Еее то.. нив ќе ги прашаш Ти знајш дека со тие јас шо се гледав, цеееело време додека се во брак изневеруваат. Со еден куп различни жени.. Значи 10-15-20 години со ред, имаат некоја паралелна врска....
И не ти ствараат одбивност таквите издркотини на кои курот им е водилка у животот ? Поготово кога знаеш дека лажат и сушат дома пред сопругата и децата ? Пошто ако го осудуваш тоа што го прават автоматски ќе имаш и негативна енергија према нив, сосема логично. Штом немаш значи не гледаш ништо погрешно во нивниот двоен живот.
Секогаш истиот муабет на оваа тема го правиме. И тие жени и мажи кои се во брак,а одат со други, ги перат дебели комплекси,од рано детство ваљда. Нема подобар материјал за лечење од тоа,односно предизвик на длабоко искомплексиран човек со минимум самопочитување. „Фатив оженет,вредам повеќе од неговата жена/маж,подобра сум од мајката/таткото на нивните деца„.... Нема поголема потврда од тоа дека си успеал да го победиш ликот на совршениот сопружник,а поготово ако не го познаваш,па мислиш си го фатил бог за брада. Очајници. Тоа е целата философија. Се друго се оправдувања. Заљубеност,тоа ако имаат по 15 па незнаат во кого се заљубуваат.
Каков можеш да кажеш не изневеруваш, а ебач си. Уште и се смееш, чак и дете имаш. Извини, Вајд ама се крстам.
Не можиш така да речиш. Барем не за сите. Имам пријателка која беше швалерка, а сега веќе втора жена.. години наназад. И иако ја убедував да не си троши време со него, сепак не се разделија, и навистина останаа заедно и навистина се сакаат.
Епа не изневерувам де. Изневерување е изневерување на доверба, јас ничија доверба не изневерувам. Тие изневеруваат.
Ти не разбираш. Јас имам ветување дадено на маж ми... неговата доверба, никогаш не сум ја изневерила. Кого го изневерувам, ај објасни ми? Баш ме интересира, како го сфаќаш поимот 'изневерување'?
You're better than that, го мислам ова стварно Имам добро мислење за тебе, добра личност си, со развиена свест за се и сешто околу тебе и карактер си, затоа ми паѓаат чудно вакви лабилни изјави и постапки од тебе, не си ми човек кој се води по ниски страсти.
Како што реков: Не можам да ги спасам сите. А да си ускратам лично задоволство, поради нечија туѓа грешка, нема. Не терам никој на сила, ме палат машки курви... итн.. Плус, сексот можам да го одделам од било која друга емоција. Типично машко однесување е тоа. Зошто пак само тие да имаат право на сексуално задоволство, без да мислат на (уште пострашни) последици? Реков веќе.. Да е до мене, никој нема да биде неверен, ама не мом да го сменам светот, и затоа се прилагодувам на условите... Тоа не значи дека ќе престанам да трубам за тоа како (мислам дека) треба да е. А да, заборајв најбитното Човек сум со доблести и маани. И секој понекогаш се води по ниски страсти. Не сум совршена, и не можам да бидам.
Без разлика на епилогот,мотивот е тој. Дали можеби Себе ,сопствените начела и принципи кои би требало да се над нагоните и желбите... дека не можеш толку ниско да паднеш и да бидеш со 0 од човек ? ?
Изневерување доверба, значи нечија доверба да изневериш. Просто е. Чија доверба изневерувам? Како што пишав и погоре:
Ама тоа е твој принцип, не мој. Зошто да немам мои 'правила'? Извини 'безгрешна' и со 'емпатија за сите' Се преценувате..Прифатете дека сте луѓе и вие.. А и тие.. изневерувачите.
Ако сметаш дека не се во ред тие луѓе кои изневеруваат,која е логиката и принципот да одиш баш со такви,ако одиш(иако мислам дека не одиш).