Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.851
    Аууу Не!
    Тогаш планетава Земја без мажи ќе остане:)
    Зш мажи ко мажи нели|(

На Milobebence, WildMk, melissa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Vaka gi zamisluvaat slobodnite zeni ma

На Milobebence, Ena05, SexiLy и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    A, e ова е најглупото нешто закоравено на Балканот, ма општо на светов.
    Маж е, му се сакало, ајде нема врска, ќе му простиме, а жената да изневери, курва одма сите ќе ја викаат... А мажот фраериште, што да прави кутриот, потреба било.
    Абе ајдееееее.
    Ако некој нејќе да изневери, нема да изневери, така да ова е најбедното оправдување што жените си го измислиле зошто мажите ги изневериле.
    Да веруваш у ова е исто ко да го видиш мажот со друга у хотелска соба и да ти рече “ќе ти објаснам, не е така ко што изгледа“. Е, што не е така, гинеколошки преглед да не и правеше у хотелот.
    Не се правете будали при памет и слепи при очи. Ни маж, ни жена ако нејќат да изневерат, нема да изневерат. И тоа е факт.

На tessie, Miss666, Ena05 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    да ти кажам право, девојчево поише на мажена жена ми стои не на слободна.....

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.851
    Дете , ај глеј си книгите ти:D
    Далеку ти е нивата тебе за овие работи:P

:*

На mira.mira, Miiaaa98, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.740
    И само зошто мажите се слаби идиоти, без грам морал и почит кон својот партнер кој тврдат дека го сакаат, а успат испаѓаат и лажговци пошто ја изневеруваат љубовта која велат дека ја имаат, треба да им простиме и да ја обвиниме швалерката? Дај ти се молам. |(

На tessie, Miss666, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ме нервира темава, не можам да читам вакви невистини.
    А и барем од темава може да видиме дека ние младите не веруваме веќе дека жените им мрдаат со опавчињата и кутрите дечковци/мажи ни криви ни должни ни ги земаат. Бар позитивно е што има прогресија во нашиов менталитет и за некоја година надежно дека ниедна жена нема да си го брани мажот и да трпи неверство, зошто гледам "постариве" генерации уште се водат по филозофијата машко е, ништо страшно. :)

На WildMk, Moon.Girl, Peperutce1115 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.147
    Ushte eden dokaz kolku mladite clenovi se degradirani poradi vozrasta.
    Milo mi e sho najgolemiot del od mladite ne trpat neverstva I slicni gluposti, do koi postarite generacii seushte se drzat za zal.
    Pred temata ne pishi slogan "zabraneto za mladi, nevencani" nz sho. Sekoj ima pravo da se izjasni pa kolku saka neka e. Bog da cuva.

На IM.TMKQ, Peperutce1115, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Алоуууу мислата ми беше дека не треба ни еден ни друг да изневерувааа не дека оправдувам еден или друг уопште нетреба тоа незнам како сфативте а ја пишав за она што прашала мелиса ли се викаше греота е да расипеш нечиј брак , не знам доволно македонски па да пишам дупло мислење за подобро да ме сфатите

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ако имаш ти смотан маж, немаме сите :D

На nightingale, WildMk, Dream-Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.851
    Сарказам беше
    Знае Дрим дека се шалам јас:)

На ocicka2014, cresa-jagoda, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  12. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.147
    Aham togash drugo e toa. Pogreshno sme se razbrale.

На cresa-jagoda, Dream-Girl и Bubce38 им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.740
    А поентата на нашите мислења, барем моето во најмала рака, е дека мажите не се малоумни. Пошто само тие, заедно со својот партнер, можат да направат или да расипат брак. Никој од надвор. Ако некој „мрдни со опашот“, мажот не е мачка да се втрча да поигра.

Ете и ти грешно да не ме разбериш, ова е од ретките работи каде стојам скроз на то дека неверството е лошо, и да швалерката не е невина, ама тој кој го растура бракот е партнерот кој изневерува и апсолутно никој друг.

На nightingale, WildMk, Peperutce1115 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    И еден и друг е крив не се деца па да грешаат :)

15. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Фала богу немам смотан маж тоа што давам пример не значи дека маж ми е смотан до сега не ми се десело такво нешто

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Блазе си му на маж ти со тебе, кога ќе си најде швалерка гледај речи му која ти е таа ороспијата што те завела, ти си толку невин и добар и сакаш да им угодиш на сите :rofl:

На Love 83, simona_baby, Ena05 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Гледано од аспект на маж, сопруг и татко сметам дека неможеш да ја обиниш третата личност во случајов швалерка или каков и да има друг термин. Никогаш таа нема да ја знае вистината зошто Тој влегува во врска со неа. Можеби не ни знае дека е во брак, можеби добива информација дека бракот му се распаѓа, можебии стварно добила љубов ии внимание како што претходно не добила внимание од друг маж. Пак ќе речам таа никогаш нема да ја дознае вистината, а веројатно и сопругата нема да ја дознае вистината зошто и како се дошло до таква ситуација. Треба да се разграничат многу работи, не е се црно и бело па да се избере страна. Можеби брачните другари имаат отворен брак, можеби љубовта им останала некаде во минатото па бракот им е чисто од финансиски аспект или од заедничка љубов кон децата.
    Јас растев во средина во која мајка ми е дипломиран правник татко ми средно уметничко. Никогаш во мојот живот не видов љубов помеѓу нив двајца, никогаш не видов бакнеж или барем гушка некоја. И денес на стари години така си живеат, секој во својата соба заедно се само во терпезарија за ручек. но секогаш ја гледав почитта еден кон друг што ја имаат и никогаш не дознав за неверство од било чија страна. Чудни луѓе:)

На iki26, Love 83, m.i.g и 9 други им се допаѓа ова.
  18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Косми, пак зборуваме дека жена што има морал, емпатија и совест ретко ќе дозволи да се сплетка со зафатен маж. Не само маж во брак, туку и во врска. И кон таквите немам некоја симпатија.

Ама се е тоа одговорност кон сама себе. Единствено што може да и се случи "лошо" на швалерка после една ваква авантура е да биде истепана или убиена што е најниско нешто што жена може да го направи, така? Освен ако не е мажена, па мажот да ја остави кога ќе дознае.

Но одговорноста што ќе ја сноси мажот што изневерува не е ништо во однос на таа што ќе биде вмешана во неверството.
    @ocicka2014 кажа ќе ја покажувале со прст. Знаеме сите дека и да се фати некоја со маж од друга вера ќе ја покажуваат со прст. Па дури и да биде швалерка без да знае дека мажот е во брак, пак ќе биде покажувана и оговарана.

Тоа што сите го барате од швалерките е невозможно. Да дојде швалерка да каже извини на изневерената нема да има никакво значење, а маж да и се извини тоа извини до некаде може да биде и искрено.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Како баба ми да пишувала на форумот преку твоето мислење. Со прст ќе ја покажувале , бла бла (facepalm)

Кажи ми во арапските фамилии каде мажот има 4 жени, која од тие 4 жени ја покажуваат со прст и која е уствари швалерка ?

Прашувам за другарка 8-|

Оти нели така сте учени дека за еден маж му следува една жена и ќе се сакаат до крајот на животот и сите тие лаги. (lalala)

Секој втор што го познавам си има швалер / швалерка и така си тераат во животот, почнувајќи од најблиската фамилија

Затоа сум јас со став за отворен брак, знам дека е друга тема, но тие вашите приказни за среќен брак само со 1 маж кажувајте ги во 16 век.

И доста се правете светици , бидете искрени барем еднаш во животот.

Ама не ,,, бракот ви цвета, аууу пеперутки :inlove:

Не ве можам , жими мене , како така си живеете во лаги цел живот , јас не би можела така, играм искрено , со отворени карти па другата страна сам да одлучи дали ќе ме прифати таква или не.

Последна измена: 3 декември 2019
    На Love 83, WildMk, тп18 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    офтопик...јака му душа на тој арапски маж со 4 жени...како ли се справува со 4 баби??:rofl::rofl:

На Rose96 и Herrera им се допаѓа ова.