А кој рече дека е некој виновен? Не знам што мислите вие што одите со оженет дека нема да се сврти тркалото? Во кој свет живееш??? Во розов некој. Членката кажа дека е карма за одењето со оженет човек,а не карма за тепањето!!! Еве со болд да ти влезе во главата како што треба,а не како ти одговара!
Сфатете дека во очите на женичките она е лошата швалерка која на 20 години завела 30 и кусур годишен шутрак, и еве сега и дошло како карма тепањето и малтретирањето. Ах ти лоша жено се ебеш со маж, кутриот кој знае како си го врзала си го замајала а тој јадниот освен на жена му и тоа само кога праврле деца, нема видено друга п**ка. Ете ти сега Карма. Сега нека те тепа. А бе ми се гади од вакви размислувања.
Твоево е гнасно и за гадење. Кој го оправда него? Пишано е, пријави го, насилник е, те понижува, лошо те третира... Е сеа јебеш га, не можеме да смислиме начин како велиш ти да продолжи да се ебе со женетиов, а да не ја тепа. Не сме толку моќни. Еве ти пробај дај и совет таков.
Слушај муабет од оженет, молим те: “Жена ми кога беше бремена, најмногу секс имав. Тоа што таа не смееше, не значи дека јас треба да сум казнет“ 3 години се во брак
Кај дадов таков совет? Ај врати се назад читај што сум и рекла. Ама прочитај ги и другите што кажуваат дека и е карма!
Мене ми се гади од вашите размислувања, седнати на тастатура и пишувај: -Жената е крива,ако ти е така треба оти не го врзала мажот како што треба. Кај ти биле очите. -Швалерката е жртвено јаре, ама за насилство само,за крадење маж не е. - Мажот кој го врти, збор не се спомна за типов ниту еден најлош небитен е. Врти сучи,ќе ве прашам ко ќе дојдете на нејзино место, сега лупајте се у гради дека нема. Само изнерверена жена знае како и е у душа,дур швалерката се слади и чека. Да беа попаметни и едната и другата па да се договореа како да го измамат мажот да го остават соголен, добро ќе беше.
Епа како да се изразам што одела со женет човек? Го грабнала Не го киднапирала, сарказам научи да препознаеш. И тоа “мори” ко на селска чешма
Аман немој мажите нивни златен им е. А да почнам со тоа дека не кажуваат дека се женети?? Не им пишува на чело, бурма се вади. Си искачаат со другари бркаат жени, на работа, во кафичи кај сакаш. Само полесно е удри по швалерката на мажот ти или швалерот на жена ти. Место да видиш што чуваш дома.
Мажите сакаат секс наоколу! Ми кажува еден како жена му се затворила во вц и се заканувала дека ќе се самоубие, а тој ја убедувал дека не е вистина. Од првиот ден кога се во брак ја изневерува, до сега! 30 години! И ризкуваше да се самоубие жената! Мајката на ќерка му!
Аха важи. Епа чувај си го таков,ако мојов сака да секса наоколу нека иде и нека не се враќа! Ни мене штета,ни на другата штета.
Како си го чувам? Немам ништо со него, а тој сеуште ја изневерува жена му. Мојот отворен брак нема благе везе со мисогините мажи! Таквите се да ги ебаш и да ги фрлиш ко партал! А не да ги ожениш!
До мажот е, а не до швалерката. Како го грабнала, дома си го зела? Сфатете еднаш, дека вината лежи во тој што решил да шара наоколу, не во швалерките, оти и да не била таа, друга ќе била, изневерувачот е проблемот и единствениот виновник.
Знам јас кој е виновникот, се обидувам на Вајд да и го објаснам коментарот на @Snowflake97 за кармата. Никаде во ниту еден пост не кажав дека е виновна швалерката и не знам зошто ме цитираш само мене,секаде скоро. Кој и да изнерверува дал машко или женско се врти тркалото. Ако машкото шара наоколу, членката иако знаела дека е женет зошто прифатила? Ако една жена има став и достоинство,зошто го погазуваш за маж кој освен во твој кревет легнува и во друг? Освен тоа, @Snowflake97 никаде не кажа дека е карма за тепањето ама баш никаде. Секогаш детално читам и до крај, и анализирам секој пост што многумина од вас до пола читаат и даваат заклучоци пребрзо. Како и да е, Вајд во секоја тема има одговор и го акцентот на нејзе и скоро секогаш ги испревртува мислењата. Ми се гади од такви размислувања како ја оправдувате швалерката што била со таков маж,а жената е крива што го зела и не се разведува. Таа може и знае дека тој вара ама секогаш е сигурна дека каде и да оди кај ќе се врати. Има и вакви случаеви. На Инстаграм имаше едно видео од Дар Мар за варањето и за тепањето на жената дома,додека тој носи швалерка дома да живеат сите тројка. Но,жена му се договара со швалерката да му загорчат животот и да земат се, Дар Мар баш убаво објасни дека се додека им ќутите,им покажувате страв и трепет им давате поголема моќ и сила на мажите да ве контролираат и манипулираат и секогаш кога ќе сакате да се спасите од таков ќе дојде со нешто убаво,убав збор гест да ве намами да поверувате дека се сменил. Гледајте ги некогаш неговите поучни видеа, секогаш убаво објаснува.
Уф не баш. Основен виновник е изневерувачот. Швалерката кога ќе дознае дека е женет и самата сака да е у таа врска,потсвесно триумфира. “Подобра сум од жена му” “Поубава” “Мене ме посакува.” Заради тие појавени чувства на моќ кои и носат задоволство и “победа” има жени кои сакаат да бидат швалерки па и вечно да бидат швалерки. Па и со девојчето е исто. Поради тоа чувство на моќ и триумф дозволила малтретирање.