Оф бре жено. Прво, штом си уште со него, животот продолжува да ти се уништува. Разведи се, аман. Не знам ни што си чекала до сега. Второ, тоа што си нашла таму некој за секс нит ти е свестување, нит пак живеење на живот како што треба. Тоа што ти ќе идеш 3 саати за секс со дечкото, (дечкото бе ) не ја исклучува можноста маж ти, да си дојде дома пијан, и пак да ве малтретира сите по ред.
Тие што живеат со алкохоличар кој ги малтретира треба да се разведат а не да си најдат дечко. Изневерување и терање двоен живот ништо нема да реши, се' додека се под ист кров со насилникот ништо не е решено.
Ajde dajte sovet sto da napravam ,veke godina ipol sum vo vrska so licnost koja sto se razvede ovaa godina ,od toj brak ima edno dete ,no nasata vrska zapocna pred godina ipol i se e ok ,normalno imase kavgi rasoravii za gluposti i sl no sepak eve se drzime seuste. Sakam da pojasnam otkako taa se iseli od tamu kaj so bese mazena se dodeka ne se razvede jas organizirav stan vo kpj sto taa seuste sedi tamu jas plakjam kiriija jadenje pienje garderoba za nea za deteto znaci bukvalno se sto mozam od moja strana pruzam ,no po moja vina bidejki rabotev vo mvr se desi problem so koj me osudija na kazna zatvor i toa ne i go kazav no taa razbra duri pred izvesen period i nekako taa se razocara zosto sum ja lazel i realno vo pravo e ja razbiram. No taa kazna pravev so pravev ne ja odlezav dojde moment i da zastari istata pred nekoja nedela no zenava se luti mnogu znam deka me saka se gledame ednostavno go znam nacinot na koj so me gushka i sl ,no na momenti mi veli nesakam da sum so tebe poveke ,vo edna situacija primetiv deka i bivsiot i maz se obide da me ocrni kaj nea kao da sum jas najgolemiot kriminalec , luge dajte sovet sto kako ponatamu strasno se nerviram
Ne sakam da te razocaruvam no si bil so nea vo vrska duri seuste bila vo brak sto znaci go izneveruvala soprugot so tebe i si i bil svaler. Finansiski si ja pomogal i izdrzuval cel period za vreme na razvodot(dobro te iskoristila) duri i bilo tesko si ja podrzuval i emotivno i finansiski a sega koga e slobodna prikaznata se menuva. Denot koga ke se vraboti ili ke prestanis da ja finansiras ke te otkaci ova so kaznava tvoja mi deluva samo kako izgovor da go izladi odnosot so tebe za podocna ako saka da te ostavi da ima "dobra "pricina za toa. Spored ova sto kazuvas ne deluva voopsto kako da e zaljubena vo tebe i te ceni barem spored ova sto procitav takov vpecatok dobivam. Mozebi i gresham ne znam drugi detali kako stojat tocno rabotite megju vas vo vrskata pa bi te sovetulal da zboruvas otvoreno so nea najsmireno bez agresija bez lutina i da ja prasas koi i se namerite dali te saka vistinski i e sigurna vo svoite cuvstva ili saka da raskinete, sooci ja so vakvoto nejzino iracionalno ponashanje i zamerki za budalashtini pa vidi kakov feedback ke dobies. Srekjno
Ваљда не очекуваше да те пофали бившиот ѝ маж, кого го изневерувала со тебе. Л.О.Л. Врски родени во проблеми, лаги, и недоверба не траат долго.
Iracionalno odnesuvanje e ako doznaes nekoj te lazel i toa po se izgleda ne za sitnica i da sakas da go ostavis? Za mene poracionalno nesto nema od ova, pa ne da finansiral, sto saka neka pravel. By the way maz ako ne e spremen i svesen deka za da zivee so zena treba da ja izdrzuva i da dava se sto nosi toa, ne treba da vleguva vo zaednica. Po pisanoto pogore ne veruvam deka kje go ostavi, megjutoa zavisi dali toj kje se izbori pak da stekne doverba, a mi se cini vo toj test period e deckovo.
Ne e samo tebe, ama fokusot e na izdrzuvanjeto i finansiranjeto pa ti vidi kolku e ednoslojna i ednostavna rabotava kako sto e pretstavena.
Тој да имаше троа ум немало да прави криминални дела, него женава му е најмал проблем. Кој сака да биде со ваков нека дигне два прста, па се чуди оти и е сменето однесувањето.
Ne navleguvam vo toa, ne sme bile tamu, poim nemame sto se slucilo ili ne se slucilo, zamrseno, svalerai, mvr, kazni ...daleku da e, neka im e so lesno. Poentata mi bese samo vo toj finansirackiot del i lagite kulata od karti se rusi so minamlno vetre, sekoj treba da e svesen za toa.
Kako prvo ne kaza deckoto zosto go osudile i kakvo krivicno delo storil valjda ne ubil covek. Mozebi zgresil sto ne i kazal ama pak zavisno od toa sto go storil ako ne e nesto strasno ne treba da se pravi galama okolu toa deka ne i kazal i postojano da mu se zakanuva so raskinuvanje ako ne go misli toa navistina. Tipkata e mozebi psihicki nestabilna i emotiven manipulator pa zatoa ima vakvi ispadi i so vakvoto odnesuvanje saka da go manipulira da mu vnese strav od raskinuvanje i na toj nacin da go drzi pod kontrola sto ne e voopsto vo red. Ako ne e toa togas navistina saka da go ostavi i ceka pogoden moment da go ishutira a toa so kaznata i e samo izgovor.
И тој што украл кепаби не убил никој ама ете го лежи. Оти? Оти не е од МВР. И доста мериме на кантар кој што сторил, дело си е дело. Затоа има степени на казна, и секој треба да си ја издржи. Да се надополнам, типката е психичка нестабилна ама овој е сасвим ок.
Decko da lazes ili da premolcuvas vo vrska, brak sto saka neka e, kade posebno ima dete plus, e ramno na ubistvo na taa vrska. Doverbata ne e igracka nitu finansiranje ja lepi.