Ако нема жени како тебе, ќе нема мажите со кого да ги изневеруваат жените. Ама ти ќе умреш без секс, малку ти е маж ти. Затоа мора да бидеш соучесник во неверството. Зошто немаш ни малку гордост, ни малку свест? Ако тој сака да изневери, зошто ти да бидеш баш таа со кого ќе изневери?
Извини вака, ама ќе се насмеам едно време ми текнува се објаснуваше , сега пак Не се сложувам со тебе ама како мислиш така терај. Искрено не те сфаќам, ама не е битно. Твој живот ....
Ne sum raspolozena periodov da pisuvam,ama sega morav. Mi se zgadi. Familijarna zena da zboruva deka sakala so vibratori,kamsik,pa plus i ozenet maz. Odvratno . Pu bre sramota. Da se ebavam na strana i posle dete i mazot da gi galam.
Точно дека таа нема некои морални вредности но дека е крива колку и он баш и не би рекла. Какви морални вредности да има таа, не е до нејзе него до мажот е. Не се подеднакво криви туку е само мажот крив! Не вреди ни милион жени да бидат морални кога он одлучил ќе ја најде милион и првата. Значи не е до неа, само до него е. Секогаш стојам зад истиот факт ако мене мојот маж/дечко ме сака и почитува и сто неморални околу него он нема да ме изневери. Ако маж решил да ме изневери тогаш неморалот на некоја не е мојот проблем, туку неморалот на мажот/дечко ми е! Кога ќе почнат он не е крив , она го завела ма немој , а он еден невин, едно бебе цицалче што не разбира ништо, ма јок бре! Дали јас би се осудила да се најдам во таква ситуација, нормално не, ќе си држам до себеси и многу девојки ќе одлучат така. Но, таа некоја не е должна да е морална спрема мене, не ми е ни сестра ни ништо, тој и единствено тој што е во врска или брак со мене само он има должност да не ме изневери и да биде морален. Јас не подржувам некоја што се вмешала во туѓа врска или брак али дека она е крива нема шанса!
Pa ako ozenet maz proba so single devojka,a taa se soglasi na toa togas taa sorabotuva na eden nemoralen,odvraten nacin! Me razbiras sto sakam da kazam Razbiram da ja lazel,da ne znaela deka e ozenet,da ne zivee tuka i razno drugi pricini ama svesno da pocnes nesto so covek koj doma go cekaat zena i deca?
Не мора да си ти една од неговите неверства. Ако ниту малку не ти се згадува кога го дознаваш тоа, јасно ми е. Ама океј, сакаме нели да побиеме табуа за секс.
Ама не ми прави разлика. Ме разбираш? Моите морални точки на спектарот, не се поколопуваат со твоите. Јас гледам, мене да ми е погодено дома. Нема шанси туѓи бракови да средувам... Ќе им 'помагам' со немање секс со него? Ма немој?? Оти пак да не барате од тие што изневеруваат да се воздржат? м? Еве: Милион пати пишав на форумов Уште денес Сите неверни, да им кажат на своите партнери, па тие после, доброволно да одлучат дали сакаат таков однос, или не... А не да ги лажат зад грб.. Па после, јас да сум крива, оти тие се лажеле меѓу себе.. Ама нема да си кажат, така? Од секогаш постоело неверство и секогаш ќе постои. И не можиш да смениш човекова природа... Луѓето само многу сакаат да си поставуваат високи стандарди... ем сами на себе, ем на другите, и после кога не можат да ги исполнат, да се повредуваат меѓу себе, со лаги и измами... Скроз нехумано
Cekaj malce, ne znam ni eden slucaj kade nekoja ljubovnica e siluvana tuku deka i na nejze i se saka a pritoa NE i e gajle dali ima zena ili ne! Kako moze da ne e kriva? Prvo nema sovest za taa zena sto doma go ceka,i za tie deca sto go gledaat tatko im kako idol. Vtoro toj nisto podobar ne e od nea,prvo ke se istresam na ednata a posle na taa doma sto me ceka O d v r a t n o
Да, нека си најде слободен кој ќе сака да има нешто со жена која е во отворен брак. Ама нејзе такви не и фаќаат око, сака само со женети да се плетка. Ама тие женетите не се во отворен брак.
Не се сите случаи исти за по дифолт едната страна да се иззема од одговорност. Ако сакам некого да натерам да изневери, ќе го натерам. Ама не е убаво и совесна личност така не постапува.
Искрено.. како личности, не ги почитувам... Јас, не би можела со такви.. со кои јас сум била... ништо повеќе од секс. Не би сакала ни другари да ми се.
Епа не е крива. Од неа не очекувам да има морал. Ете неморална ,е ја ли ќе ја оправам. Од сопругот очекувам.
Па и ти му имаш ветено на маж пред сите погоре набројани, дека еден на друг сте си доволни до крајот.Која е разликата ако гледаш од тој аспект ? Ај ви се молам. Уште маченици ќе ги направите третите особи. Од илјадници слободни, за оженет кур да се фатиш ниско ми е.
Аха.. а што е за тебе 'морално'? Да им мерите на луѓето кој со кој се секса, цел ден да ги оговарате, навредувате и остризирате.. За вие да се чувствувате подобро за себе си? Не е тоа моралност, егоцентричност е.
Не ги сакаш за другари, не ги почитуваш како личности, ама за секс таквите ич не ти се гадат. Браво за тебе
Na niedna ne i posakuvam da doznae deka maz i ja izneveruval so nekoja,dodeka ti doma si go cuvas svoeto detence i nestrplivo go cekas maz ti da dojde. Na niedna ne i posakuvam da ja zapoznae ljubovnicata na maz i,i sebicno da i soopsti deka ne i e gajle za nea i za deteto i uste posebicno da kaze deka nikoj ne ja teral da ragja. Na niedna ne i posakuvam neveren maz,bidejki takva kombinacija od masko i ljubovnica e najsebicnoto,najegoisticno,najnemoralno nesto sto postoi. Site imame majki,ke imame daj boze kerki i da se nadevame deka nikogas nema da imaat takva situacija. Jas licno sum naucena sto e sveto a sto e nepozelno i mnogu e zalno koga toa nepozelno nekoj go poddrzuva. Sekoe dobro.
Разликата е што, секој брачен договор е договор кој треба двајцата сопружници да го потпишат, дека се согласуваат. Основите во законот немаат клаузула за сексуални односи. Тоа, партнерите можат да се договорат, исто како што се договараат кој ќе чисти, кој ќе оди на работа итн... Флексибилно е.
Ваљда треба по нешто да се разликуваме од животните, не да се свртиш за секој кој ќе проба, без да ги гледаш околностите и евентуалните последици.