Ајде чао видите сите почните да изневерувате учете ги мажите нека ве изневераат , ајде чаос позззззззз неме замарајте со глупости , ај ја незнам толку мк па можи неможам да се разјаснам ама вие што знаете изгледа не можете да разберете , реков дека и тој што изневерува е крив , и машко и женско алоу
Не знам тоа, туку како не си кубат коси сите 4 жени ? Туку сега гледам дека сум пишувала во погрешна тема оти мојот пост се однесуваше општо за имање швалер/швалерка . Мора да се каже уште на почеток кој што очекува од врската или бракот , за да не се чудат после од каде трета личност помеѓу нив ? Отворени карти, искреност , да се знае на што сме.
Искреност АПСОЛУТНО Кога секој би си кажал што и како очекува во бракот и како планира да допринесе во истиот се би било поинаку
. Е баш напротив, јас лично познавам многу луѓе кои верноста им е главна одлика. Исто и на мене, една од работите кои можам да ги ветам и исполнам на партнерката/будуча жена е верноста.
Добро сега не секогаш можеме да ги прејудицираме тие работи реално,некои влегуваат во брак и свесни се дека ќе вараат,има и случаи кај кои ете од икс причини низ бракот згаснала љубовта,страста и им се случува да фатат настрана а во бракмора да останат од икс причини,сакам да кажам дека такви работи не секогаш можеме да ги предвидиме дури ни тргнувајќи од себе.
Не знаеле дека типот е женет, sure Живееме во дигитално доба, каде луѓето на социјалните мрежи уште малце што не постираат детали за нивната столица, со 2 клика можеш да дознаеш апсолутно се што те интересира за таа некоја си особа, вклучувајќи и еден таков голем момент од нечиј живот, брак. Еве и да не е интернетот, Скопје не е градиште во кој имаш шанси да останеш инкогнито по потреба, (за малите градчиња пак да не збориме ), од проста причина што скоро секој со секого се знае,од еден на друг. Така да, по lame изговор немало и ќе нема.
Не велам дека нема. Ама не влегувам во брак или врска со розови наочари. Подобро да не бидам разочарана од старт.
Точно, но и точно е дека неверствата не се случуваат преку ноќ без причина. За да дојде до такво нешто мора да има причина која се создава подолг период. Јас барем не познавам маж кој има супер брак и семејство ама некоја колешка илии муштерика му се соблекла и он веднаш и се качил...извини на речник. Ако се има искреност при настанување на проблем и се пристапи кон решавање не верувам дека би се создало неверство. мое мислење
Да,во секој случај најлоша категорија се оние што по секоја цена си бркаат девојки на страна,едноставнo такви се и многу често мислам дека сопругите/девојките се свесни со кого си имаат работа
не се сложувам. Баш и во нашето општество ќе најдеш случаеви каде бившите сопружници живеат под ист покрив но со различна или заедничка финансиска издршка и во прилог на малолетните деца не создаваат слика дека не се повеќе во брак. Секој си има сопствен живот но тоа јавно (фејсбук) не го споделуваат. премногу црно бело гледиште имаш
Бивши сопружници под ист покрив, што збориш ? Или да не мислиш на " женет е ама не ја сака, ме одбра мене ", "во брак се ама само на папир ", " ми рече ќе ја остави после нова година ", "со неа е само заради децата". Ваквите се веќе за психијатриско посматрање.
Момент да си ја ставам маската и да видам како би изгледало тоа кога јас го пишувам. Една од работите кои можам да ги ветам е верност , шансите да изневерам се толку минимални што ништо не може да ја наруши мојата верност кон партнерот. Ма какви колеги, какви прослави, незгодни ситуации, нешто неочекувано во животот, ма каков интернет, тие социјални мрежи и запознавања нема шанси да влијаат врз мене и нема шанси да најдам нешто. Верна до гроб !!! Лол, не бе, не можам да лажам како тебе , верност само од куче П.С. Си коментираме на форумот, нели не има секакви , со различни размислувања , интересно е кога сам човек се залажува дека навистина бракот му цвета, ама реалноста е друга ....Чекај да си ги ставам розевите очила да ми биде розево се околу мене
незнам зошто сметаш дека после разводот бившите сопружници по дифолт мора да се мразат меѓусебно? Ако исчезнала љубовта не значи дека исчезнало другарството, почитта и заедничкото убаво и неубаво минато? На крајот и двајцата имаат како најголема цел децата да ги изнесат на прав пат и да не дозволат истите тие деца да научат дека бракот и разводот се зли нешта.
ок, извини ако погрешно сум те разбрал ама знај дека постојат бивши сопружници кои живеат под ист покрив и со заеднички сметки, а и заедничка цел. Неможам да дадам мое мислење за таквата ситуација дали е во ред или не затоа што не сум бил во неа, но гледајќи од страна дека функционираат неможам да кажам дека не тргнале по вистинскиот пат. и да, секој си има сопствен партнер не вклучувајќи го во моменталната состојба ( најверојатно поради децата) што незначи дека не би било поинаку во иднина. А дека слободни девојки се во врска со мажи знаејќи ги горенаведените изговори, и тоа е вистина. Да не беше така темава не би ни постоела
Дека со прст ќе ја покажувале, тоа е пресмешно. Дека се правиме светици тие што велиме дека имаме супер брак и тоа е пресмешно. Ти не знам какви луѓе познаваш кај што секој втор имал швалерка ама никој овде на форум нема полза да се фали каков брак имал кога никој на никого не го познава. Баш ми жал што немаш видено таква врска. И јас поддржувам отворен брак. Ама да кажеш дека само отворени бракови функционираат, другиве биле лаги од 16ти век...тоа не е смешно тоа е жално размислување.
@Mantub , јас зборувам како реално стојат работите околу мене. Ти од каде знаеш околу мене како е? Какво е моето опкружување и од каде сум дошла до таков став ? Коментирај си за тебе , јас од мое искуство пишувам . Да не сакаш да ти најдам швалер случајно ?
Vidi deka ja sakam zena mi ja sakam i nema da ja ostavam. Ama 80% od mazite. Gledaat po drugi zeni i ako im se ukaze prilika ja koristat. Kako i 50 % od zenite. Da be tolku cesni zenite nemase da ima prevari i svalerisuvanja. A od moe iskustvo tie so najvise kritikuvaat tie se najneposteni.