Напротив, ти се поби кога пиша за дефинија за брак. Ако маж ти те вара не може да ти е крива швалерката зошто му се пикнала.
На 23 години да размислуваш вака е Има време ќе научиш,ќе созрееш. Само немој со женет да се пикаш кај што не ти е место. Имај достоинство,став и свое “јас”.
Не,ти само. Он не ја варал жена му сам со себе,туку со девојкава.Девојкава не го откачила иако дознала дека е оженет. Уште колку пати треба да ти се објаснува што е неверство?
Кој ми пиша дека треба да созреам. @buba4e89 ај важи. Многу добро разбирам што е неверство. Ти не разбираш што е брак. Ти кажав - еден ден немој да го оправдуваш маж ти ако те изневери кога ќе ти каже дека таа му се пикала.
Не уживам, само ја кажувам реалноста!! Многу уживам да гледам идиоти како глумат реќно семество а во мобилен Автомеханичар Ѓоле му праќа срцина?? Не сум монструм да се ситам на туѓа несреќа. А тоа што ти си се мажила за Скопјанец и што скокна на овај муабет можеби те погоди??
Викаш за една недела може човек од 30+ години од олош да се претвори во срцка? Во најпосветен сопруг и татко? Ако се менуваа така, ех колку ќе беше се многу убаво и едноставно. Ама ЗОШТО ја изневерувал жена му??? Зошто?
Кажа некој што знае многу повеќе од тебе. Очигледно си некој стар член штом вака се однесуваш, се регистрираше со нов профил Денџел. Да,јас ти кажувам, барем не правам далавери и после да не можам да живеам без фемина. @Emy867 Само кажав дека многу работи можат да се случат за една недела,а што и како се само претпоставки.
Не треба лично да ме погоди напишано -провинцијалки идат и растураат бракови, за да изреагирам. Прилично очигледно е дека е сељачки пост, како да не изреагираш? Посебно кога во приказнава не прочитав ни дека девојката е од провинција, ни дека тој е од Скопје, ама може тоа уште една фрустрација ти е па затоа го вметна? Мажите ви ги земаат а "логично" вас ви припаѓаат пошто сте скопјанки?
Па го кажа во таа конотација, дека отишол на одмор со жена му и си ги изгладиле односите, се 'опрал' за шврлањето. @Bitter-Sweet точно, имал. Само што, само будала ќе искористи вакви прилики, паметен и самосвесен човек, не. А прилики за блуд барем во ова време, колку сакаш.
Знам јас убаво што е брак.Обрнував внимание на часови. Ти делуваш како да не знаеш што е неверство.Двајца или повеќемина учествуваат во неверство,не само еден. Ради тоа вина имаат двајца или повеќе,во зависност од тоа колкумина учествуваат во неверството. Не можеш да обвинуваш само еден.
Кон кого имаат вина и за што? За кого? Девојката има вина само кон себе затоа што дозволила да и се случи вакво нешто. Доволно сме зрели мислам да не одредуваме во ситуација кој има вина, кој немал. Како мали деца што се караат на улица - крив си ти, не ти си крив.