Па дека тврдиш приколици и слугинки имале, си реков како баш тебе те шетаат, а жените ги оставаат дома да чистат.
Pa dobro i zenite za praznici gi setaat ponekogas, jas licno ne gubam nisto nitu mi menva tvoeto mislenje ali ne znam kaj zivejte sto vi se svetci mazite sto krijat deka se zeneti P.s Jas sepak mislam deka izneveruvanjeto ne e odlika za ljubov mozebi gresam
Затоа си ти тука да ги тестираш еден по еден и да не просветлиш. Никој тебе не ти се лути, го чекам да заврши со ручекот, па ќе го изшлапам по газот
A mazena si bila za toa i vakov odgovor dobiv.. aj bidi domakinka ostaj ne nas nepostenite da krsime glava)
А немажените сите се како тебе? Не знам што не ти се свиѓаше во мојот одговор. Ти ги нарече сопругите приколици и слугинки, а за возврат не доби навреда од никој, очигледно ти смета дека е женет, не е дека си толку слободоумна. Ти си знаеш кога ќе си легнеш навечер. Инаку да, домаќинка, сопруга, мајка и вработена жена сум. Горда Немаме сите амбиција да 'кршиме глава'.
Значи имате шанса конечно да не плукате по швалерка, мислам ти не плукаш по швалерка, и пак место по мажот ајт по жената, сопругата во случајот. Па после слугинка била, обична домакинка, приколка. Ах бре жени, жени. Размислете зошто некоја одбира да остани во брак. Која и да е причината, не ве засега, не ме засега. Само неа ја засега. И никој, ни јас, ни ти, ни било кој друг не можи тука да му речи дека е слугинка, приколка и дека е жена без самопочит зошто не знајш шо ѝ се врти низ глава. Џизс.
Јас разбрав дека членката сакаше да каже дека по дифолт објективно од страна изгледа така. Поедноставно кажано,жената е како “слугинка” бидејќи ги извршува сите должности во својот брак,додека мажот својот алат си го истресува на друго место. Втората жена објективно гледа дека првата е само приклучена за него и ништо повеќе. И навистина така испаѓа и не видов навреда од нејзина страна туку таа зборуваше како изгледа од страна. И сето тоа е под манипулација на мажот, со првата му е убаво,имаат деца,постојано најаден,испран и чист, а со другата само си го истресува алатот. И не дека и двете не знаат една за друга,знаат. Ги јаде длабокиот инстикт кој го имаат во себе,како “господин совршен е толку совршен” ама уживаат да си го голтаат кнедлите и да си речат себе си “нема шанси”. Е тоа “нема шанси” многу скапо ги чини и двете!!! И уште нешто сите сте најмајки,жени,кралици whatever.
Ако знае слободната дека тој е оженет, криви се подеднакво. Нека не се плетка со оженет, а оженетиот нека си стави прст на главата.
Ако имаш дечко или сопруг и те изневери, на старт е крив. Ако дотичната со која те изневерувал, знаела дека е зафатен, исто е крива. Решение: да не се изневерува и никој да не се плетка со зафатени.
И што ако тој е 'слугинката' и ми е приколица, ги извршува сите обврски дома и ме вара? Полесно ќе ми биде демек? Или на швалерката и е поубаво на душичката да ја омаловажи сопругата? Ако е така, ве оставам да се тешите. Да ја наградиме сега малку швалерката со епитети или тоа не бива?
Не се подеднакво криви. Јас да бидам крива оти тој изневерува? Можам јас да не изневерувам за него? Не можам.
@Youknow Ако де, приколици теши си се ти Никој не може да ме убеди дека ШВАЛЕРКАТА не знае дека мажот е женет. Тоа одма се познава. Не е достапен секогаш, не искачаат кога нејзе ќе и текне, ја крие од јавноста итн. Значи, според мене двете страни се криви. Маж ми да ме изневери очи нема да ми види. Ама му имам кажано сто пати, ако најдеш боље идииии јас ќе те испратам слободно Само не знам како не им е бед и грозно на швалерките, некој само да го тресе алатот на тебе, да те користи а жената дома да си ја чува. А за такви клошари од мажи не сакам ни да коментирам
Како ова вака го кажа?Приколица,слугинка?Зарем корисриш машки фрази за да се омаловажиш самата себе која ќе се најде во истата улога еден ден
Абе место да се карате меѓу себе, ако некој маж ве повредува, фатете него испљукајте го и џа у пичку матер. Дури прајме вака, мажите ќе си ги прчат и ќе клецаат кога ќе им прдне- која ќе им прдне. Пошто знаат дека после една со друга ќе си ги ископаат очите, ако се открие. Не им овозможувајте да ве владеат ко цареви. Дајте ко за промена, ние да си го свртиме муабетот во наша полза. Лажиш: Мрш у пичку матер. Се гледаш со други: Мрш у пичку матер. Та дали си ми бил дечко, или маж, та дали сме оделе 2 недели или 2 години, та дали сме имале деца, ич да не не' боли патиката... Ама нема да биде така... нели?