Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Vakvite ne se lugje, ednokletochni sushtestva se!

На Just.do.it, buba4e89, Серотин и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Затоа е најпаметно да си финансиски независна.

Финансиски сум зависна од маж ми.
    Не можам да замислам што би правела да бев во лош брак.
    Ќе трпев се', најверојатно...

Образовајте се, вработете се, направете стабилност за вас прво.

Брутално е, ама вистина е дека голем дел од 'среќата' е во парите.

На Frosty!, minne992, anaja1 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    116.849
    Жива вистина.

На tessie и WildMk им се допаѓа ова.
  4. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    4.506

Имавме еден на работа баш беше на позиција и секогаш на кафе пауза он збори за жена му за децата абе од уста не ги вади. Ќе кажеш навистина фамилјарен човек .
    Па непосредно пред да напушти работа почнаа муабетиве оп и се пуштал на една колешка, па друга, па трета и шо е најжално истите муабети на сите 3

На CameliaMiller, nena2010 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    И најважниот совет од баба ми: мажот е секогаш дете, затоа "воспитај" го уште во врска. Ако не му покажеш заби, секогаш ќе бидиш понижена и омаловажувана.

На маж кога ќе му покажиш колку си силна, и дека ако го снема утре животот продолжува а не застанува, друга игра ќе се игра. А ако застаниш пред него како пердув кршлива зависина од него на секој можен начин, да го молиш цело време за внимание, да не си оди, да се одлути и слично ќе биде лошо.

На anaja1, nena2010 и WildMk им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Откако го купивме станот пола/пола (со пари од нашите, не дека ги спечаливме), не можете да замислите каква самодоверба добив.

Иако, никогаш-ништо не ми забранил финансиски.
    Напротив.
    Параспур е, а јас сум циција.

На Meddy, Серотин, Lotus Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.144
    Абе Вајлдке, и ние едно купче имавме, а знаеш дека он неспоредливо многу повеќе заработува од мене.
    Е сега, на крај имаше некаков дојам дека без него нема да преживеам, не знам. Затоа пак не би се оставила до таа мера да “зависам“.
    Не зависев, а замисли да зависев.
    Ќе беше многу потешко да се одвоиме тек тогаш.

На Vanwik, Milobebence, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Затоа финансиска независност
    Само на таква основа, можеш да градиш целосно рамноправна врска.

На Directioner005, Lady D ❤️ и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.136
    На едно реално шоу една водителка реагира на ваквиве работи. Имаше еден постојано 40 години нон стоп си ја варал жена му. Оваа му вика ,, па добро луѓе не ве разбирам, океј физиолошка потреба е, иако не толку ургентна, ама само во туѓи полови органи ли е животов... Книга, филм, театар, волонтерство, концерт, хоби, овие работи како да не постојат сте уоквириле смислата на постоењето со нечии нозе. "
    И многу е во право.
    Ние кога сме доволно наивни да ги направиме дури дојдат децата центар на нашиот свет, последици се тие. Прво туѓо дете, после свои деца, е кога ни дојде редот ние да си се ставиме центар на свет да бидеме приоритет на друг...

Дури и откако ќе дојдат децата, заедно со нив треба да сме си центар на светот затоа што ако не се грижиме за својата среќа, врз децата лошо ќе влијаеме.

Последна измена: 13 јули 2022
    На cresa-jagoda, Milobebence, Kaja991 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.912
    Допаѓања:
    171.740
    Не читам цела дискусија и не ви се мешам. Само ме интересира како носење бурма е индикатор за изневервање? :D

Пошто јас на кожа не трпам ни прстен, ни ланче, ништо бижутерија. Абе од какво сака злато нека е. И иден сопруг то ќе го знај. Ако не е океј со то да не носам бурма и то му е deal breaker - dodged a bullet. Пошто ако некој сака да изневери можи и со бурма на рака. Во најмала рака некој си имат фетиши за венчани па бурмата дур ќе му олесни. Ако некој реши да изневерва не му менва дали има бурма на рака или не.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Јас зборев за тоа јас ќе ти одговарам. Како немажена кога ќе видам маж со бурма не се осудувам да му пријдам колку и да ми се свиѓа. Ама некој без бурма ако ми се свиѓа ќе го прашам дали е зафатен. 90% кријат ете дека се женети. Ти кажав со свои очи имам видено како бурмата си ја стават во џеб или паричник пред дискотека или кафич. Не е бурмата индикатор, тие сами се кријат. Еве ти не носиш бурма а мажена си, ти пријде некој и те праша сали си зафатена, ќе скриеш? Бидејќи многу мажи тоа го прават.

12. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.393

Можеш да скриеш дека си женет во голем град, во мало населено место (град) тешко дека тоа оди низ рака.

На manako1 и forumce им се допаѓа ова.
  13. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Во град со 60,000 успешно се крие.

14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.912
    Допаѓања:
    171.740
    Не сум мажена. После Фемина темиве страв ме фати. :D (мајтап)
    Ама ако сакам да изневерам би излажала и обратно, ако неќам да изневерам нема да излажам. Не можиш да бараш искреност од некој шо решил да си повреди личност шо се заколнал дека ја сака.

На некои не им менува дека гледат женет, иако мене, тебе ни менва, на пример. Зато не е гаранција. Колку само афери на работни места има кај шо скроз си свесен дека и тој има партнер ама јбг. Страст. Исто е и со вадење бурми пред одење дискотека. Оти да ја остај бурмата и да не ебни? И не оправдувам варање и неискреност, дури и помали форми на лажење за мене се изневерување. Само буквално е контрадикторно ова шо бараш. Да носи бурма за ти да знајш да го одбиеш, а тој неќи да го одбиеш. :rofl: А мојот понатамошен коментар се однесува на то дека и да има бурма ако сака - ќе ебни. 8-| Ко многу претходно, така и тој. И други после него. Дали ми е гнасно изневервање? Скроз. Ама во исто време знам дека бурма не менва многу.

На Ajronmen и Directioner005 им се допаѓа ова.
  15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    17.324
    Највеќе ебат тие со бурма,да знаеш.И во град со 600000 ќе се крие месец два после тоа ќе дознаеш се за него.Нема шанси да не приметиш ништо.

На Biny и Серотин им се допаѓа ова.
  16. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Грешка се сфативме темата е врска со женет човек

- од женска перспектива слободна девојка, нема ниту дечко нормално ќе си гледа и ќе пишува така? Гледа на соц. мрежи нема фотографии со жена, деца, не носи бурма и го прашува дали е слободен, тој вели да. Значи таа знае дека тој е слободен, од женска перспектива толку.

- машка перспектива: женет е има деца неколку и жена досадно му е сака да смени, излегува во дискотека со другари и свесен е дека повеќето ќе го одбијат кога ќе разберат дека е женет, ама тој ќе си ја извади бурмата и ќе каже дека е слбоден. Да не се лажиме има многу што одат уште истата вечер, сигурно доколку се најдат во диско или кафич оваа нема да отиде да се распрашува прво за него...

Точно дека некој без бурма може да е проверен од овој со бурма, кажувам на што сум била сведок.

17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    12.979
    Мене ме интересира веродостојноста на овој статистички податок од 90%. Испаѓа никој не е верен, а сите стапуваат во бракови.

Точно, во еден претходен пост напишав дека на социјални мрежи: ФБ, инстаграм, а веќе да не зборувам за тиндер и xhamster и сл. постојат купишта профили на мажи најчесто над 30 год. кои дискретно бараат секс. Меѓутоа, аргументов со бурмите ми е малку смешен. Ако некој бара секс и авантура, на чело да му пиши дека е женет/мажена можи да најди.

На Billy Idol, Directioner005 и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    90% од тие што ги знам. Познаници, колеги од факултет, пријатели и во градот. И на чело да му пишува дека е женет малку потешко ќе најде некоја, а да каже дека не е женет зошто не би била некоја со него?

19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Сосема во друг правец е темава со тоа што го пишуваш
    Муабетот е ако не носи фраеров бурма како ќе знаеш дека не е оженет? Тоа си е друг муабет што ти не трпиш накит

На MarijaMi90, Just.do.it и Maryland1087 им се допаѓа ова.
  20. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Е ова. И како што кажав кога ќе прашаш зафатен си? "Зошто?" "Кој прашува?" "Зависи."

Брату ако си женет кажи не играме бинго овде ебаго. Бог да чува, се оженил и ќе се крие.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.