Како да те просветлиме, од кујна подалеку ни сме биле, ни сме виделе. Јас можам рецепт за манџа да ти дадам само ако сакаш.
Ретко готвам јас, маж ми повеќе го бива. Љубоморна си на жената што го има мажот кој ти го посакуваш затоа постојано ја исмејуваш, зашто само тоа го можеш, ништо повеќе. Не ме терај да ти вадам стари мислења, те памтам по тоа дека си придружба на женети мажи.
Колку само треба да бидеш дрска, некултурна, безобразна и несреќна во животот за да пишуваш вакви работи и да сакаш да му бидеш резерва на некој маж..
Prvo jas ne ismeav nikoj, ti nikna so odgovorot od nigde nikade.. A drugo tipot i ne e vopsto ni zenet, i treto moeto prasanje bese ednostavno, ne barav sovet daj Jana kazi mi kakva sum @tinka-mace Da mu bidam rezerva sum sakala? Wow novost
Како од нигде никаде? Не сум од вчера на форумот. Јас најдобронамерно напишав мислење ама ти друго сакаше да слушнеш, па стандард се фрли на вреѓање. Не те пријавив ни за 'психо', ни 'бегај бре оди готви' и другите не ги памтам, нека трепкаат тука како одраз на твојата култура
Дека те немаше одамна со зафатен маж. Ако те боли вистината тоа не е мој проблем. Пред само неколку месеци не исповреѓа тука дека ние жените со децата сме биле слугинки и приколици на мажите. Си заборавила? Што очекуваше да ти кажам сега, дека си душичка што му ја пополнува празнината на еден осамен маж?
Pa od tebe ne ocekuvam nisto i ne me interesiras, tuku nesto tebe ima so te boli so ripas na sekoe i obicno prasanje. Da ja sum slobodna i izborot e moj. Pozdrav
Pa mene iskreno me iritiraat zeni seznajki, ako si tolku pametna ke znajs deka sekoj ima pravo na izbor. Mene mozi mi e tvojot prost i bez samopocit? Pa? Ali vo prasanje e Balkanija,nema so da se ocekuva drugo
Ако сакам да имам секс со оженет, ќе имам... Се разбира, ако сака и тој. Ако не сака, ок. Ама за тие што сакаат, не е мое да ги 'одучам' од таквото однесување.
Па ти да му кажеш на него "откачи ми се" и уште милион и една како тебе истото важи и за мажите нема никој да биде оштетен и никиј нема да биде изневеруван т.е. ќе си плаќаат ороспии и ќе си вршат работа ако толку сака да клецне нешто на страна, нормално ако не му е гад што пред него на истата и влегле едно 5-6 души
Темава на ресет секој месец. Партнерот е целосно виновен. Од морален аспект е и швалерот/ швалерката ама во очи на партнер треба да е само партнерот. Швалеро е соучесник. Партнерот изневерува доверба. Кога збораме општо, нормално дека никој него ( тој кој изневерва) не го заведе, излажа и сл. Не е глуп. Целосно свесно донесе одлука и со тоа тој и само тој носи вина за последиците во бракот од после. Ама ако зборам со швалерката и очекува да бидам "кис маче бравос" - нема да бидам. То не е оправдување кон партнерот кој изневерува, туку укажување дека сепак си соучесник во неверство колку и да сакаш да мислиш дека си над то. На крај на ден сите носиме одлуки и се носиме со подледиците од нив. И сите имаме избор и носиме избори. Ама лично, не можам да разберам избор каде има жртва. But that's just me.
Да де па после кога ќе се омажат и кога ќе се појави иста некија како нејзе ќе рика ќе колне и ќе плаче и ќе вика па како може таа да иде со женет маж и со деца.
А кој е крив? Кутриот беспомошен маж кој од жал потклекна или шваЛерката која не ја боли паткица дали тој човек има семејство?
Може некоја вика така, јас не. Ако ме излажи маж ми, тој ќе ме изгуби... нема да ме 'изгуби' таа другата. Таа ништо не ми должи. Тој ми должи, оти тој секој ден ми кажува колку ме сака и што се' би направил за мене.
И двајцата се криви.Прво таа што мајка бара со женет човек.Второ што мајка бара тој да бара други жени? Како што не сакаш утре на ќерка ти некој сељак да и прави така, така не треба ни он на жена му.Ако не ја сакаш жена ти разведи се просто едноставно.Ако сакаш да се ебеш со цел свет не се мажи/жени која е потребата од изневерување? Маче јас те сакам тебе ама сакам да се плескам со друга(ептен голема љубов, па уште и да ти каже во очи дека оди да се плеска). Човек се сака со сите негови недостатоци, а не да ги бараш недостатоците по други. Тоа што таа е слободна и бара женети мажи секогаш ќе биде втора и на поминување т.е. колку да си го брцнат машките негде. Пред се таа што не е мажена треба да каже дека не сака ништо да има со него.За задоволствата постојат јавни куќи ќе си платиш и ќе си завршиш работа, а не по социјални мрежи и барови да се бараат за да клецнат нешто на страна.
Маж што клеца на страна дома не ја клеца жена му бидејќи веќе не го пали тоа така да такви луѓе одма се познаваат што прават и како прават.Затоа на време ќе си отвараш очи и ќе гледаш со кого стапуваш во брак за да не бидеш изневерен.