Од толку мажи нашла со маж кој е зафатен и тоа со особа што ја познава. И она учествува доброволно во уништувањето на вашиот брак. Според мене и двајцата се за никаде.
Да бидиме реални, кај нас меѓу маж кој изневерва и швалерката, по швалерката ќе се плука, кон неа ќе летаат закани, таа ќе биди вештерка шо прај магии. Мажот ќе биди кутриот измамен или само еднаш уз муабет ќе се спомни дека е копиле колку да биди „не реков дека не е ама ...“. Башка одат споредбите, жената вака, жената онака, швалерката ваква- таква- онаква. Обратна ситуација, жена да го изневери мажот, та е кучката, тој е жртвата. Нормално. Швалерот се спомнува колку да се знај кој е. И искрено ова е исправна ситуација и во обратна насока вака треба да е ама не е. Како и да вртиш жената секогаш е покрива зошто е нормализирано мажите да изневерат или да им се прогледа низ прсти за овие работи. Ако некој сопружник не знај дека е изневерен, не е крив. Ако дознај дека бил изневерен и остани во брак ради свои причини, не е крив. Воглавно зошто не знајме какви причини има, какви услови има и како ја сфаќа ситуацијата. Некој можеби не ја сфаќа трагично, друг можеби нема услови каде да замини и да се одсели. И најголем % остануваат за децата, шо према мене е погрешно зошто потоксична средина за растење на дете е во семејство каде родителите се караат и не се поднесуваат него во семејство каде родители се разведени. Ова го пишав ради то шо сте зборале, а не е баш на тема и зато пак ќе дам мислење иако преку 100 пати го имам кажано за да се осеќам он топик. Према мене најголема вина има партнерот кој изневерува. Не маж, не жена, од било кој пол. Нормално дека и швалерот/ швалерката носат вина, ама таа вина не е ни блиску до таа на партнерот кој изневерува. Да, швалерот/ швалерката е свесен дека тој со кој излегва има некој. Ама, зошто да му е гајле? Тој е тој шо напрај ветување „и во добро и во лошо“ или тоа е партнерот кој изневерува? Зошто сум прилично сигурна дека е партнерот кој изневерува. Да се работи за пријателство, односно пријател да излези со партнер на свој пријател - тогаш вината и на тој кој е швалер/ швалерка е поголема ради претходно пријателство со жртвата од то изневерување зошто веќе има воспоставена емотивна врска. Изневерување на доверба во најмала рака, шо лично, према мене, не е ништо ситно.
Ако не ми е блиска пријателка , тогаш не е виновна . Секоја приказна има 2 страни , така и овде . Ако ми е блиска ( а за да знае детали од мојот и животот на мм треба да ми е блиска ) тогаш нема да се впушти во таа авантура и да учествува во крајот на еден брак . Затоа велам , мажот е најголем виновник во секој случај . Од каде да знам што зборувал на познаничката , можеби се жалел како спие на каучот и немаме секс со месеци .
Не се криви швалерката/швалерот, слободни луѓе шо си го тераат ќеифот. Па и зафатени да се, треба да се виновни само у очите на своите партнери.
Според мене најголема вина има тој што изневерил, а швалерот или швалерката не дека не се виновни ама нивната вина е многу помала од таа на изневерувачот. А дека скроз не се виновни мало сутра. Ако имаат совест ќе знаат дека тоа што го прават е погрешно и иако им се пружила шанса за афера со женет маж или мажена жена тие треба да одбијат.
На @theowndemon постот да биде pinned post на темава. Сѐ си е кажано. На темата, ми се случи познанство со една таква гнаса. Година има поминато оттогаш. Во секој поглед мој тип, изглед, однесување, професија, сѐ... Сѐ додека не ми пријде гордо со бурмата на раче да ми се пушта. Онака, со деца со све. Фуј! И он на мене филмови, ѕвезди, месечини...ехеее, дури на една моја роднина у поверење ѝ се исповедал. Човек толку високо во моите очи што беше со тој еден потег и тој предлог потона на дното. Ако сум дотолку во твоите очи, раскрсти па пријди. Не верувајте во секое милување на вашето его, пренаивно е.
Само болдираното да го искоментирам, и јас на пример имам нагон да му ја земам картицата и да му ги потрошам сите пари на шопинг, ама си го контролирам овој нагон. Нагонот не е оправдување.
Не би помислила на врска со оженет на хартија (ко генералов на Љупка Стевич), не пак со некој кој деца и жена го чекаат дома. Грозно ама тоа е денешницата, за жал. Стално ни се пласираат вакви примери и од естрадата, да се потсетиме на триаголникот Луна, Кија и Слоба, има многу други да не набројувам сега. И да не бидам нападната пак- ДА, се работи за идиот сопруг кому ништо не му е свето, најмалку семејството. И за него немам пофални зборови ете.
Според мене катастрофа тема,никогаш не ми било јасно како се осмелуваат да бидат во врска со оженет/а, како можат да бидат среќни повредувајќи некого, жалосно, а нормално најголема вина има оној кој изневерува, не поштувам!
Ова е најјако . Крива е само она, го излажала, го завела сиротиот маж, тој ништо незнаел, она е виновна ! Има он да одговара, за нејзиниот морал ич не ми е гајле. У мои очи он е крив
I najloso od se- za negovata zena seuste si samo ti kriva, ona slepo mu veruva, pa da te sakal zeno nemalo da krie deka e ozenet. Zeni bez samopocit, toa se tie sto se izneveruvani i svesno prodolzuvaat da se vo toj brak.
Koja e taa "nea"? Pa eve ke ti posocam so tvoi zborovi bidejki verojatno te pogodi mojot komentar On krie na primer hipoteticki maz ti krie od mene deka e zenet, krie i za mene od tebe sekako, ti slucajno doznavas i mi upatuvas mene sekakvi zborovi vreganja kako tvojot maz e angel, a jas vestica sto vi go rasturam brakot.. Da napomenam jas pojma nemam deka imal zena t.e sluginka doma so dve deca (po naski so prikolka bil covekot..) And?
Ne zboram za mene licno, dobro poznavam mnogu vakvi so lopata da gi rinis. Tuka zavrsuva mojata diskusija, ke odite predaleku kako i sekogas