Значи животниот век е предолг, животот те става во многу искушенија и најразлични ситуации кои не можеш ниту да ги планираш ниту да ги предвидиш, и нема врска дали го знаеш човекот или не, се случува и во некој да имаш 100%доверба и да речиш дека никогаш не би направил тоа и тоа, а сепак го направил тоа што тебе те оставило без текст, така да никогаш не вели никогаш за ништо во животот.
Темата е сигурно за совет или проблем доколку се наоѓа во ситуација "врска со оженет човек". Не оправдувам ама нема потреба да се забегува од темата и дс се генерализира како сите мажи се ебкат на страна или како сите жени се швалерки. Кога реално, не е така, ама да, има и такви.
Па не им е ни тоа поентата. Према тоа што таа пиша, маж како маж, ќе се пушта на се што е женско. Должност на сите жени е да пазат со кој одат и да им оневозможат да изневерат. @Linda24 Према твојата логика, дали маж ти нашол 1 во 5 години или секоја недела со 5 те вара, не гледам како би ти сменило нешто? Ако маж ко маж, на се се пушта и успее да најде по една за секој ден од неделата, дали пак ќе трпиш и исто вака ќе се осеќаш?
Јас не велам за други. Велам за себе. Не можам да сум 100% сигурна дека секогаш тој ќе ми е верен. Ама сум потполно сигурна дека секогаш јас ќе бидам верна. И мене ни една ситуација, искушение, курци палци не може да ме натера на неверство.
Јас познавам многу мажи што ги оставиле жените и сега се во втор бркака со љубовниците тоа што го кажуваш не ти држи вода Не генерализирам секаде е индивидуално, не генерализирај и ти! Има љубовници што ги интересира секс и кеш само, а гаќите нека му ги пере жена му и тоа е тоа
И што има да се зборува за тоа како тоа сите изневерувале како сите имале несреќни бракови. Глупости. Ако имаш проблем или ти треба совет раскажи може ќе ти даде некој мислење, ама да се бае по темата генерално безпотреба оти ручекот денешен вчера се зготвил е глупости.
А што имаш потреба ТИ да кажеш кој што да мисли!? Ако некоја мисли дека СИТЕ вараат, нејзино право Ако друга мисли дека сите НЕ ВАРААТ, нејзино право. Некако да ве наболнува коа некој ќе рече - сите вараат. Или така ми се чини, а...
Што да ме боли бре жено ох греотка. Болно е само тоа што од едно лошо искуство си генерализирате за сите и за се. Не го гледајте животот дака црно, уживајте малку. Ако една жена изневери не значи дека и сите околу неа истото го прават. Еден лош ден не ти го прави животот црн. Поздрав
Така си е, у право си и се сложувам. Ама пак ќе речам. Секој има право да мисли шо сака, да прости шо сака, да не прости шо сака. Поздрав и до тебе ..
Многу убаво кажано Mantub, ама чекај сега ке се јават швалерките да кажат дека и нив им така одговара. Така си се тешат. И најбоља момент они за секс, а друга ги перела . Очај бе. Да се редактирам еве ги се јавиле веќе .
Од цитатот на членката можам да заклучам дека иако му простила сеуште е огорчена чим и најмалата вина ја бара во швалерката а него го правда со "маж е му тежат и гаќите". Да ме извара со тие гаќи ќе го обесам на лустерот а неа ќе и купам шампањ што ми отворила очи.
Е тоа исто и јас. Што ми е бре она крива. За кого сум мажена, на кого деца сум раѓала, кој ме изневерил?? Некоја жена што ни ја знам ни ја познавам, или онај на кој сум верувала безусловно. Генреализирање Сите вараат не е убаво. Ама да знаете дека во градов Скопје е малтене содома и гомора. Ако не сте имале причина да се посомневате во сопругот, палете си свеќа за благослов, ретки се тие денес. Ги има, ама ретки се. И не мавајте по таа другата. Освен ако не ви е и вам блиска. Не очекувајте непознати да ви го пазат бракот. Не постои маж кој не сакајки легнал со некоја. Не одат по улици жени со камшици да ловат мажи. Дали ќе останете со тој вие си знаете. Тоа си е ваше. Нит осудувам нит ме занима. @oblace1 само ова да ти кажам. Дај боже никогаш да не осетиш да ти дојде на врата тоа што навредуваш секој кој размислува поинаку на оваа тема. Само толку ќе ти кажам. Гледај си го мажот, дај боже 100 години среќа да си имате. А дали некоја овде била ило е о врска со женет тоа не е твоја работа. Освен ако не е е мажот ти.
Respekt za mislenjevo. Zashto so mislenja od tipot: mazh kako mazh i gakjite mu tezhat, mu se dava amin na mazhite da izneveruvaat, a najchesto koga mazhite ke se iznevereni ne velat: zhena kako zhena i se saka, tuku vednash se razveduvaat.
И јас се сложувам со твоето мислење, било да е маж или дечко, ако извара девојката не ми е крива, не му пишува на чело дека женет или во врска, а чим еднаш изварал ќе извара уште еднаш, само што ќе биде повнимателен. Не дека и мажите се толку мутави, ако он сака да изневери свет ќе преврти и пак ќе го направи тоа, а тоа дали жена му ќе му прости е друго, мада не дека не се раведуваат заради децата, ако сака да се разведе ќе се разведе и со деца и без деца и со швалекрка и без неа. Инаку да убаво е швалерката да му е пишана во телефон Дуле механичар, ама лошо е ако Дуле му пише сабајле во 1 часот дека и фали хахаха. И не се вика Швалерка туку Прва придружничка на жена ти хахаха ❤ Малку да Ве насмеам..