Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    55.890
    Девојката треба сама прво да сака да си помогни и да излези од ситуацијата, инаку џабе е сѐ. Најпрво ѝ треба помош од психолог, бидејќи според мислењето многу е изманипулирана од гадот и веројатно мисли дека не заслужува подобро/нема да најде подобро.
    Сите правиме грешки, ама најбитно е да научиме од нив.
    Девојко, навистина бегај што подалеку од него, за твоја иднина се работи. Ако ти се заканува в полиција и ќе добие забрана за приближување.
    Ќе најдиш нормален и слободен дечко за врска на кој ќе си му сѐ, а не некоја гнаса што ем ја изневерува жената ем насилство врши врз тебе. Тој не заслужува женско да погледни не да се изживува. :envy:

На buba4e89, Bezimenka90, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    Кога ќе прочитам девојка која оди со женет маж и обратно, женет маж шара наоколу коса ми се крева. Не знам за вас, ама за мене нема никаво оправдување, ни пак би нашла некое објаснување за двајцата.
    Како и да е нема врска со коментарот погоре, општо сакав да го пишам.

На 24год првин не е веќе дете. Нема да критикувам, си кажав мое мислење општо за темата, само јас не прочитав дека таа сака да се спаси од него, туку односот со него да се смири да биди како порано.
    А тоа ја тепа, не ја пушта никаде да оди, ќе го помини како ништо да не било :^) :|
    Не знам дали очекувала дека ќе се разведи мажот од жена му или дека нема како фамилија да одат заедно на одмор.
    Насилство се пријавува! Ништо не е оправудување и ако закани, тепање, не е доволен знак за да замини сега, не знам стварно кога би бил.

Блокирање насекаде, пријавуање в полиција. Можи кога ќе го пријавиш ќе се исплаши малку. Бегај подалеку од него, среди се малку.
    Ако треба посети ти и психолог.

На buba4e89, butterfly6223, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Никогаш не сум и не би имала врска со оженет човек.
    Пред неколку години на предходното работно место добив нов колега, некои 10-12 години постар од мене. Инаку секогаш сум се држела до тоа врски или другарства со колеги не приватни муабети, пријателство на фб никако туку само службено. Но почнавме да работиме заедно сами двајцата, јас тогаш бев разочарана од предходната врска која само што ми беше завршила и неговото друшто ми годеше многу. Муабетот ни одеше поприлично добро имавме доста теми за разговор, почна да ми носи кафе/сок/грицки на работа, ме чекаше пред фирма заедно да влеземе/излеземе и сл паузи заедно теравме. Заради работата мораше да размениме броеви, но ми рече социјални мрежи не користел. Дури во неколку наврати ме донесе и до дома, ми беше чудно зошто ли не ме покани на кафе ама ми се допѓаше тоа што не брза, работите се одвиваа спонтано. Едно утро се појави со чоколадца милка во форма на срце ми купил, но после некое време додека бев сама дојде една колешка и ми рече "види, сигурна сум дека не знаеш но тој е женет, маж е на братучедка на другарка, ова не му е прв пат и на предходни работни места го фаќаа со швалерки, ти кажувам чисто да знаеш.."
    Во земја пропаднав од срам. Никогаш не сум се чуствувала толку засрамена и понижена. Го пребарав на фб и не успеав да го најдам, но покрај специфичното презиме ја најдов жена му. Навистина беше женет и имаше две машки деца. Му ја вратив чоколадата и му кажав дека е подобро да ја однесе дома на децата, отколку на мене. По малку без разочарана, требаше во сам старт да си каже дека е женет но сепак не беше касно. Повеќе ми беше мило што не направив ништо со него. После тоа се повлече и тој уште некое време работевме заедно но контактирав само службено, па не сменија но успеа да се сплетка со друга колешка која беше мажена. Еден период жена му и децата го чекаа после работа пред фирма, а што се случи потоа не знам дадов отказ. Но разбрав од други дека и на други работни места го правел истото, не се кажувал дека е женет и се пуштал на девојки.
    Најголема лага е дека жена му не знае. Мислам дека сите знаат, жени сме, женска интуиција предчуствуваме кога нешто има. Но многумина решаваат да молчат, од причини кои само тие си ги знаат.

На **prcla**, Waverly Raven, S.W.A.G и 24 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    ако оваа сторија стварно е реална, девојката е физички и психички малтретирана, има преживеано настани кои оставаат трајни последици на психа пред се.
    Не е нормално некој да е волку малтретиран и прогонуван, а при тоа да пишува како сексот со него бил извонреден, како се чувствувала лошо кога не ја барал со денови, како ја гледал како капка роса …. Малтретирана личност никогаш не зборува во суперлатив, се останува во заборав кога некој ќе крене рака, ќе се заканува и прети по живот

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Баш така зборуваат жртвите.
    Ги идеализираат убавите моменти, ги рационализираат испадите, забраните и ударите.

Затоа многу од нив завршуваат 2 метра под земја.
    ... за жал...

Најголем дел од убиените жени во светот, се убиени од своите партнери.

На Avery, H.VAGA, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.557
    Допаѓања:
    115.383
    @Okle23 да пишеше нешто? Или џабе везиме на темиве.

На buba4e89, elimkd, DELFINA81 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Кога веќе најдовте оправдување за швалерката, најдете и за изневерувачот, каков е овој сексизам ?

На buba4e89, christinnn, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Кој најде оправдување?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Okle23

Okle23 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Izvinete sto ne davam nikakov odgovor na sekogo poedinecno..toa ne znaci deka ne citam..citam se sto ste pisale..ne se lutam i ne zameruvam na nieden los komentar...vo nekoi kade sto se pronajdov i staviv po nekoj lajk..neznam sto da pisam..neznam sto da kazam...blokiran mi e segde i na povici i na poraki i na se..me pobara od drug broj samo da mi kaze da go trgnam blokot da zborime mu zatvoriv..sekoja vecer mi doagja pred vrata i stoi do niedno vreme...seuste mi nema dojdeno na rabota i neznam i dali ke dojde..ama znam deka posle blokot sekoja vecer e pred vrata bukvano pred vrata...nesakam nisto da ja mesam zenamu niti negovite..veruvam deka kako sto kazavte moze istite karanici i samari gi dobiva i ona doma..bi rekla da ne sum i vo koza ama za zal sum ....ke pocekam uste nekoj den ako prodolzi da stoi pred vrata i da ceka ke se javam vo policija...drugo nekoi nemaaat svateno dali ja sakam da se podobri nasata vrska ili pak da prekinam skroz..iskreno ubavo bese se sto traese,sekoja sekunda pominata so nego i denje i nokje...ama sto vredi taaa ubavina ako na prvata karanica samar? Bi sakala da ostanat tie ubavi pomenti zasekogas vonmoe sekjavanje...i bi sakala sekoj ama sekoj kontakt da prekine so nego zasekogas...se izmoriv da go slusam kade si? Sto si? Zasto ne se javuvas? So koj bese kak bese.....sse izmoriv bukvano se izmoriv..i neka pomine nekoe vreme ke ostanam sama da se smiram da razmislam ubavo..ne bi sakala druga vrska niti zabava so nekoj..tuku sakam mir ubav mir bez da imam dzandar nad glava....vi blagodaram na site sto odvoivte vreme

На AlicaInWonderland, andrejko82, riba79 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Бараш помош а молиш бога да не се најде....дали уште го сакаш? Дали длабоко во себе имаш расчистено дека можеш без него ?Дали си спремна за крај? Јас колку што гледам од пишаново ти неси одлучна и многу многу длабоко си зацапала.... тргај паметни потези во иднина а не детски како претходно е мој совет

11. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.106
    Те читав уште од првиот пост и сакав да пишам, ама се воздржав да не пишам. Не сакам да напаѓам и да бидам сурова со одговорот ама едноставно не можам.
    Ајде прво ми е жал што си трпела закани и малтретирање и сите лоши работи.
    Тоа ти е само карма, што си посеала тоа и жнееш сега.

Зошто побогу, еве генерација сме и јас имам 24 год, зошто наместо да си најдеше нормално, слободно момче за врска, ти градиш врска со години со човек коишто веќе има изградено свој дом и свое гнездо, има семејство негово, како едноставно ти се пронаоѓаш себе и се гледаш покрај таков човек. Ајде да било авантура од неколку гледања океј, пак не е за оправдување али добро, ама ти буквално си била во врска со човеков цели 4 години.
    Наместо овие 4 години да си била во нормална врска, да шеташ со партнерот, да одиш по одмори и сегде, ти сама себе си се заробила со оженет човек, коишто освен секс друго нема што да ти понуди.
    Не можам да разберам едноставно зошто, додека сите на твоја возраст имаат дечковци и излегуваат со нив, ти со него скриена во кревет и само во сексот ќе уживаме, а друго не мора, сексот ли е најбитен?

Мене ми е искрено одвратно ова.
    И колку и да си за жалење во целава ситуација, толку и си виновна, и воопшто нема начин да ти се оправда ситуацијата, или да те сожалува човек.
    Одвратно. :x

На poppie, Elf, cresa-jagoda и 21 други им се допаѓа ова.
  12. shiro

shiro Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    46
    @Okle23, малце каснам ама се надевам ќе го прочиташ ова

Можеме до бескрај да збориме тука за морал, кој е крив, кој е прав и да судиме ама прво и најбитно: СПАСУВАЈ СЕ! Типот ги покажува сите textbook знаци на психопат у врска:
    1. Love bombing:
    2. Изолација и контрола:
    3. Нагла промена во понашање, преправање (најјезивото според мене)
    https://www.mindbodygreen.com/0-21455/10-signs-youre-dating-a-psychopath.html
    https://www.theladders.com/career-advice/9-signs-you-are-dating-a-psychopath
    https://www.loveisrespect.org/resources/types-of-abuse/
    читни малце, па ќе видиш

Да не збориме за заканите, тепањето и манијачењето. Извади си од глава дека овој човек некад те сакал. Нема такво нешто, девојче освести се! Не биди наивна. Тој што вистински сака не ја изневерува сопругата како прво. Тој што сака не крева мал прст на саканиот/саканата. Ти за него си издувен вентил што успеал многу добро да го контролира, а ти продал идеализирана делузија. Ти можда мислиш дека го сакаш ама длабоку у себе знаеш, верувам дека знаеш, дека не го сакаш. At least не е здраво сакање. Токсично е. По тоа што викаш дека го прави, не сака никого освен самиот себе. Не знам дали си свесна дека си у МНОГУ ГОЛЕМА ОПАСНОСТ! Ко што кажа Вајлд ваквите случаи многу лесно можат и у убиство да завршат. Добро е што си кажала на другарките (мада не знам колку добри другарки се чим не те освестиле до сеа). Кажи одма се ова што го пиша и на повеќе луѓе на кои можеш да веруваш, машки пријатели итн. Обавезно на твоите, ако не на татко ти, барем на мајка ти, ама обавезно. Колку и да мислиш дека ќе те осудува, сепак мајка ти е. Она најдобро ти мисли. И на работа на шефот кажи. Собери докази кај се гледа неговото вистинско лице, скриншоти, повици, се што можеш. Би ти рекла и камери пред влезот кај што доаѓа да поставиш. Опкужи се со луѓе, не останувај сама. Со сите од порано стапи во контакт. Понашај се смирено со сите и размислувај со ладна глава. Не кризирај. За полиција многу ти рекоа да го пријавиш и јас мислам така, пријави го, само ако глеам од искуство на мои блиски особи, не очекувај дека ќе го решат проблемот. Лично познавам 2 девојки кои беа во слична ситуација ко твојата, само едната не ни беше во врска. Закани, контрола, манијачење, the usual... Беа и двете во полиција, и нив ги оклеветија. Зашто како твојов, типот дошол и се претставил во сосема друго светло (види точка 3. Нагла промена у понашање). Додека девојкава плачела хистерично и испаднала лудача која демек она го манијачела. Ова се дешава во многу вакви случаи, за жал. Поради недостиг на докази, емоционално растројство и вината дека си била со оженет човек, многу лесно можат да те „шкартираат“ и на тебе да ја префрлат целата вина и да останеш без поддршка кога најмногу ти треба, било во полиција, суд или пред луѓе. Да, не си требала да одиш со оженет, shitty move from your side, ама и за тоа, тој е повеќе виновен од тебе.

За тие што ти викаат дека си требала навреме да се тргнеш и дека сама си си крива што си дозволила да те тепа, НЕ МОЖЕТЕ ДА СФАТИТЕ ако не сте биле во таква ситуација. Многу е тешко да се препознае и да се спаси човек од манимулација на социопат/психопат/нарцисист. Почнува многу полека и суптилно додека да ти влезе под кожа. Слично е како луѓе што се внесени у култ. Да, вака од страна како трето лице ние кога читеме се е кристално јасно и очигледно, ама на жртвата во тој момент не и е. Tbh не занм дали и сега е баш свесна под каква психолошка замка е. Точно, требала да замине, но без потреба ја осудувате за тоа.

Искрено се надевам дека ќе го прочиташ ова и дека имаш блиски на кои можеш да им веруваш и кои ќе те разберат и поддржат. Тоа е најбитно. Би ти рекла да смениш идентитет, адреса, работа итн. ако на крај ништо не помогне или ако немаш поддршка од никого, но свесна сум дека е тоа тешко.

На Zumbulche, AlicaInWonderland, $ophia и 7 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ма немој?
    Карма е?
    А каква карма беше дечко ми кога ме тепаше на сред Широк Сокак на 18 години?

Како не ви е срам жртвите да ги напаѓате!???!?
    И после очекувате да кажуваат и да пријавуваат!??!

Пу бе!

На Zumbulche, AlicaInWonderland, PinkGirl* и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.106
    Абе најлесно е да ја оправдаме сега, жртва е и готово, ама делумно колку и да не треба да се каже на крај сепак е така, дека сама го избрала него.
    И колку што јас памтам од првиот пост он не ја тепал нејзе цели 4 години, туку сега е ова од кога се вратил од одмор, всушност дотичната е таа што прва го исшамарала него затоа што не и се свиѓало понашањето негово што се понашал како примерен сопруг. (facepalm)

Нека го пријави де, јас нигде не и реков да не пријавува. (y)

На elimkd, Billy Idol, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.
  15. shiro

shiro Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    46
    @Snowflake97
    ЈА ТЕПАЛ. Не е битно дали а сега, или вчера или пред 4 години. ЈА ТЕПАЛ. Да не збориме за ментално и емоционално насиље што почнало у моментот кога и забранил да се комуницира со цел остал свет што почнало уште од почеток.

Никој не го оправдува ова. Барем јас не го оправдувам. Членката очигледно има многу маани и недостатоци со самата себе. Но тоа не го оправдува и не му дава никакво право он да ја тепа. Да е бил нормален човек и примерен сопруг како што викаш ќе прекинел целосен контакт. И од шамар на маж од жена само егото може да му се повреди. Има голем power difference тука. Он неа кога ја млател не е само егото.

На GirlRose, naturally, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.639
    Мило ми е што си се освестила дека тоа што го доживуваш е далеку од добра врска (ако може да се нарече така). Кажи му и на твоите родители за ова. Колку и да си погрешила, ќе те сфатат, ќе те утешат, сепак ти се родители. Ако човекот па продолжи да те прогонува обавезно и без изговори да го пријавиш.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Одвратен е твојот коментар.

На GirlRose и Angie1432 им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Па кој те праша тебе? Во секоја тема го ставаш акцентот на тебе.
    Карма или не, не се работи за тебе!!!

Аман.

На Oneo, Сара Лав, Роберт 7 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Не се дери!

Нема жртва која е виновна.
    Нека ви влези еднаш то во глата.

На Glowy, $ophia, Meddy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.557
    Допаѓања:
    115.383
    Тука не се работи само за обично швалер - швалерка. И доста веќе само напади по жените. Женетите мислиш кажуваат дека се женети? Ене по градов одат жени со ласо да ловат мажи!! За танго се потребни двајца.
    Видете со кој сте се омажиле прво па после плукајте по се женско, зашто таа ви го завела мажот. Море ајде.

На Juicy, evangelina.ina, riba79 и 1 друга личност им се допаѓа ова.