Нејзината е капка во океанот. Во споредба со црковната, законската и народната обврска. Ќе се колни пред луѓе и пред Бога на љубов и после пу-пу не важи. Да ме извиниш, ама таков за маж, да му ги перам гаќите, не ми треба.
Поголема вина има тој. Таа тогаш имала 19 години и била слободна. А тој 32 и женет. Тој е ѓубре. Да не била оваа девојка ќе била некоја друга. Манипулира со неа. А којзнае што и прави и на жена му.
Каде прочита дека го бранам??? Тепањето почнало сега,4 години им било мед и млеко. Не сфаќам што очекувала? Дека ќе се разведе и ќе живеат во бајка?Аха,мало морген. Двајцата се виновни. Двајцата без достоинство и моралитет. Утре она ќе се омажи може исто да и се деси,тогаш ќе ја прашам какво е чувството,затоа што сега одморот со неговото семејство го нарече проклет. А за сега,толку!!!
Добре бе луѓе мора ли да све црно и бело. Настрана матретирањето, ако збориме само за неверството и општо за темава, и тој и таа се виновни. НО, неговата вина е сто пати поголема од нејзината. Он ја изневерува довербата на своето семејство. Он застанал пред олтар и и ветил на сопругата дека ќе биде верен, не швалерката. Да, она нема емпатија за неговото семејство и деца, ја не го оспорувам тоа. Ама он највише крив.
Има нијанси да ама ако некоја со низок морал се пушти на женет ТОЈ има обврска и одговорност да каже Не. Да и каже си имам семејство ја сакам жена ми, ја почитувам. А не да му се дига его и мали џокица и да почне врска со неа. Зашто е машко нели!!
Тој е манипулатор којзнае која приказна и направил. Требало да го остави. Не ни требало да почнува нешто на таа возраст со некој толку постар. Направила грешка.
Ако некој ја тепа не треба да се брани? И каков е тој маж што кренал ракана жена. Тој од тој момент кога ќе крене рака на жена или некој послаб од него не е маж.
Тоа па тоа. А што имам слушнато од швалерка реченица " 3 години ме вара со жена му"?? А бе да циркузи. Свашта има. Еј неа ја вара со жена му!!!
Тој им го проколна и одморот и животот, во моментот кога одлучи дека ќе го пика кај шо не му е место.
Бог да чува. Што очекувала не знам дека ќе ја земе и неа?? Едно знам Маж што вара е ДНО од човек. Жена што свесно оди со женети, а е слободна и сака да гради среќа на туѓи солзи е .. Ај да не кажам што.. А за тепање и малтертирање не заслужил никој. Ни психичко ни физичко.
Сум се нашла ама кога имаш три во главата знајш да се повлечеш,а не да си продолжуваш СВЕСНО и после да дојдеш на форум и да си бараш помош правејќи се жртва.
За такво ѓубре и жена му и девојкава да го остават на улица. А жена му да си фати добар адвокат и да му земе се. Така заслужува.
Јас колку што првично прочитав таа започнала со насилство, бидејќи отишол на одмор со семејството а не одвоил време за неа.