Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. тп18

тп18 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    252
    Можеш да пишеш уште 5-6 средно философски реченици, ама тоа не ти ја оправдува ароганцијата од типот “ што бараш ти да пишуваш и да обајснуваш на теми“. Тоа е девојче сама на себе си залепи шлаканица. Не те манијачам, туку го разлистувам форумов. Ја разлистав и Бриџет и баш ми се допаѓа. Ја разлистав и Џој 1 и таа е кул. Не ги тагнувам за да не им се умилкувам.
    Не знаеш како да се изразиш, а тоа да не биде навреда упатена кон некој. Седи кец за тебе и твоето интелектуално и емоционално ниво.
    Можеш и да филозофираш до задутре, ама реалноста е тоа. А ако дечкото те изневери, знај дека тој е крив, не другата. Истото важи и понатака во бракот. Се надевам ќе имаш исполнет живот и стабилен брак, па да не мора да се навраќаш на овие моиве примери за Трпана и Митко.

Старите викаат дека боли реумата и често викаат дека ќе видите кога ќе остарите. И подобро го предвидуваат времето од сите начитани и учени метеоролози. Во право се. Треба да го доживееш за да го разбереш. Инаку мислење и став може да има секој и пред да го доживее, ама вистински да се разбере ДА ТОЧНО Е треба да го доживееш.

п.с Одам да поманијачам уште некоја тема. Сега сум во диети и фитнес.
    п.с.с Не би сакала моето дете да биде во врска а уште помалку во брак, со личност која имала трауматично детство. Имаат премногу фрустрации и разни комплекси. Што превисоко его, што преиска самодоверба. Што се повеќе изфрустрирани, толку повеќе те влечат кон дното. Исто старите викаат, пред да бидеш со некој, види му ја фамилијата. И за тоа се во право. Џаба некој и 5 факултети да има, кога во него има 10 демони.
    Еве ти уште една информација за мене и што не сакам.

2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Ти беше швалерка ? Затоа што гледам одлично ги разбираш.

На buba4e89, cresa-jagoda, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  3. тп18

тп18 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    252
    Јас цело време гледам дека ти ништо не разбираш. Со инка не се става. Немам веќе што да дискутирам со особа која довчерашната другарка ја нарекува ороспија и што се сити на зло.
    Те молам веќе не ми се обраќај.

Ми забрани докторот токсини, за доброто на мојот желудник и доброто на моето семејство.Вие слободно продолжете со цврстиот став и вашите надежи за совршена идила.

Поздрав и толку од мене овде.

На VIKOJNA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Како време дојде повеќе да ги жалиме швалерките зошто не можеле да се со оженетиот дотичен,отколку изневерените сопруги..:(

На Miss666, P.S.love, lovestoneddd и 11 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ако не сме моногамни, треба и малоумни да бидеме?
    Лично, не ме дирнува воопшто институцијата брак.
    Ми е криво што толку е искривена кај грото, што не гледам поента да постои (за таквите)... или пак, да биде во некоја друга форма, која ним им одговара...
    Го кажав ова и пред неколку поста.

Посочи ми едно место каде што сум рекла дека сите изневеруваат, и дека сите треба да се во отворен брак? Едно ако најдеш, ќе се повлечам од дискусија, скроз.
    Не очекував и ти аргументот на Алиса да го користиш.
    Не ми зборај за наука, не ти оди со муабетов :lol:

И да сумирам за сите:
    Не ми е гајле за вас, само дебатирам за да не биде после: Ама не сам знаЈала.

На Different7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Не сум имала ваква врска. Јас мислам дека такви врски на страна и тоа млади девојки со повозрасни мажи можат само моќни мажи да си дозволат односно несреќните девојки да се финансиски обезбедени а неверните мажи сексуално. За жените на тие мажи несакам да зборам шо ги и подржуваат у тоа значи подлабоко дно неможат да ископат. А за девојки што одат со женети мажи јас мислам дека тоа е се за финансии пример да и плака кирија, ташни, излегувања итн.. Неверувам дека постое љубов, таму кај шо има љубов трет непостое у врската или бракот.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.201
    Допаѓања:
    175.874
    Цк, цк, цк. Сите нешто против демони. Не знам како стигнав јас на форум ама не можам да си повлечам другарчињата тука. Неќеле демони. ;( /s

Инаку дел од причините зошто добиваш груби реплики е ради како то се изразуваш и омаловажуваш соговорник. Као, океј е да речиш дека некој не знај да дискутира, ама веднаш после тоа да омаловажиш за ментално и емоционално држење на соговорникот е ниско. Океј е да речиш дека некој ти делува арогантен, ама не одма после то да мешаш шо студирал и дека не е најтешко, демек релевантно, и да предложиш како да се релаксира оти не е колоквиумска.

Мислам, you do you, ама спушти одбраната никој лошо не ти мисли. Ништо не е лично.

На Nausicaa, Someonespecial, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не е нејзиното ништо поразлично од начинот на кој други сите реплицираат...
    Сите се користите со навреди и потсмевње..

На Stressed Out, emiliana, sjdgo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Претходно збореше дека не се криви тие што изневеруваат затоа што може не се сексаат веќе 3 месеци, или се во брак само ради дете или кредити.

За п.п.с-от, нели е малку сурово ова? Треба сите со трауми да останат сами според тебе? Мислиш дека твоето дете нема да е искомплексирано само затоа што немало трауматично детство?
    Траума е и болест или загуба на родител на млади години, па не гледам дека тие сите станале лоши луѓе..

На Gosh, bicycle, elenaxbbg и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Точно Вајлд, сите се користиме со потсмевања понекогаш и јас не се исклучувам од тоа.

Но да вмешаш нешто што соговорникот го пишувал во сосем друга тема и тоа раскажувал искуство кое е болно, е многу многу ниско.

Слободно можам да кажам дека го допира дното со напишаново.

На elenaxbbg, Noemi, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ама во приказната дотичнатата кажува како мажот бил незадоволен од сопругата.
    Ја знаеме неговата страна од приказната, не ја знаеме на неговата сопруга.
    Јас секогаш се водам по тоа - разведи се па прави што сакаш.
    Не знаеме што се случува во куќата на мажот и жената а и небитно.
    Утре швалерката може да биде на место на сопругата и нејзиниот маж да ја изневерува и затоа често се водам по тоа - не го прави она што не сакаш да ти го прават.
    Избрала да биде втора, избрала да биде со човек во брак, со оформена фамилија кои според неговите кажувања бил незадоволен а она сепак продолжила.
    Покрај толку слободни мажи она сака да биде со зафатен и подоцна кукања и лелекања, жал за детето и триста тракатанци, оф леле мајко.
    И да е помалку виновна, што еве ајде да кажеме, можела уште на старт да преќине а не да ја продолжува врската. Боље спречити него лечити, знаеш?
    Сум била жртва на неверство, сум била изневерената страна, и верувај ама воопшто не е убаво чувството.
    Таа знаеше дека е во врска со мене, сепак продолжи да биде со него, зачинето со провокации по нашиот раскин, ама тоа е друга тема..

Ама добро ете, не мора да бидам во право, сепак тоа е мое размислување.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    На ти пола лајк (y)

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.201
    Допаѓања:
    175.874
    Реплики @WildMk , не првични мислења. Ама мислам нема смисла да објаснувам кога еве @Purplelilac убаво објасна и цитира.

На Purplelilac и WildMk им се допаѓа ова.
  14. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Да ама затоа постои темава. За да се "жали" швалерката и да и даваме совети. Кажи и дека сама си го уништува животот, а не дека го уништила животот на изневерената. Нејзиниот живот сопругот го уништил.
    Ти од изневерена страна ќе пишеш во тема неверство. Сум кажала претходно, третата вмешана е крива само ако тебе те изневерила како пријател (или полошо, член од семејство).

На neno0o, violetblue, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Во тебе колку демони има со напишаново? Ќе да се и повеќе од 10.

На Gosh, elenaxbbg, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Личност што оди на гатачки бајачи магии ќе ми кажува дека не разбирам ништо . Ау патетика. (facepalm)

На Gosh, Rabbit 97, mkdvesna и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Многу ама мнооогу ниско! Катастрофа.

На lovestoneddd, Gosh, elenaxbbg и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Доволна информација да нема потреба никој да продолжи да дискутира со таква личност како тебе.
    Патем, една од поголемите можни причини за трауматични детства, се и неверствата што без трошка обѕири и култура ги рационализираш тука, со изневерувачот во бракот како главен виновник, но и швалер(к)ите како соучесници. Фак лоџик... (facepalm)

На Цвет88, Gosh, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.396
    Чекај чекај, личност која оди по бајачки ги смета оние со трауматично детство за " оштетена роба" со која нејзино дете нема да се дружи?:D:D
    It can't get any better..:devil:

Последна измена: 30 ноември 2019
    На Цвет88, senza.parole, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  20. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Кога го прочитав насловот си реков: ајде конечно нешто и за нас женетите, може владата дава субвенции некои....
    Сега ми е страв да питам на кој шалтер се аплицира...

На WildMk и Biljarkata им се допаѓа ова.