Jas stravot ti go razbiram, megjutoa vo odnos na lazenje i krienje go razbiram i nejziniot, jas bi se plasela od tebe, ednas sum ti veruvala, si zeznal natamu se e na gotovs. Sto se odnesuva do pomaganje, samiot termin kazuva ti ne se gledas edno so nea, ti pomagas, na pr. tatko ti si go slusnal toa da go kaze za majka ti? Ne. Zatoa stavas akcent na "pomaganje", i ako ima vaseto kraj razmisli zosto e taka.
Батуле не обрнувај внимание на некои членки овде што тотално пристрасно настапуваат и те наоѓаат само тебе виновен. Можеби си згрешил што не си и кажал ама делото што си го сторил не е толку страшно па сега тоа да е причината што сака да ти раскине. Ако те сака доволно ќе ти прости и заедно ќе пребродите што и да е и нема насекое да ти се заканува со раскинување. Е сега зошто го прави тоа едната варијанта што нема да ти се допадне е дека не те сака воопшто и не те почитува туку си и се нашол како партнер за секс, во брак што планирала да го напушти плус си ја финансирал цело време(малце наивно од твоја страна) па сега кога е слободна почнува да си ги покажува роговите па ако си најде друг финансиер ако веќе не нашла или се вработи планира да те одстрела а ова со казната и служи само како параван за да напушти терен. Другата варијанта е типката да е малце психо од оние девојќи што прават драма околу секаква ситница и се закануваат со раскинување само за да те држи под контрола и неизвесност и сака да ја молиш. Ова сум го искусил на своја кожа и од лично искуство ти го кажувам и не е воопшто коректно од нејзина страна. Јас навивам сепак да е ова второво во прашање и да се средат работите меѓу вас Која е вистинската причина за нејзиното однесување ќе покаже само времето а ти можеш само да ја седнеш и да разговарате отворено околу проблемот да ти каже дали те сака вистински и зошто се однесува така како што се однесува и кои и се намерите со тебе. Биди поздравен
Ima razlika pomagam davam naddavam zatoa sto ja sakam i mi znaci no da razgranicime ne e taa sponzorusha. Imalo e situacii koga sitnici sum kupuval a se ljti zosto trosam pari na takvi raboti no ete takov sum i mi znaci sakam so sitnici da deluvam
Ne meri sto davas, mereno i prekoreno, nalet i bez toa se moze. Ne velam site zeni se isti megjutoa na 99 procenti sto kje im dades duplo kje ti vozvratat. Realno ja napravi zenava sponzorusa, a od sponzorusa do vasevo ogromna razlika ama na narod tolku mu treba za vo loso da poveruva.
I alu vo vrska so mojata dolznost kako maz da sreduvam se so smetki itn toa druze e dolznost na sekoj maz taka i treba za sekoja da bides moralna podrshka toa sto sum i kupuval sum kupuval za da taa mene mi e ubava i sredena i se veruvam vo bog. Moja greshka e sto ne i kazav na vreme. I jas bi se lutel no ako ima ljubov ke nadmineme se a znam deka ima
Sponzorusha ne e vo prethodniot brak sama se trudese za deteto da go oblece kupi hrana i se so treba eden roditel da napravi
Не судам, ама кажувам факти. Ова е доказ дека законот се спроведува селективно и дека од нас држава не бива. Затоа сите се иселија во странство. Само размисли, да беше обична личност, сигурно сега би бил во затвор. Зошто други личности кои направиле исто дело се во затвор, ти не?
Грешка некоја капитална за да ти раскине немаш направено тоа што не си и кажал може да ти биде лута извесно време но за тоа да ти раскине е too much. Како што кажа ако има обострано љубов ќе ти прости и ќе надминете се. Среќно
Sega razbiras li ako zena moze se sama, mora se sama, prasanje na vreme e samo koga kje go ostavi mazot. Nema tuka sponzorusi i sl. ednostavno koja i da e kje go ostavi, ne meri, ne prekoruvaj i zasluzi ja doverbata na zenata. Kako vi pocnala vrskata taka, sto e toa e, bidnalo minatoto ne se poprava, ama idninata mozes.
Ke zgazes kuce ako e osigurano i ima pedigre i za toa zatvor ke lezis jas sepak na krajot i priznav a toa krienje svesen sum deka ima cena se obiduvam na sekoj mozen nacin da go sredam toa
Pa da bev vinoven 100 ppsto zar misles deka tukutaka ke me ostavea ama znaeja site deka ne bese taka zatoa i se vlecevme po sudovi se dodeka ne se zastare
Taa zena vo toj bivsi nejzin brak se omazi zatoa sto ostana bremena i nemase izlez a ljubov tamu nemase toa se desi pred 3 godini jas ja zapoznav i ete trgnavme vo vrska pak ke napomenam mojata greshka e toa sto ne i kazav za zatvorot toes presudata.,a poradi seto toa jas morav da bidam malku nastrana. Vo drug soseden stan moj a taa vo stan pod kirija. I sepak se gledavme sekoj den duri i jas odam kaj nea sekoj den ,no bolnoto bese koga taa insistirase ajde da izlezeme nekade vo gradot jas naogav razmorazni izgovori lazev posto ne mozev. Ne smeese da me vidat ama pak za toa odevme po drugi gradovi i setavme pa duri i na odmor ,a za moralnata ppdrska i finansiska jas taa zena olaniram za zena da ja zemam i sosema e noramlano da se grizam za se znaci bukvalno za se
Pa i treba za da se osvestime Ama sepak i priznav osekav pritisok i si kazav greshkata e sto ne bese na vreme kazano
Ne kazuvaj mn sto planiras, drugi kje te resat...ajde, relax, i teraj natamu so trpenie i razbiranje, taa zena dete ima, sekogas kje bide na strek za deteto zatoa kraj so policii, kazni i nz sto, ako sakas da zivees so nea se razbira
Sekako ne sum jas mijalkov kriminalec i neznam so imam sopstven biznis fala mu na boga za leb i so leb ke ima