Sosem e nebitno dali mozhe da se otkrie dali e vo brak ili ne. Vazhno e deka toj sho izneveril, napravil izbor(ne mozhesh ne sakajki da izneverish), donel odluka i ja izvrshil. Znachi samo od nego zavisi dali ke izneveri ili ne. Druga rabota e sho isto taka e bitna e namerata. Mozhe on da izleze so nekoja, ama pred da de desi neshto, ona doznava deka e zhenet. Ova deka ne doshlo do seks ne e opravduvanje deka ne izneveril, zatoa shto toj imal namera da izneveri.
Не постои несакано неверство. Никој не е крив освен човекот што се одлучил на тоа, ниту алкохолот, ниту кризата во бракот/врската, ниту проблеми. Не е ова индиска серија да оде по улица да му паднат гаќите оваа се спремнува и и влева во уста несакајќи. Разведи се или раскини потоа слободно оди со кој/а сакаш. Инаку на никој на чело не му пишува дека е зафатен, доколку човек одлучи да скрие дека е во врска/брак и тоа е фаза на неверство. + никако не ги правдам овие од страна што се пикаат на женети или мажени, ама ако овие во брак си го ценат тоа што го имат можат културно да им ја ударат клоцата во газ.
Ама не сакаат бе. Убаво им е. Жената и децата се едно, а излетите се друго. Они не го гледаат тоа како нешто страшно, како нешто да губат. И да си оди жената ќе си најде друга. Така размислуваат и што е најјако и успеваат.
Ќе зборувам за машко ама може да се случи и кај жена. Ако таа се согласила да биде швалерка на еден маж, ќе биде и на друг и на трет и на пет. Да било од љубов немало таа жена да си дозволи да биде сајд чил за секс и пролаз. Да речеме ќе им успее ќе се земе овој со таа додека оваа пак не стане швалерка на друг. Сето се врти во круг бидејќи никој не го цени тоа што го има. Вредноста де гледа само откако ќе ја изгубиш личноста што ти била верна поради 5 минути секс со друг/а.
Што све се имам наслушано задниве месец дена... најдобро е да престанат сите да стапуваат во брак и сите што се во брак да се разведа
Тоа ти кажувам. Тие луѓе не го гледаат како нешто страшно ни срамно!! Ние овде дискутираме ама немате појма што има низ градов.
Зошто да ти биде жал за личноста што си ја изгубил? Ако стварно си ја сакал таа личност немало воопшто да ја изневериш. Така да не си правете филмови дека им е жал...
А бе на месингер ми пишуваше " жена ми пишува домашна со детето, дали сакаш да се видиме" не ни кријат дека се женети. Ги заболе.
Овие што се постарите и се сингл викаат дека се познава веднаш, ама ние помладите под 25 што сме, некако тешко дека би познале дали е женет.. Ваљда искуството игра улога..
Остај што не носат бурма никој, еве и да му пријде некоја зар не треба тој сам да и каже дека е женет или во случај ако е жена дека е мажена.
На темата само си се наоѓаат оправдувања. За неверство, за изневерена жена, за изневерен маж, за пропаднат брак, за среќен или несреќен. Секој си се теши на свој начин. Бракот е многу повеќе од неверство, а неверството е само дел од еден однос кој најверојатно веќе е разнишан. Би рекла последица. Ретко има среќен брак и неверство, не верувам. И она, и двајцата вараат, ама за мир во куќа седат во брак. Ама за мир, а не за нивна среќа. Постојат и бракови без неверства и оние кои опстанале после неверствата, и оние кои завршиле после нив. Не е се црно и бело, турска серија, има нешто што се вика и живот. Секој на различен начин си ги решава проблемите во бракот. А бракот е заедница меѓу маж и жена, и само тие може да го одржат бракот или да го растурат.
Јас сум 43 години не сум мажена. Вервај ме не можам да знам дали е некој женет или не е. Знаеш колку кажуваат дека се разведени, само за да имаат оправдание дека им се јавува "бившата", или децата? Охооо на се се способни. Дали сум била со женет а да не знам, се надевам не. А дали би била свесно со женет, не.
Мене кога ме интересирал некој, се сум дознавала. Посебно кога си од исти град, одма се дознава. Ама ако тек се запознавате некаде во кафич и сл. и завршувате заедно е тогаш нема да знаеш.
И јас и маж ми не носиме бурми. Тоа е до човекот. Дали ќе си бара "материјал" или ќе сака да биде нечив "материјал". Јас патем имам мн лошо искуство. Кога бев на факс имав кратка врска со човек 2 години по голем од мене. После 2 месеци шетање секаде во јавност дознав дека бил верен. Најмн ме чудеше како таа не дозна. Или дознала ама чутела. Јас од други разбрав и секако дека се разочарав и прекинав секаков контакт со него, тој ме лажеше прво дека ме лажат потоа кога му кажав факти и слики ми кажуваше други приказни-секако без успешно. Многу лошо се чувствував како најголем лузер на светов. Се растажив и јас а сигирно и другата девојка поради еден кретен. После година дена дознав дека и таа го оставила.