Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Okle23

Okle23 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Zdravo na site,ve sledam dolgo vreme i konecno denes sobrav hrabrost da bidam del od vas..
    Za zal mojata sudbina ne e kako na nekoi drugi..za zal i jas se spletkav so ozenet..imam 24 godini,a on 36..4 ipol godini sme zaedno..me gleda kako angelce,kako kapka rosa,kako snegulka,kako negova dusa....go zasakav uste od prviot den..so nades deka ke bide samo nekoja mala zezancija...za zla prerasna vo nesto pregolemo..dusata bi ja dala za nego...se*sot so nego e neopisliv..uzivam i jas,a i on...nikogas porano od drugite 3ca partneri ne mi bil tolku ubav,vozbudliv i dobar se*s..uste od samiot pocetok pocna pomalku i pomalku da e ljubomoren..mu smeta da izleguvam bilo da e drugarka,koleska,bratucetka,komsika...mi vrsi ponekogas proverki na tel koj me baral,koj mi pisal,mu smetase insta i go delitnav samo za da ne se vlosat karanicite...prestanav da izleguvam ja koga sakam bez da go izvestam..prestanaaa karanicite...taka skoro site ovie 4 godini..me drzi pod nekoja si negova kontrola zamislena mislejki deka nema da otidam so drug..koga i da go prasam imas li doverba vika i da i ne..probav navistina da ne izleguvam nikade ama bas nikade od doma na rabota od rabota doma i sekojdnevno ama bas sekojdnevno gledanje samo so nego..karanici skoro i da nema..okej..bitno mi bese koga i da se najdeme da e go slusam da urla,da se dere..skoro taka celive 4 godini..letovo zamina na odmor so zenamu i decata...jas ostanav da go cekam bar na eden den da otideme i eve dojde esen jas seuste cekam..dodeka bese taa nedela na odmor na mene zaboravi ama skroz..bez da pises deka stignal,bez da pise deka e zdrav ziv,ova pravi toa pravi..nisto ama bas nisto.a na moite poraki samo seen..go cekav da se vrati vaka ke mu kazam taka,ova ke mu napravam,toa ke mu napravam...za zal nisto ne napraviv od toa dusata mi se skrsi koga go vidov koga go gusnav..plavec kako i site tie 5 dena sto placev i denje i nokjee stoo nemase...nikogas porano se nemavme taka razdeleno.mozebi 1 do 2 dena nema da se slusneme da pisuvame...ama pak ke popusti nekoj i se si tece okej..ova bea pekolni 5 dena za mene..mnogu bese cuden od koga dojde edvaj i da go nateram da se vidime...vlezen vo nekoj film,vo nekkja serija,gospodin covek,zenet,so deca,vraboten,posten,miren,kulturen,povlecen,na distanca so mene kako da ne sum jas..kako da me nemalo mene,kako da ne bile ovie 4 godini pominatj zaEdno i denje i nokje i na rabota i doma i pod drvo i pod kamen...placev i pred nego za zal i go udriv so samar za prv pat vo ovie 4 godini da dignam raka...se ispokaravme i si zaminav...dusta ne mi izdrzi da si idam doma bez da mu doiznakazam uste nekoi raboti se vrativ na istoto mesto posle 30 min tocno...on sedese i me cekase kako da ne bilo nisto i mi vika: znaev deka ke dojdes...se raskinav od placenje..neznam kako srcevo ne mi pukna taaa vecer...od toj proklet odmor pa navaka nasite karanici se sekojdnevni,na sekoj saat,na sekoja sekunda,nema nie koga sme smireni..prasanje e koga sme skarani...drugarki,koleski mi vikaaat koga ste smireni za da mozeme da se iskocime? Site vekje taka ne znaaat..( zaboraviv da kazam moite neznaat za ovaa vrska,mnogu mal krug na lugje znaat za nas ) karaica po karanica ke me udri..karanica po karanica ke me udri..bolka e..ne gleda kade me udira od nervoza..ako mu vratam dobivam povratna povtorno...maska raka teska...sum probala.so zbor da mu kazam da zborime da ne me udira...koga ke zdivi nema kontrola sto pravi..nesaka da podnese da mu negiram,nesaka da podnese da go lazam,nesaka da me slusa koga vekje ke sum ja pominala granicata...jas sekogas mu ja kazuvam vistinata...ne go lazam ama bas za nisto..ne mi veruva so eden zbor ne mi veruva...probuvam da ne se slusame..me bara on sam..probuvam da ne mu pisuvam da se odalecime pa i da prekineme..mi se zakanuva..mi se zakanuva so tepanje...mi doagja pred vrata spremen e da napravi bilo kakvi problemi..mi doagja na rabota so zborovi: na site ke kazam kakva si,site ke te znaaat,kurva,drolja,orospija...toa se za mene maski prokleti muabeti sto sekoe nervozno maziste gi kazuva a potoa se kae...dodeka lezi si mene u krevet ne vika taka..togas sum mj najmila ,najubava,najpametna...nemozam ni da otidam da razgovarame odma me udira i so prasanjata kade bese? Kazi kade bese i so kogo? ( A NEMAM MRDNATO OD DOMA,mu se kolnam mu kazuvam sekako ne veruva) ..ve molam za bilo kakva informacija..kako da se odalecime..kako da prestane da me bara..da mi doagja doma i na rabota..da mi se zakanuva...znam deka mnogu ke me osudite sama si go barala..ete toa go pravat zeneti...no tie nekoi sto mozebi ste pominale niz vakvo nesto bi sakala da spodelite i da mi pomognete..vi blagodaram na razbiranjeto ❤️

На Neodlucna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Пријави го во полиција, уште денес.
    Сега.
    Вечерва!

Чувај пораки.
    Снимај разговори.

Мамето негово гнасно.
    Тој е тој шо треба да се срами, не ти!
    Насилник и изневерувач, ѓубре во душа!

Кажи го на сите!
    Цел свет да знае шо стока е.

На EvAngelos, tamche995, Alanna и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Okle23

Okle23 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Mnogu pati pomisliv na toa..samo znam deka togas ke doznaat site i moite i negovite..moite ke me preselat na drugiot svet za zal...a on neznam kako ke pomine,a i nekako ne mu e ni vazno..mnnogu pati rekol idi kaj sakas kazi kaj tvoite.kaj moite vo policija kaj sakas ne se plasam od nikoj...mozebi ne mu e rasturen brakot ama ako se umesaat policii i sudenja ke se rasipe..bi mi bilo povekje zal...a vaka samata sebe se zalam sto gi trpam ovie gluposti i neervozi..najubavite godini gi ostaviv i ostavam za nego...a dobivam .!. ...neznam sto da napravam a da ne zgresam..neznam od kade da pocnam a da ne se rasipat i drugi stvari...ti blagodaram za sovetot mozebi ke soberam hrabrost i ke go napravam ovoj tvoj cekor ....

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Имаш опција.
    Да не излезиш од дома, дури не му спласне меракот.
    За 2-3 години... 5.

Бев во насилна врска.
    Колку побрзо ќе пресечеш секаков контакт, толку побрзо ќе заврши.

На Гладиоли и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  5. Okle23

Okle23 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    I jas bi sakala da ne izlezam..ama pusto moram da odam na rabota..doagja na rabota me ceka pred vrata..me ceka pred zgrada..nemozam doma da sj vlezam od rabota...

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    40.059
    Искрено и смешна си од една страна, а од друга си жртва.
    Смешна си, како и секоја љубовница со тие чекања, драми, плачки, трагедии додека е он со жена му. The audacity со жена му да оди, а со тебе не.
    Смешни сте колку се понижувате и се газите самите себе си, дозволувате да ве третираат полошо од ѓубре.
    Те тепа, а ти се мислиш што подобро да правиш, за да ви биде ок "врската".
    Која иднина ја очекуваш со него? Прво тоа малце замисли се, зошто ти не си со него за секс само, си се заљубила.
    Ќе чекаш да се рааазведе, па ќе чекаш да се смееени, па ќе чекаш да се смииири и после ќе сфатиш дека си го е*ала животот чекајќи

На tamche995, saki13, Elf и 47 други им се допаѓа ова.
  7. empoli

empoli Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2021
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    42
    prijavi go , so cekas?

На saki13, Luna91, Peanut Butter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Значи многу е 'смешна'!
    Посебно кога и' правиш двојна виктимизација.

Пријави го в полиција бе.
    И да те избркаат твоите од дома, можеш сама да живееш ако работиш.
    Не си малолетна.

На Lady D ❤️ и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    40.059
    Ај молим те не тупи.
    Каква двојна виктимизација какви срања.

На Indiegurl, oblace1, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Такви шарени!
    Жртва на насилство е, а ти што и' зборуваш!?!

На Lady D ❤️ и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    40.059
    Па чекај, може требаше да и дадам совет како да биде потивка љубовница, да ја тепа помалце, а сепак да биде со неа?

На gjoker4e, Bezimenka90, IRBBB и 9 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Навистина не сфаќаш кај згреши?
    Се надевам егото ти реплицира, не разумот.

На raww, Lady D ❤️ и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.445
    Допаѓања:
    113.653
    @Okle23 навистина ми е многу жал за ова што ти се случува. Тоа е пекол а не живот.
    И се извинувам што ќе ти кажам (иако и сама си свесна), тоа е пекол кој лично ти самата си го креираше.
    Не битно - тоа веќе поминало.

Како Господ те молам ако барем малку имаш достоинство и ако барем малку се сакаш себе веднаш пријави во полиција. Или на некои од тие броевите за насилство врз жени не знам...
    Блокирај го на мобилниот и на сите социјални мрежи.
    Многу имам да пишувам, ама..... ПРИЈАВИ ГО ВО ПОЛИЦИЈА!!!!!

На gjoker4e, H.VAGA, riba79 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    1.398
    Кажиму прво дома на твојте пошто поарно е да дознаат од тебе неголи од други. Утре другиден ќе ти дојди дома ќе ти се заканува посекако кад тад ќе дознаат твојте.
    Ќе му кажиш дека се завршува, беше шо беше и дека ако продолжи да ти досадува и заканува дека ќе биди пријавен во полиција за насилство и закана по живот. Пишиму дека ќе дознај и женатаму. Кога ќе дојди на работа тогаш викни полиција.
    Ако и понатаму се заканува, ќе си ангажираш адвокат и приватна тужба али со пријава и во полиција. Ќе си извадиш лекарско и со пријавата со адвокато има да го јади како попаѓа на задушница. Ќе добие забрана за пристап а сега со новио закон одат на 30дневен притвор.
    И ти со кој ум одиш со него кога знаеш дека е женет и со деца? Шо мислеше дека тебе ќе те сака? Си го губиш времето со некој кој те користи само.

На raww, Martka, Гладиоли и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    14.519
    не гледам ниту добро ниту лошо во ова, ако се случи, се случи, чисто за забава, не верувам дека некој оженет би се развел од жената и тој иде исто за забава, а и нема потреба:D

На anaja1, Роберт 7, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    480
    Жал ми е искрено.
    Најдобро е да пријавиш во полиција и мораш да им кажеш на твоите. Тој нека се мисли за неговиот брак, ти гледај за твое добро.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    39.547
    Овде на форумот не се психолози сите луге, па да очекуваат оние што пишуваат дека само на професионална неутралност ќе наидат и да нема трансфер и контратрансфер.
    Ни ти не размислуваш баш зрело, одма кажи го на сите, цел свет, бла бла ,како некое детенце навредено.
    Жено , од каде знаеш дека не е потенцијален социопат и еве дека е спремен и во затвор да лежи?
    Можда е кукавица, ама од каде знаеш ти?
    Таа вели дека не очекува разбирање од домашните.
    На девојчево не му треба само помош од полиција, за жал.

Последна измена: 27 септември 2021
    На riba79, Bezimenka90, Celltica и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Дупни му ги гумите на колата и нема да те чека пред работа :D

На gjoker4e, Роберт 7, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.854
    Нема никаде да те преселат твоите, треба да им кажеш. Прво, остави му порака да не те бара тебе, дека планираш да го пријавиш и ако не сака да дознаат сите нека се повлече. Кажи му дека ќе го пријавиш и второ, направи го тоа. Обавезно. Не се срами, не се плаши, на многу вакви насилници им се попушта, што не е во ред.

На riba79, raww, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @Okle23 Ваква ситуација како твојата не можеш да ја решиш сама, за жал. Најпрво седни и разговарај со твоите, објасни им ја убаво ситуацијата, и да викаат и да ти се лутат тоа ќе трае кратко, ќе издржиш. Поддршка од нив ќе ти треба и тие ќе бидат свесни за тоа, колку и да се лути секој сака да си го заштити детето.
    Втор чекор, под итно во полиција. Ќе им кажеш дека не се осеќаш безбедно, ќе ги покажеш пораките, дека те вознемирува на работа и се плашиш за животот. Ова е најтешкиот чекор ама кога ќе го направиш ќе се осеќаш полесно.
    Блок секаде, нема да му креваш телефон, нема да разговараш никако со него. Не оди сама никаде без придружба, ако си можела заради него да седиш дома, ќе седиш и наредните месеци за себе. Верувај дека ќе се повлече брзо кога ќе добие повик од полиција. Не го познавам типот ама никој не би си го ризикувал бракот за да истепа швалерка повторно.
    Не ти зборувам на памет, ти пишува членка која поминала психичко насилство во врска, а пријавив во полиција само еден шамар и воопшто не помина лесно на суд особено затоа што судијата беше жена. Мојот бивши се повлече како најмало куренце, плачеше, молеше да не одиме на суд. Таму одрекуваше, лажеше, ме обвинуваше и надвор пак плачеше. Верувај само твојот страв е голем. Не гледам друго решение освен да преземеш вакво нешто. Немој да мислиш ако одиш да го молиш, да плачеш, да разговараш дека ќе се подобри нешто. Дури тогаш ќе те начека сама и може да направи што сака.
    Никако немој да одиш со него, прекини сега одма.

На saki13, AlicaInWonderland, LivingGlam и 20 други им се допаѓа ова.