава.
Би те усреќило? Што еееее? Подруго би било? Што ти менува тебе тоа? Зарем плескањето изневерувачи ти е проблем? Ма да... Ако плескањето изневерувачи ти е проблем, секогаш можеш да не плескаш. Во спротивно, или продаваш ветер за магла и ич не ти е гајле, или ти е гајле ама немаш контрола над животот.
Па полесно ќе биде. И за мене, и за оние кои изневеруваат, и за оние кои се изневерени. Нема ништо побитно во една врска од искреност, но поради фактот што не можам да ги сменам луѓето, морам да си ги прилагодам своите желби на условите. Како и сите вас...
Жити мајка, дали ти стварно сметаш дека си верна партнерка? Ако се ебаваш со знаење на муж ти, не значи дека си верна. Верност е жртвата што ја прави особа да не ја повреди другата особа, по цена на тоа да ебе едно те исто цел живот. Нема некој у брак шо не му се десило да го привлече рандом особа, али има некои со карактер кои почитуваат со кого се зеле, а и сами се почитуваат, па си ги чуваат у гаќи. А ти најверојатно главен критериум да се земеш со маж ти било што и он сака отворен брак, оти као што гледам да не е така би варала оти ти се влажни на други ( добро утро, на кој не ) , али сеа тука поштена се праиш и се лупаш у гради. И по стоти пат, живеј си као сакаш, ич не ми смета, ало смањи малце доживљај и не мора секое на флрумов да ти биде дека си у отворен брак, оти тоа не е ништо посебно, баш напротив. Фмп.
Тебе ќе те прашам на што да коментирам и што да искоментирам... Дефинитивно.. Бидејќи и ти прашуваш други за што и што коментираш Нема повредување ако причинува задоволство. Поврзано е со сексуална преференција. Се возбудуваме ако имаме секс со друг... јас се палам ако е*е друга, тој се пали ако е'ам друг. Изневерување е да изневериш нешто што си ветил, да изневериш нечија доверба, да изневериш нечии очекувања. Научете прво што значи зборот, после користете го... фотосинтеза
Венчани сме. Агностици сме иначе. Јас сакав во црква, затоа што ми се допаѓа церемонијата. Имам одговорено на ова прашање веќе.. А и ова е тема за врска со оженет, за отворен брак, има друга тема.