Точно дека "другата" не го растура бракот. Другото не е точно. Тој што вара не "бега". Сака дома жената да си ја чува ама и нешто на страна да има. Често кога ќе дојдат деца, па мајката е преоптоварена со обврски, овие синдроми на мали куриња место да си ја вршат работата како родител и оставаат се на неа, па се осеќаат запоставени и бараат нешти за секс најчесто.
И тоа "на страна" е дискутабилна тема. "Мој близок" многу и згреши на една. Ама и таа ... не можам да речам глупа... барем он знам дека не би ја сакал толку ако беше глупа. Он со жена му е од детство. Жм знае дека он си оди на страна ама не се буни бидејќи не е баш по сексот. Барем така он ми кажува. И дур си брка пиЌиња на страна, ок, ама заглавија со една во врска скоро 4 год. Дабл лајф на широко. Девојката сака да е со него, он не сака да се разведе. Она сака маж/деца, овој демек и вика ок најди си некој. И баш го прашав, зошто и викаш да си најде коа знаеш дека тебе те сака. Знаете што ми одговори? Па баш ради тоа нема да најде. Мене ме сака. А и нема време за друг. Има фирма татко и и е презафатена за да има време и со мене да се гледа и со друг. Колку ретардирано човече! Него сосема му е ок неа младоста (мислам 28-9 год е она) да и пројде надевајќи се дека еден ден ќе биде нешто, а овој си игра к.рот со неа. И оваа и пукна филм, нормално. Последно што знам го оставила. Овој уште ја бара. Епа извини молим те. Ем си со 'багаж', и да се разведеш треба таа и на твоите деца да се посвети коа ќе се кај тебе, ем курац некој се прајш. Точно, убав е паметен е. Ама мислам грев си пиша со девојкава огромен. Да имаше ќерка сигурно ќе му речев- пази да не бришеш исти такви солзи на ќерка ти.... Ама син има...
Искрено, мене не би ми пречело партнерот ако има деца. Замисли вдовец е, мора он да ги расте. Татко ми од 7 жени е "растен" и само една го чувала. Сепак ете има една на седум ко мене
Тоа можеби е договор Јас не верувам дека жената не знае дека мажот ја вара или обратно, тука е некаков договор, а за оставање пак ќе речам никој од убо не бега Таа 3 персона била глупава, сигурно не е бред пит за тој да ја мота како што сака
Прво од старт треба да се расчисти што е врска а што е само секс. Врска-имаме секс, тука сум секогаш за тебе што и да ти треба, јави ми се слободно и јас ќе те барам, на емоции не се штедиме (ако се штедиме онда не е врска, да се разбереме) НО не очекувај да ја оставам жена ми. Нормално, има девојки што ова им одговара, комотни се, си ја имаат својата слобода а во исто време имаат нешто "уз пат" за редовен секс, внимание, помош... Да, тоа е врска со оженет човек. Најчесто се со поголема разлика во години. И се би функционирало "ко подмачкано" ако од старт се разграничат некои работи. Да почнеме од почеток. Маж после 50тата година од својот живот колку и да има "синдром на харем, ај сеа ќе дупам дома ама утре на страна" може само да се опрости од таа идеја. Дојде ли петка напред? Друже, ебеш само таму каде што со емоции го дигаш. Ако ја сакаш девојка ти? Неа ја ебеш. Ако ја сакаш жена ти? Неа ја ебеш. За таму каде што нема емоции магично апче ќе си земе. Жив пример еве. Маж 45-6-7 небитно, дома секс една партија. Повеќе не може. А со девојка му која ја сака може да се утепа од онадење цел ден. Пошто нели, тоа дома е тенџере (зборов ме потсети на една моја мила што го користи како синоним за нешто што не те пали), а девојка ти ем ја сакаш ем прави свашта кога сте заедно. И сега следи, добро бе, па шо не се разведат место да лаже дома? Не се ни први ни последни. Па шо ако имаат деца? ... Милион прашања. Да ги разгледаме сите три страни. Ќе почнеме од МАЖОТ јер нели, од него се зависи. Он најчесто не сака ради комфор зоната. Автоматски се вади на децата, без разлика на нивната возраст. Не мислејќи на тоа дека тие деца еден ден ќе пораснат, ќе си фатат патот а тој останува со госпоѓата што ја избрал која очигледно не ја сака и .... кога ќе дојде време ќе се гледаат ко мисири, главна тема ќе им е компирот на пазар колку е и најзабавниот дел од денот ќе му е кога ќе си ги четка кондурите. Сакајќи да не испадне СЕРКО пред децата (у превод да не испадне серко пред себеси и фамилијата, јер реално веќе е серко само пошто е тајно не се рачуна) сам себеси се осудува на пропаст. Во животот се се случува со причина и јасни знаци добиваме, но кога ќе ни се поделат картите ... како ќе изиграме само од нас зависи, нели?! ГОСПОЃАТА. Таа најчесто ЗНАЕ. Ама не смее да си дозволи да ЗНАЕ. Мажите што одат на страна т.е. мажите што имаат ДЕВОЈКА (не зборам за секс еднаш два пати, пак ќе го нагласам тоа) се некои така помоќни мажи и нивната НЕВЕСТА е привезок на нивниот ланец. Нејзино е да гледа домот, децата, работичката, пријателките и толку. Друго ништо не смее да гледа. Не е будала да се остава (со ова не се сложувам ама 90% се вакви). ДЕВОЈКАТА. Девојката е или-или. Или глуми емоции за комодитетот што тој и го пружа а на страна си има некој нејзина генерација бидејќи не е луда сама да остане, ИЛИ го сака со цело срце ама има фрка. Ако нема прогрес врската барабар со чувства, стигаме до ФРУСТРАЦИЈА. Кога ќе дојде до ФРУСТРАЦИЈА, некој ќе го јаде. Дали таа, дали тој, дали и двајцата... битно ќе стигне до емоционален крах целата ситуација. Последици: Ако двајцата навистина се сакаат, ќе се земат. Ако не ја сакал ко што велел, откако ќе и пројде траумата таа ќе си продолжи како ништо да не било и то је то. Ако ја сакал ама немал муда да се остави со невестата- она ќе си продолжи, тој ќе мора да се навикне на животот кој сам си го одбрал. Гадно е. У секој случај е гадно. За се треба двајца, тоа е факт. Но на крај еден од ТРОЈЦАТА го јаде најгадно.
Дали мислиш дека ,,дечко и,, шо ја спонзорира ќе и дозволи да се д''и со друг ? Грешка си, во 99% случаеви што ги знам не им дават да мрднат . Зашто мислиш им купуваат поклони и некој џепарац - да си има девојчето - им дават пошто друго не можат. Така ги држат . А на овие зелени им годи викендче, парфемче и си мислат мн е внимателен, колку само ме сака, со жена му е поради децата. Е после тоа доаѓа период кога другаркиве околу неа почнуваат сериозна врска или брак и вистината ја мава у глава шо со нејзината судбина, брак деца ... и настанува хаос
Искрена да бидам, сакав и за ова да пишам ама прсти ме заболеа Ако ја сака- апсолутно нема да и дозволува. Ќе и го узурпира целото слободно време, ќе и се јавува.... нема шанси да мрдне. Ама ако не ја сака и таа е доволно паметна... ќе си држи некој паралелно, за баш тоа што го збориш на крај да не се случи.
Не ја сака пошто има повеќе мачиња и се гледат кога он ќе биде расположен за неа, т.е кога ќе и дојде ред најчесто ваквиот однос не е баш врска врска, тоа им е заради ,,задоволство,,