Јас ќе изнесам една вистина од близок другар, се ми кажува дури и мене ме искористи на некој начин за да оди да се швалерисува. Женет е другарчево, и ме свика да излезиме да се повозиме со кола во ниедно време, џомити одиме накај битола (а заминавме велес). На жена му и рече да сме се виделе и сум му побарал услуга да одиме битола да сме пошле кај баба ми да однесам нешто, а мене ми рече во велес поседи в кафиќ ваму таму, за полсат -саат се враќам. Добро му викам, ова ти е последен пат да ти идам негде да одам, гнасни ми се овие работи, и да знаеш на лагата и се кратки нозете кога тогаш ќе те фатат. МУ велам " Женет си... немаш грижа на совест нешто што го правиш нештово, не ја сакаш жена ти итн? " Ми враќа ами брат откај знам и та шо прај како прај?! Мислам wtf?! А од страна на жената кај шо оди, ме интересираше таа како се поставила и стандард, не била среќна во бракот, имала две деца, сопругот и бил во странство бла бла. Значи со друго зборови најадена напијана, само неебана. Че ми извините на речников ама ми се гадни вакви работи.
не би го дал одговорот директно вака јавно ноо животот те води во разноразни искушенија од тоа како ти се укажуваат некој нови прилики до тоа како расте монотонијата во бракот. Верувам дека на секој истото кога тогаш му се има случено и секоја чест за оној кој остане доследен на тоа. Оние кои се во брак а кои изневеруваат а во тој брак има и деца онда едно 2% се шансите дека некој би излегол од тој брак само ради љубовникот односно љубовницата, сепак ова е мое мислење. Ниту осудувам ниту одобрувам неверство, секој има право како сака и што сака во неговиот живот, нема што да ми се гади од такви луѓе и не го сметам за неиживеан тој што го прави тоа, според мене најдобро е секој да го прави она кое што мисли дека за него е најдобро и го исполнува
Гнасни ти се работите а го покриваш другарти и учествуваш во нив….не те сваќам…велиш не сум убиец и се борам против тоа а одете со другарти тој убива ти тоа го покриваш му даваш алиби и си исто толку виновен како него…луѓе бидете искрени самите кон себе само така ќе ви е животот по раат и полесен нема ништо од блам пред другите
Ме свика ај да излезиме да шетниме, откако тргнавме на пат ми кажа се и му реков ова е последно шо че излезам јас.
Замисли жена ти да те изневерува, а ти мислиш дека верна ти е. Какво е чувството? Зашто кога изневеруваш, не се ставаш на местото ти да си изневерен? Едит: прави тоа што те исполнува, но без да повредуваш други. Сакаш да идеш со други, разведи се и прави што сакаш.
Не знам зошто е сведено до нормализација од типот на "Секакви можиш да сретниш и не знаеш шо чувства че ти побуди во моментот" Па мори пуфло една или мисир еден толкава животиња си шо не можиш да се контролираш, а и од друга страна да си ја почитуваш девојката/ дечкото? Јас имав сретнато личност баш онаква како шо замислував, и тоа директно флертуваше со мене, па морав учтиво да и дадам до знаење дека девојката че дојди во скоро време итн, за да прекини. Но и откако дојде девојкава моја ја измерка од глава до пети и после не прашуваше како сме се запознале, како сме гледале на љубовта итн.
Е да ако си сингл. Ако си у брак или врска малце психопатски е да си правиш се што ти одговара притоа знаејќи дека можеш да го повредиш партнерот.
Dojde ludo vreme koga site skoro izneveruvaat,nisto ne se ceni,sekoj si gleda samo kejfot da si go napravi,taka da institucijata brak mislam duri stana smesna I pravenjeto na svadbi,retko vo denesno vreme koj e veren na partnerot...
никој не е 100% искрен денес ни со самиот себе не пак со партнерот, искреноста не се гледа само во верноста… не реков дека сум изневерил, само затоа што сум споделил мое лично мислење не значи дека нешто сум и сторил сепак само сум реален не постои човек на планетата што не повредил некој и по некое непишано правило најчесто се повредуваат најблуските, немора да значи дека тоа е неверство…пак ќе кажам секој има правобда го прави она кое смета дека е правилно, а никој нема за право да се меша во нечиј живот, демократија е секој може да каже што мисли но не и да суди што е правилно што не…јас сакав да кажам дека никој при здрав ум не би го растурил семејството заради љубовник/љубовница…семејството се гради и има безброј вредности и елементи не е само жената или мажот иако се тие градителите…ако ме прашувате мене дали би го растурил моето семејство доколку дознам декс сопругата не изневерила ќе ви одговарам НЕ…треба да се размисли подобро, да се разговара и изнајде решение…не би дискутирал пивеќе околу ива прашање, вашите ставови и мислења се правилни за вас моите за мене
Во што се гледа искреноста ако не во верноста? Можеби со кажување дека го сакаш партнерот, а другиот ден идеш кај другата? Не постои човек што не повредил некого, да, но не е исто да излажеш за нешто небитно и да го изневериш партнерот. Штом еден од партнерите има љубовник/ љубовница, се знае колку е функционално тоа семејство.
Дали си во брак, дали имаш семејство изградено?! Искреноста е поим, не е бракот институција каде едниот партнер го поседува другиот и ако е така готово завршена работата ако не пак нечини…еден брак не се гради само врз основа на верност, верноста е една од елементите…
Јас никаде не напишав дека едниот партнер го поседува другиот. Ама тоа не е оправдување за неверствата. Очигледно пробуваш да најдеш оправдување за своето неверство.
90% се изневеруваат, и тоа е факт колку и да не ви се допаѓа! Прво јас ќе речам БРАК - МРАК! Тоа се тие притисоци од затуцаново општество да мораш да се мажиш или жениш, значи моралното е тоа инаку ќе скиташ ко пусто гојдооо (стринките во маало ги цитирам)или нешто ти фали ако не си во брак, влегуваат од ради реда во брак и идат до вакви мизерни ствари!! Значењето на влегување во брак тотално се изгуби, значи све тоа сега е ради реда!! Значи не влегувајте во брак доколку не го знаете вистинското значење на бракот, бидејќи можете така емотивно целосно да го осакатите и да му го уништите животот!!
Избегавме од темата, а и не ми одговори што те прашав, ЈАС не сум човек што се правда за ништо. Пак ќе речам не сум пишал дека сум изневерил, неможе да судиш и носиш заклучоци по изнесен мој став кој се однесуваше на соодветна тема. Се се случува како резултат на нешто што му претходило, ако јас или било кој изневерил за тоа има претходно причина, но ништо од тоа не е оправдување, ако јас или било кој е верен онда тоа е резултат на зрела врска и врска каде партнерите едноставно се погодиле, прават компромиси, не ги занима мислењето на други (вклучувајки ги и мама, тато) се сакаат, се почитуваат, разговараат за се отвотено, немаат стравови, имаат визии и планови…може еден добар расказ да ти напишам ако сакаш, бидејки сум спој на повеќе култури на повеќе генерации….
Не само животот на партнерот, го уништуваш и својот живот, и како да објасниш на некој нешто кога ниту видел, ниту осетил, ниту пробал, него се заснова на зборовите ид мама, тато, стрина, баба…
Da,tocno,no I pokraj toa jas koga sum vo vrska nikogas ne sum izneveruvala Da, bev tocno taka,ama bev so nego od ljubov ne od interes,I pokraj toa ne opravduvam neverstvo zatoa sto jas I decko koga sum imala ne sum go varala, a ne pa utre maz koga ke imam, koja e togas poentata da vleguvam vo brak ako ne go sakam I go izneveruvam,Ili obratno,I da jas zenetiot ne go naterav so sila da bide so mene tuku dvajcata mnogu se vljubivme, jas bev slobodna on trebase da mu ja misli,bidejki on se zakolnal pred Boga na vernost,ma da nema vrska se razdelivme I ne osekam vina,neka mu ja mislat zenetite I mazenite sto izneveruvaat,jas dodeka sum slobodna so kogo sakam ke bidam, sekako bez da povredam nikogo,taka da nema zosto da mi sudis koga ne ja znaes celata prikazna...
Приказната е си била со женет ама не идело, не ја оставил жена му и тоа е тоа. Истата приказна е за сите кои сте повреџени од типови кои не сакале да ги остават жените. Не ја сакал неа, те сакал тебе, а ти си се заљубила, јааака љубов била ама знаеш децата, мецата, ова она, ау бау Да, он треба да му ја мисли за бракот ама колку имаш ниско самопоштовање да бидеш свесно втора виолина?