Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Насловот е врска со оженет ,не знам што не е јасно .

2. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Јас дојдов само да кажам дека имам реума на 20 год чао

На Someonespecial, honey.11, T.e.d.d.y и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Темава ко фан клуб за Луна Џогани стануе...

На Someonespecial, Flower.D, ЕденЧлен и 8 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Па пааа паникааа

На Flower.D, Annora и Adorabela им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Изневерува и задоволен и интелигентен само ти не си видела.

На natemila и Alisa22 им се допаѓа ова.
  6. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Значи со мене никој не сакал да се дружи дека имав трауматично детство.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    И? Шо бидна?
    Го истребивте изневерувањето како појава?
    Да знам да отворам шампањ, ако ДА. :lol:

На Ygritte, Flower.D и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  8. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Не ми се верува дека пак ја зачитав темава. Никако не можам да разберам како некој може да поднесе да биде нечија втора виолина и да бара оправдувања и разни изговори за тоа што го правел.

Почитувани девојки/жени, не негувајте лажна надеж дека женет маж некогаш ќе го напушти своето семејство и немојте да мислите дека нешто што ќе прочитате во темава од одредени поединци е оправдание за тоа што сте го направиле. Премногу примитивци со примитивни размислувања и ставови.

Здрав и разумен маж, кој не е задоволен од бракот и не ја сака жена му, никогаш нема да ја разбие брачната монотонија со првата што ќе му се најде на патот и никогаш нема да ја изневери жена му. Наместо тоа ќе проба да најде заеднички јазик, ќе проба да најде решение за проблемот па макар и отворено и директно во лице да и каже на жена му како стојат работите и да побара развод. После тоа, ако нешто сака и планира со друга жена има целосно право на тоа. Ако си разумен човек кој има почит и трошка совест никогаш нема да бараш утеха во некој трет.

Поентата на овој пост не е да исправам криви дрини, туку да пробам да допрам до некоја девојка или жена, да пробам да ја подигнам совеста и ако ништо друго од целиот пост да сфатат дека за некој да ги цени и почитува прво и најважно е сами себе да се почитуваат и ценат. Сакајте се себе.

На Martka, Purplelilac, Hellobeautiful и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Типично понашање од швалерка... Да се подсмева со жените на кои им го заебала животот.

Него, на колку години го запозна маж ти и колку години сте разлика, ако не е тајна?
    Прашувам за да видам како тоа таа среќа, од сите жени шо не сакаат мужот да ги вара, баш он совршената ја нашол, да смее да ја вара, па и уште поинтересно, и она него да го вара шо се вика, без да си зуцне?

Или само ја издресирал така...

На Purplelilac, Hellobeautiful, VDT2906 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ни некои болести не сме ги истребиле уште, па не значи дека се нешто добро.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    A мене па и не ми е баш реално дека некој ќе знае дека мажот/жената му иде со други и мирно ќе си спие по дома. Али ај, секакви не има на светов, можно е. Евентуално да е некој на јака позиција, па ради парите го трпи жена му или маж и, па само на папир си живеат заедно и пред јавност. Али тоа не е љубов, вие тука тврдите, ем си ги сакате партнерите, ем со други сте си оделе. Како квантна физика за мене ова е несфатливо. :rofl:
    Само шо, да го изневери некој детето и да го видите дома расплакано ради некој/а, вие изневерувачите ќе му речете во ред е, шо плачеш, никој не е моногамен? Или уште од мало го учите така, дека нема љубов, све е секс и да ги користи мажите/жените и да не биде само со еден?
    Пошо нели честа појава било изневерувањето, преценета била моногамијата.
    Чисто онака го имам размислувано ова појше пати ама еве кога ја отворив темава, реков ќе го пишам овојпат.

На Purplelilac, Hellobeautiful, VDT2906 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Истово ова и јас го размислував. Најтрагично е што овие што проповедаат вакви неморални работи се мајки и тоа на женски деца. Јас колку и да сакам да се правам дека не сум прочитала нешто вакво, не можам. Гадно ми е :puke:.

На VDT2906, cresa-jagoda, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Не ме припотресуваат толку зошто искрено се надевам дека им е досадно у животот и немаат попаметна работа, па дремат дома и тука смислуваат приказни. :) У живо досега немам упознаено човек што брани вакви појави, па уште и швалерката нормална била, мажот му било досадно, жените биле криви што не му праеле да му е интересно. Боже сачувај, може и не треба толку внимание да им придаваме едноставно, don't feed the trolls. :lol::lol::lol:

На Purplelilac, VDT2906, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Внимание сами си придаваат нели гледаш? Колку и да ги игнорираш, упорни се во бранењето на своите ставови без разлика колку и да се погрешни. Жал ми е само за младите што имаат прилика да ја читаат темата и читаат вакви размислувања од мајки, па после ќе се прашуваме зошто младината ни забегува.

На cresa-jagoda, ocicka2014, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Значи сами не се сигурни дали нивното е во ред, ама зашто сите изневеруваат, тогаш е во ред.:?:
    Своите постапки ги оправдуваат врз основа на туѓите.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Со вас се потсмевам, не со изневерените.
    Иначе, не сум швалерка (цуци-муци-буци), ебач сум :D
    Ако не си моногамен, не значи дека не знаеш да сакаш.

Последна измена: 1 декември 2019
  17. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Никако. Сама себеси најмногу си се потсмеваш и се исмејуваш, верувај.

Како убаво си го прескокна прашањето. Немаш одговор, нели?

На Purplelilac, cresa-jagoda, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Што би и' рекла на ќерка ми?
    Да не прави она што не сака. И да користи кондом.
    Што можам друго да и' кажам?
    Нејзините сексуални преференции, сама ќе си ги открие, нема јас да и' ги наметнувам.

Тебе мајка ти те учеше како да се ебаш?

На Safira26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Мојот сексуален живот не е тема на муабет, не на форумов. Не сум јас толку модерна како тебе.

Мајка ми успеа да ме научи на најважната лекција во животот. Како да се сакам, почитувам и да покажам челичен став кога станува збор за мене и за моите желби и потреби. Да не дозволам да бидам нечиј предмет и играчка за задоволство.

А што јас би и рекла на ќерка ти? Ништо, само знам што се не би и кажала на ќерка ми, ако еден ден ја имам.

На cresa-jagoda, Someonespecial, Billy Idol и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Боже, како успеваш да извртиш на секс буквално се, не беше прашањето како ќе ја учиш ќерка ти како секс да има |(
    Сакаме дискусија нормална по темите нели, еве убаво баш прашувам, пошо често одговараш во темава, да видиме мислења и од двете страни, изневерени и тие со кои изневеруваат. Темава нели е за тоа.
    Сосем друго беше прашањето, ќерка ти е среќна, во врска, заљубена и не го изневерува партнерот и од него го очекува истото. Дознава дека дечко и ја изневерил и е скршена од болка, лута е и на него и на таа што се вмешала во нивната врска, нормално не е само он крив, не е ни само швалерката крива, иста вина имаат и во афект ќе пцуе дома по двајцата. Ти, како личност која некогаш си била на страната од таа што е швалерка, како ќе ја советуваш? Дека швалерката е супер личност, нема право неа да и е лута, ако не со неа, со друга ќе бил, многу очекувала од дечко и, да не ја преценува моногамијата, само сакал да си разбие монотонија у сексуалниот живот? Или и она да иде со други, око да не и трепнува, да си го глеа само своето задоволство? Или еве некад на форумов те чита и дознае се за тоа шо си го пишувала тука?

Пошо мене ме учеле дека доколку се случи ситуација да бидам изневерена, дека тоа не е љубов, колку и да ми е тешко со таков човек се да прекинам. Заслужувам некој што ќе ме почитува и сака и целосно ќе е посветен на мене. А, сум им поверувала дека навистина е така, така што сум ја чувствувала и нивната љубов дур сум растела и сум гледала колку навистина има љубов помеѓу нив и почит и дека се верни еден на друг. Децата што растат во средини во кои нивните имаат и други личности на страна, мислиш не знаат за тоа? Верувај се приметуваат многу работи иако некогаш мислиме дека децата ништо не разбираат. :)

На Purplelilac, Hellobeautiful, cresa-jagoda и 19 други им се допаѓа ова.