Со тоа што си дел од тоа. Не може да кажуваш како си против неверство кога и самата си дел од тоа ,малку е контрадикторно.
Го осудуваме бе јаоо. Чиниш сме го испратиле во некоја ќелија со мувла па сега сиротиот живее во агонија без секс. Добро ако за вас ништо не значи општо поминување убаво време заедно и воопшто не ве исполнуваат секакви моменти со партнер, за нас значи. И ако после години заедно ме праша некој што ќе запамтам, тоа најмалце ќе бидат оргазмите, туку секој пат кога ме насмеал, кога ме гушнал, кога сме уживале во мали безвредни моменти. И патем не сите имаме слобода да се соблечеме пред непознат и не ги гледаме како објекти луѓето.
Еднаш се искаравме со маж ми општо и све ни се собра. Рече да не беа децава немаше да те чувам. Му реков ако се децава тоа не не врзува да сме заедно. Или ако сме за децата заедно нека не те интересира што правам надвор од дома. Рече ко можам јас да внимавам што правам и те како ќе си ја чукнеш главата. Значи ете немало љубов не сме биле среќни. Тогаш зошто тој не изневерува? Тогаш зошто не прифаќа отворен брак да ијас си правам што ми е ќеф
„Знам дека сум жена која мрази друга жена. Затоа што сум жена која уништува семејство, затоа што спијам со оженет маж. Но што да кажам? Тоа не го избрав. Се заљубив во тој маж“. Еве исповед на некоја си швалерка.Значи самите се свесни,признаваат дека уништувале семејства,еве не ги ,,осудуваме" ние. И покрај тоа што знаела што прави,продолжила со тоа.Браво Ова го зедов како пример,ме интересираше мислењето на третата страна за ова.
Ама како е 'главна цел'? Колку пати треба да повторам дека е само мал дел од се'? Знајш колку често имам секс? Сигурно поретко и од тебе
Всушност целава дискусија се сведува на едно нешто - дека чувства, емоции и било што што те прави среќен е само илузија а добро и лошо се само работи кои физички ги чувствуваш или болат телесно. Дека илузија ми е што повеќе ми значи вечерна прошетка фатени за рака зашто нели немало оргазам. Дека насилство не е во ред а неверство е зашто во неверство не те боли ништо. По логикава и депресијата не е болест и ништо страшно не е зашто физички не боли ништо. Јас немам воопшто. Сум го осудила мојов на живот во агонија еј, греота, да ме запалат треба. Кујзнае колку му мувлосал. Ај сега почни да го жалиш.Ама друго има нешто, ако нема секс Љубов не се докажува со секс ама ни вредност не се мери по бројот на оргазми и цантиметрите во гаќи. Ниту пак сексот треба да е нешто што те одржува. Едит - а под главна цел мислев нешто што мора да го имаш. Значи ако дечкото им е болен или не му се дига, мора под итно да бараат друг.
јас во животов 10 пати се заљубив и уште толку се одзаљубив. Ама не бев со сите во кои се заљубив па не умрев. И таа како што се заљубила ќе се одзаљуби. Ако стварно е свесна. Ама ете не е. Ни таа ни таквите ко неа.
Оти така збораш? Ти реков ли тебе дека не е во ред да немаш секс никогаш? Јас за мене си кажував, дека нема да му ускратам, ниту сакам тој мене да ми ускрати. А ти како сакаш да ти биде животот, дали со секс или без секс, не ми прај ама ич никаква разлика. Твој си е животот, не мој.. Исто како што си е мојот-мој, а не твој.
Чек сега ако добро сфатив, тебе најкрива во вашата ситуација ти излезе швалерката? Се мешала? Не татко ти, туку баш таа расипикуќата Што да ти кажам... ако подобро се чувствуваш мислејќи дека таа е крива, продолжи, ама реално татко ти и само татко ти е крив. Таа ниту те знае ниту те познава и нема што да мисли за тебе или мајка ти, татко ти е тој што требало да мисли...
Тогаш не ни викај дека сме мали оти се е*еме со тој што го љубиме. Или дека ако нашиве легнат со друга сепак уште нe' сакаат.
Лелеле се изначитав Значи, вака сега.... Јас млада омажена, со беблак до мене,не изневерена, засега 1. Не оправдувам неверство исто како што не оправдувам и насилство то ти е исто.... 2. Еден секс = еден шамар = афектна состојба или слабост.... И сето тоа води кон развод 3. Ако може мм да се шврља наоколу можам и јас, нели родова рамноправност 4. Доколку му / ми се случи да се изневериме, да си седнеме да си разговараме со време да не се правиме будали зад грб едниот на другиот и да се потпишеме на документите со време 5. Доколку јас разберам дека сум изневерена, не само што ќе му го земам детето/ децата туку и се на пола ќе му делам и ќе му ја земам највисоката алиментација и појќе со очи нема да ме види уште еднаш и мене и децата 6. За сето ова погоре разговараме / разговоравме со мм да си сме на чисто уште пред да се земеме. Доколку и третата страна е запознаена со тоа дека е оженет и со деца, вината е 50%-50% без компромис од моја страна. Јас не сум должна да му ги перам гаќите, а тој да си го пика кај шо не му го бери.... Ич таков не ми треба.... Подобро здрава самохрана мајка, отколку омажена психички пореметена Друга работа, ако сум болна на постела, сама ќе си потпишам документи за да го ослободам мм, не е должен да ме догледа и да си го скрати правото на секс заради мене.....потешко би ми било да ме гледа, околу мене да се врти, а да знам дека се секса со некоја таму надвор....
Sveta black girl, ischisti go rechnikot od navredlivi zborovi kon drugiot I svoeto mislenje , a se nadevam I delanie neka bide so krotkost I chistota bez strasna rech. Moite godini na zemen zivot preku iskustvo mi zakluchuvaat tie sto najmnogu se krstele I prodavale moral na drugite , najmnogu grevovi imale. Za drugarka kazuvam. I ne se grizi ti , jas za tebe ne zboram, glej oginceto da ti churi DOMA I nekad procepkaj po na maz ti mobilniot zaradi razonoda. Bidi spremna deka mnogu se iznenadile.
Sto da ti kazam osven deka me ubi vo poim. Vidi vaka,jas sum verna na mm,za nego ne znam neli,ne mozam da tvrdam. Ako go fatam,ke se razvedam odma,a ne da bidam ocajna i da mu vrakjam jas so ista mera samo kolku da bidam vo brak so nego. Sfakjas?
Nitu za moral nitu za nemoral ne velicham ni osuduvam. Neverstvo vo vrska I neverstvo vo brak so deca ne e isto. Neverstvo poradi bolest , neverstvo poradi kriza ITN e neverstvo I sekoj razlichno ke reagira I nikoj ne moze sopstvenata reakcija da ja predvidi. Ima sitiacii vo zivotot koga ke ne doprat tolku dlaboko vo emocii, vo duhovno ili telesno reagiranje sto Se chudime na sebe si. Nema crno belo. Go ziveeme zivotov za da bideme najdobro varijanta od sebe. I ne znam zosto tolku izlevame bes dokazuvajki koj e pomoralen ili koj e vo pravo na forum vo koj ne se poznavame, a se navreduvame, delejki se, voznemiruvajki se. Koj saka taka neka si pravi, zivotov neka ni e ubav.
Што да се каже на темава... Од лични искуства и од примери околу мене, ќе им кажам на оние кои си ја знаат сопствената вредност, кои ги ценат искреноста и емоциите и кои ја доживуваат љубовта како чиста и најмоќна емоција а бракот и децата како нешто најсвето, бегајте што подалеку ама што подалеку од луѓе кои оправдуваат неверства, кои мислат дека човекот не е моногамно суштество, на кои брзо им досадувате во сексот и никогаш не можете да ги заситите нивните фетиши и нагонот за секс. Не пробувајте да ги смените, едноставно така фунцкионираат, таков став имаат по тоа прашање, размислуваат баш обратно од ова што го напишав погоре. Брзо им досадува животот а особено сексот со една иста личност и научени се на ново, на адреналин, на експериментирање и цел живот ќе ловат нови предизвици. Само штета е што некои од нив се дооообри глумци со цел да си го одржат бракот/врската и тука невини личности страдаат, нечиви животни приказни добиваат пеколен пресврт поради таквите. Зрелост е потребна да, потполно се согласувам. Толку различни профили на личности запознавав низ животов, со какви не кретени си имав работа, што мислам дека денес ми е потребно многу малку време, можеби средба или две за да проценам кој каков е и како ќе се одвива комуникацијата со некого на подолги стази. Слушајте, гледајте, проценувајте... бидете објективни и не се зацапувајте во длабоки емоции од старт за да не бидете покасно повредени затоа што вистина е она дека љубовта е слепа.
А што не си искрена ти ако толку проповедаш искреност и не им кажеш на жените дека мажите им се клецкаат со тебе? Почни ете прво од тебе. Направи нешто добро.
Зошто проповеда искреност и морални вредности овдека. Збори за себе си дека нема вина, а има вина. Соучесник е во неверството. Па збори за промени, за подобар живот и подобри вредности, на други теми тупи дека е феминист и се бори за жените. Со што се бори? Со тоа што им се клецка со мажите? Ако е толку исправна, ете нека им каже што им прави со мажите, па нека и дадат "орден" за тоа што ги спасила од идиотот.