Можеш да пишеш уште 5-6 средно философски реченици, ама тоа не ти ја оправдува ароганцијата од типот “ што бараш ти да пишуваш и да обајснуваш на теми“. Тоа е девојче сама на себе си залепи шлаканица. Не те манијачам, туку го разлистувам форумов. Ја разлистав и Бриџет и баш ми се допаѓа. Ја разлистав и Џој 1 и таа е кул. Не ги тагнувам за да не им се умилкувам. Не знаеш како да се изразиш, а тоа да не биде навреда упатена кон некој. Седи кец за тебе и твоето интелектуално и емоционално ниво. Можеш и да филозофираш до задутре, ама реалноста е тоа. А ако дечкото те изневери, знај дека тој е крив, не другата. Истото важи и понатака во бракот. Се надевам ќе имаш исполнет живот и стабилен брак, па да не мора да се навраќаш на овие моиве примери за Трпана и Митко. Старите викаат дека боли реумата и често викаат дека ќе видите кога ќе остарите. И подобро го предвидуваат времето од сите начитани и учени метеоролози. Во право се. Треба да го доживееш за да го разбереш. Инаку мислење и став може да има секој и пред да го доживее, ама вистински да се разбере ДА ТОЧНО Е треба да го доживееш. п.с Одам да поманијачам уште некоја тема. Сега сум во диети и фитнес. п.с.с Не би сакала моето дете да биде во врска а уште помалку во брак, со личност која имала трауматично детство. Имаат премногу фрустрации и разни комплекси. Што превисоко его, што преиска самодоверба. Што се повеќе изфрустрирани, толку повеќе те влечат кон дното. Исто старите викаат, пред да бидеш со некој, види му ја фамилијата. И за тоа се во право. Џаба некој и 5 факултети да има, кога во него има 10 демони. Еве ти уште една информација за мене и што не сакам.
Јас цело време гледам дека ти ништо не разбираш. Со инка не се става. Немам веќе што да дискутирам со особа која довчерашната другарка ја нарекува ороспија и што се сити на зло. Те молам веќе не ми се обраќај. Ми забрани докторот токсини, за доброто на мојот желудник и доброто на моето семејство.Вие слободно продолжете со цврстиот став и вашите надежи за совршена идила. Поздрав и толку од мене овде.
Како време дојде повеќе да ги жалиме швалерките зошто не можеле да се со оженетиот дотичен,отколку изневерените сопруги..
Ако не сме моногамни, треба и малоумни да бидеме? Лично, не ме дирнува воопшто институцијата брак. Ми е криво што толку е искривена кај грото, што не гледам поента да постои (за таквите)... или пак, да биде во некоја друга форма, која ним им одговара... Го кажав ова и пред неколку поста. Посочи ми едно место каде што сум рекла дека сите изневеруваат, и дека сите треба да се во отворен брак? Едно ако најдеш, ќе се повлечам од дискусија, скроз. Не очекував и ти аргументот на Алиса да го користиш. Не ми зборај за наука, не ти оди со муабетов И да сумирам за сите: Не ми е гајле за вас, само дебатирам за да не биде после: Ама не сам знаЈала.
Не сум имала ваква врска. Јас мислам дека такви врски на страна и тоа млади девојки со повозрасни мажи можат само моќни мажи да си дозволат односно несреќните девојки да се финансиски обезбедени а неверните мажи сексуално. За жените на тие мажи несакам да зборам шо ги и подржуваат у тоа значи подлабоко дно неможат да ископат. А за девојки што одат со женети мажи јас мислам дека тоа е се за финансии пример да и плака кирија, ташни, излегувања итн.. Неверувам дека постое љубов, таму кај шо има љубов трет непостое у врската или бракот.
Цк, цк, цк. Сите нешто против демони. Не знам како стигнав јас на форум ама не можам да си повлечам другарчињата тука. Неќеле демони. /s Инаку дел од причините зошто добиваш груби реплики е ради како то се изразуваш и омаловажуваш соговорник. Као, океј е да речиш дека некој не знај да дискутира, ама веднаш после тоа да омаловажиш за ментално и емоционално држење на соговорникот е ниско. Океј е да речиш дека некој ти делува арогантен, ама не одма после то да мешаш шо студирал и дека не е најтешко, демек релевантно, и да предложиш како да се релаксира оти не е колоквиумска. Мислам, you do you, ама спушти одбраната никој лошо не ти мисли. Ништо не е лично.
Не е нејзиното ништо поразлично од начинот на кој други сите реплицираат... Сите се користите со навреди и потсмевње..
Претходно збореше дека не се криви тие што изневеруваат затоа што може не се сексаат веќе 3 месеци, или се во брак само ради дете или кредити. За п.п.с-от, нели е малку сурово ова? Треба сите со трауми да останат сами според тебе? Мислиш дека твоето дете нема да е искомплексирано само затоа што немало трауматично детство? Траума е и болест или загуба на родител на млади години, па не гледам дека тие сите станале лоши луѓе..
Точно Вајлд, сите се користиме со потсмевања понекогаш и јас не се исклучувам од тоа. Но да вмешаш нешто што соговорникот го пишувал во сосем друга тема и тоа раскажувал искуство кое е болно, е многу многу ниско. Слободно можам да кажам дека го допира дното со напишаново.
Ама во приказната дотичнатата кажува како мажот бил незадоволен од сопругата. Ја знаеме неговата страна од приказната, не ја знаеме на неговата сопруга. Јас секогаш се водам по тоа - разведи се па прави што сакаш. Не знаеме што се случува во куќата на мажот и жената а и небитно. Утре швалерката може да биде на место на сопругата и нејзиниот маж да ја изневерува и затоа често се водам по тоа - не го прави она што не сакаш да ти го прават. Избрала да биде втора, избрала да биде со човек во брак, со оформена фамилија кои според неговите кажувања бил незадоволен а она сепак продолжила. Покрај толку слободни мажи она сака да биде со зафатен и подоцна кукања и лелекања, жал за детето и триста тракатанци, оф леле мајко. И да е помалку виновна, што еве ајде да кажеме, можела уште на старт да преќине а не да ја продолжува врската. Боље спречити него лечити, знаеш? Сум била жртва на неверство, сум била изневерената страна, и верувај ама воопшто не е убаво чувството. Таа знаеше дека е во врска со мене, сепак продолжи да биде со него, зачинето со провокации по нашиот раскин, ама тоа е друга тема.. Ама добро ете, не мора да бидам во право, сепак тоа е мое размислување.
Реплики @WildMk , не првични мислења. Ама мислам нема смисла да објаснувам кога еве @Purplelilac убаво објасна и цитира.
Да ама затоа постои темава. За да се "жали" швалерката и да и даваме совети. Кажи и дека сама си го уништува животот, а не дека го уништила животот на изневерената. Нејзиниот живот сопругот го уништил. Ти од изневерена страна ќе пишеш во тема неверство. Сум кажала претходно, третата вмешана е крива само ако тебе те изневерила како пријател (или полошо, член од семејство).
Доволна информација да нема потреба никој да продолжи да дискутира со таква личност како тебе. Патем, една од поголемите можни причини за трауматични детства, се и неверствата што без трошка обѕири и култура ги рационализираш тука, со изневерувачот во бракот како главен виновник, но и швалер(к)ите како соучесници. Фак лоџик...
Чекај чекај, личност која оди по бајачки ги смета оние со трауматично детство за " оштетена роба" со која нејзино дете нема да се дружи? It can't get any better..
Кога го прочитав насловот си реков: ајде конечно нешто и за нас женетите, може владата дава субвенции некои.... Сега ми е страв да питам на кој шалтер се аплицира...