Врска со оженет човек

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by Persefona, Mar 2, 2011.

1. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Ајде чао видите сите почните да изневерувате учете ги мажите нека ве изневераат , ајде чаос позззззззз неме замарајте со глупости , ај ја незнам толку мк па можи неможам да се разјаснам ама вие што знаете изгледа не можете да разберете , реков дека и тој што изневерува е крив , и машко и женско алоу

doubleg and Роберт 7 like this.
  2. Herrera

Herrera Популарен член

Не знам тоа, туку како не си кубат коси сите 4 жени ?

Туку сега гледам дека сум пишувала во погрешна тема оти мојот пост се однесуваше општо за имање швалер/швалерка .

Мора да се каже уште на почеток кој што очекува од врската или бракот , за да не се чудат после од каде трета личност помеѓу нив ?:bandit:

Отворени карти, искреност , да се знае на што сме.

Milobebence, teaiva, тп18 and 3 others like this.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

да очекуваш верност во денешно време е исто како да веруваш дека постојат еднорози.

4. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Искреност АПСОЛУТНО
    Кога секој би си кажал што и како очекува во бракот и како планира да допринесе во истиот се би било поинаку

WildMk, тп18, stetoskop and 2 others like this.
  5. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

.
    Е баш напротив, јас лично познавам многу луѓе кои верноста им е главна одлика. Исто и на мене, една од работите кои можам да ги ветам и исполнам на партнерката/будуча жена е верноста.

6. Annora

Annora Популарен член

Ако не очекуваш тогаш зошто воопшто би била во врска/брак со некој?

7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Добро сега не секогаш можеме да ги прејудицираме тие работи реално,некои влегуваат во брак и свесни се дека ќе вараат,има и случаи кај кои ете од икс причини низ бракот згаснала љубовта,страста и им се случува да фатат настрана а во бракмора да останат од икс причини,сакам да кажам дека такви работи не секогаш можеме да ги предвидиме дури ни тргнувајќи од себе.

WildMk and Роберт 7 like this.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Не знаеле дека типот е женет, sure :D
    Живееме во дигитално доба, каде луѓето на социјалните мрежи уште малце што не постираат детали за нивната столица, со 2 клика можеш да дознаеш апсолутно се што те интересира за таа некоја си особа, вклучувајќи и еден таков голем момент од нечиј живот, брак.
    Еве и да не е интернетот, Скопје не е градиште во кој имаш шанси да останеш инкогнито по потреба, (за малите градчиња пак да не збориме ), од проста причина што скоро секој со секого се знае,од еден на друг.
    Така да, по lame изговор немало и ќе нема.

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не велам дека нема. Ама не влегувам во брак или врска со розови наочари. Подобро да не бидам разочарана од старт.

teaiva, тп18 and Herrera like this.
  10. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Точно, но и точно е дека неверствата не се случуваат преку ноќ без причина. За да дојде до такво нешто мора да има причина која се создава подолг период. Јас барем не познавам маж кој има супер брак и семејство ама некоја колешка илии муштерика му се соблекла и он веднаш и се качил...извини на речник.
    Ако се има искреност при настанување на проблем и се пристапи кон решавање не верувам дека би се создало неверство. мое мислење

11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Да,во секој случај најлоша категорија се оние што по секоја цена си бркаат девојки на страна,едноставнo такви се и многу често мислам дека сопругите/девојките се свесни со кого си имаат работа :D

12. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

не се сложувам. Баш и во нашето општество ќе најдеш случаеви каде бившите сопружници живеат под ист покрив но со различна или заедничка финансиска издршка и во прилог на малолетните деца не создаваат слика дека не се повеќе во брак. Секој си има сопствен живот но тоа јавно (фејсбук) не го споделуваат.
    премногу црно бело гледиште имаш

13. lovestoneddd

Бивши сопружници под ист покрив, што збориш ? :D
    Или да не мислиш на " женет е ама не ја сака, ме одбра мене ", "во брак се ама само на папир ", " ми рече ќе ја остави после нова година ", "со неа е само заради децата".
    Ваквите се веќе за психијатриско посматрање.

14. Herrera

Herrera Популарен член

Момент да си ја ставам маската и да видам како би изгледало тоа кога јас го пишувам.

Една од работите кои можам да ги ветам е верност , шансите да изневерам се толку минимални што ништо не може да ја наруши мојата верност кон партнерот. Ма какви колеги, какви прослави, незгодни ситуации, нешто неочекувано во животот, ма каков интернет, тие социјални мрежи и запознавања нема шанси да влијаат врз мене и нема шанси да најдам нешто. Верна до гроб !!!

Лол, не бе, не можам да лажам како тебе , верност само од куче ;)

П.С. Си коментираме на форумот, нели не има секакви , со различни размислувања , интересно е кога сам човек се залажува дека навистина бракот му цвета, ама реалноста е друга ....Чекај да си ги ставам розевите очила да ми биде розево се околу мене 8)

15. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

незнам зошто сметаш дека после разводот бившите сопружници по дифолт мора да се мразат меѓусебно?
    Ако исчезнала љубовта не значи дека исчезнало другарството, почитта и заедничкото убаво и неубаво минато? На крајот и двајцата имаат како најголема цел децата да ги изнесат на прав пат и да не дозволат истите тие деца да научат дека бракот и разводот се зли нешта.

WildMk likes this.
  16. lovestoneddd

не знам зошто забегуваш со муабетиве у друга крајност. Каде виде развод во мојот првичен пост ?

17. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

ок, извини ако погрешно сум те разбрал
    ама знај дека постојат бивши сопружници кои живеат под ист покрив и со заеднички сметки, а и заедничка цел.
    Неможам да дадам мое мислење за таквата ситуација дали е во ред или не затоа што не сум бил во неа, но гледајќи од страна дека функционираат неможам да кажам дека не тргнале по вистинскиот пат. и да, секој си има сопствен партнер не вклучувајќи го во моменталната состојба ( најверојатно поради децата) што незначи дека не би било поинаку во иднина.
    А дека слободни девојки се во врска со мажи знаејќи ги горенаведените изговори, и тоа е вистина.
    Да не беше така темава не би ни постоела

candy.cane and WildMk like this.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Дека со прст ќе ја покажувале, тоа е пресмешно.
    Дека се правиме светици тие што велиме дека имаме супер брак и тоа е пресмешно.
    Ти не знам какви луѓе познаваш кај што секој втор имал швалерка ама никој овде на форум нема полза да се фали каков брак имал кога никој на никого не го познава. Баш ми жал што немаш видено таква врска. И јас поддржувам отворен брак. Ама да кажеш дека само отворени бракови функционираат, другиве биле лаги од 16ти век...тоа не е смешно тоа е жално размислување.

Last edited: Dec 3, 2019
    candy.cane and Amellie13 like this.
  19. Herrera

Herrera Популарен член

@Mantub , јас зборувам како реално стојат работите околу мене.

Ти од каде знаеш околу мене како е? Какво е моето опкружување и од каде сум дошла до таков став ?

Коментирај си за тебе , јас од мое искуство пишувам .

Да не сакаш да ти најдам швалер случајно ?

20. Diamant

Diamant Активен член

Vidi deka ja sakam zena mi ja sakam i nema da ja ostavam. Ama 80% od mazite. Gledaat po drugi zeni i ako im se ukaze prilika ja koristat. Kako i 50 % od zenite. Da be tolku cesni zenite nemase da ima prevari i svalerisuvanja. A od moe iskustvo tie so najvise kritikuvaat tie se najneposteni.

teaiva, doubleg, mira.mira and 5 others like this.