Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Ајде чао видите сите почните да изневерувате учете ги мажите нека ве изневераат , ајде чаос позззззззз неме замарајте со глупости , ај ја незнам толку мк па можи неможам да се разјаснам ама вие што знаете изгледа не можете да разберете , реков дека и тој што изневерува е крив , и машко и женско алоу

На doubleg и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  2. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Не знам тоа, туку како не си кубат коси сите 4 жени ?

Туку сега гледам дека сум пишувала во погрешна тема оти мојот пост се однесуваше општо за имање швалер/швалерка .

Мора да се каже уште на почеток кој што очекува од врската или бракот , за да не се чудат после од каде трета личност помеѓу нив ?:bandit:

Отворени карти, искреност , да се знае на што сме.

На Milobebence, teaiva, тп18 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    да очекуваш верност во денешно време е исто како да веруваш дека постојат еднорози.

На teaiva, evangelina.ina, тп18 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Искреност АПСОЛУТНО
    Кога секој би си кажал што и како очекува во бракот и како планира да допринесе во истиот се би било поинаку

На WildMk, тп18, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  5. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    .
    Е баш напротив, јас лично познавам многу луѓе кои верноста им е главна одлика. Исто и на мене, една од работите кои можам да ги ветам и исполнам на партнерката/будуча жена е верноста.

На Miss666, Billy Idol, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.809
    Ако не очекуваш тогаш зошто воопшто би била во врска/брак со некој?

На Miss666, Billy Idol, sparklie и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Добро сега не секогаш можеме да ги прејудицираме тие работи реално,некои влегуваат во брак и свесни се дека ќе вараат,има и случаи кај кои ете од икс причини низ бракот згаснала љубовта,страста и им се случува да фатат настрана а во бракмора да останат од икс причини,сакам да кажам дека такви работи не секогаш можеме да ги предвидиме дури ни тргнувајќи од себе.

На WildMk и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Не знаеле дека типот е женет, sure :D
    Живееме во дигитално доба, каде луѓето на социјалните мрежи уште малце што не постираат детали за нивната столица, со 2 клика можеш да дознаеш апсолутно се што те интересира за таа некоја си особа, вклучувајќи и еден таков голем момент од нечиј живот, брак.
    Еве и да не е интернетот, Скопје не е градиште во кој имаш шанси да останеш инкогнито по потреба, (за малите градчиња пак да не збориме ), од проста причина што скоро секој со секого се знае,од еден на друг.
    Така да, по lame изговор немало и ќе нема.

На SexiLy, Feminka22, Peperutce1115 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Не велам дека нема. Ама не влегувам во брак или врска со розови наочари. Подобро да не бидам разочарана од старт.

На teaiva, тп18 и Herrera им се допаѓа ова.
  10. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Точно, но и точно е дека неверствата не се случуваат преку ноќ без причина. За да дојде до такво нешто мора да има причина која се создава подолг период. Јас барем не познавам маж кој има супер брак и семејство ама некоја колешка илии муштерика му се соблекла и он веднаш и се качил...извини на речник.
    Ако се има искреност при настанување на проблем и се пристапи кон решавање не верувам дека би се создало неверство. мое мислење

На teaiva, evangelina.ina, Love 83 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Да,во секој случај најлоша категорија се оние што по секоја цена си бркаат девојки на страна,едноставнo такви се и многу често мислам дека сопругите/девојките се свесни со кого си имаат работа :D

На WildMk, stetoskop, Herrera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    не се сложувам. Баш и во нашето општество ќе најдеш случаеви каде бившите сопружници живеат под ист покрив но со различна или заедничка финансиска издршка и во прилог на малолетните деца не создаваат слика дека не се повеќе во брак. Секој си има сопствен живот но тоа јавно (фејсбук) не го споделуваат.
    премногу црно бело гледиште имаш

На teaiva, Billy Idol, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Бивши сопружници под ист покрив, што збориш ? :D
    Или да не мислиш на " женет е ама не ја сака, ме одбра мене ", "во брак се ама само на папир ", " ми рече ќе ја остави после нова година ", "со неа е само заради децата".
    Ваквите се веќе за психијатриско посматрање.

На SexiLy, mira.mira, Peperutce1115 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Момент да си ја ставам маската и да видам како би изгледало тоа кога јас го пишувам.

Една од работите кои можам да ги ветам е верност , шансите да изневерам се толку минимални што ништо не може да ја наруши мојата верност кон партнерот. Ма какви колеги, какви прослави, незгодни ситуации, нешто неочекувано во животот, ма каков интернет, тие социјални мрежи и запознавања нема шанси да влијаат врз мене и нема шанси да најдам нешто. Верна до гроб !!!

Лол, не бе, не можам да лажам како тебе , верност само од куче ;)

П.С. Си коментираме на форумот, нели не има секакви , со различни размислувања , интересно е кога сам човек се залажува дека навистина бракот му цвета, ама реалноста е друга ....Чекај да си ги ставам розевите очила да ми биде розево се околу мене 8)

На Milobebence, teaiva, evangelina.ina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    незнам зошто сметаш дека после разводот бившите сопружници по дифолт мора да се мразат меѓусебно?
    Ако исчезнала љубовта не значи дека исчезнало другарството, почитта и заедничкото убаво и неубаво минато? На крајот и двајцата имаат како најголема цел децата да ги изнесат на прав пат и да не дозволат истите тие деца да научат дека бракот и разводот се зли нешта.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    не знам зошто забегуваш со муабетиве у друга крајност. Каде виде развод во мојот првичен пост ?

17. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    ок, извини ако погрешно сум те разбрал
    ама знај дека постојат бивши сопружници кои живеат под ист покрив и со заеднички сметки, а и заедничка цел.
    Неможам да дадам мое мислење за таквата ситуација дали е во ред или не затоа што не сум бил во неа, но гледајќи од страна дека функционираат неможам да кажам дека не тргнале по вистинскиот пат. и да, секој си има сопствен партнер не вклучувајќи го во моменталната состојба ( најверојатно поради децата) што незначи дека не би било поинаку во иднина.
    А дека слободни девојки се во врска со мажи знаејќи ги горенаведените изговори, и тоа е вистина.
    Да не беше така темава не би ни постоела

На candy.cane и WildMk им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Дека со прст ќе ја покажувале, тоа е пресмешно.
    Дека се правиме светици тие што велиме дека имаме супер брак и тоа е пресмешно.
    Ти не знам какви луѓе познаваш кај што секој втор имал швалерка ама никој овде на форум нема полза да се фали каков брак имал кога никој на никого не го познава. Баш ми жал што немаш видено таква врска. И јас поддржувам отворен брак. Ама да кажеш дека само отворени бракови функционираат, другиве биле лаги од 16ти век...тоа не е смешно тоа е жално размислување.

Последна измена: 3 декември 2019
    На candy.cane и Amellie13 им се допаѓа ова.
  19. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    @Mantub , јас зборувам како реално стојат работите околу мене.

Ти од каде знаеш околу мене како е? Какво е моето опкружување и од каде сум дошла до таков став ?

Коментирај си за тебе , јас од мое искуство пишувам .

Да не сакаш да ти најдам швалер случајно ?

На teaiva, Feminka22, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Diamant

Diamant Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    40
    Vidi deka ja sakam zena mi ja sakam i nema da ja ostavam. Ama 80% od mazite. Gledaat po drugi zeni i ako im se ukaze prilika ja koristat. Kako i 50 % od zenite. Da be tolku cesni zenite nemase da ima prevari i svalerisuvanja. A od moe iskustvo tie so najvise kritikuvaat tie se najneposteni.

На teaiva, doubleg, mira.mira и 5 други им се допаѓа ова.