Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    39.609
    Нема доволно инфо , и ништо не знаеме за жената за да се шпекулира зошто е лута. Можеби и е страв дека ако си криминален тип со пари, дека кога тогаш сепак ќе завршиш во затвор, па таа и детето ќе останат финансиски незгрижени.
    После може ќе дознае и дали си бил женет, разведен, наркоман, и ќе се прашува што уште криеш.
    Ниту ти е должност да ги издржуваш, ниту ништо. Си и помогнал да избега од тешка ситуација, и тоа е тоа. Се друго е слободна воља. Ниту таа ти должи љубов и секс тебе , ниту ти нејзе . А кога и дали ќе се одлути, најубаво нејзе да ја прашаш. Не зависи од твоите гревови и заслуги. Од нејзините мисли и емоции зависи.

Последна измена: 3 декември 2022
    На LiliBoz, Bezimenka90 и tambelina им се допаѓа ова.
  2. "Заљубениот"

"Заљубениот" Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Pa ona e vaka veke 2 nedeli ama se gledame sekoj den

3. "Заљубениот"

"Заљубениот" Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Ako tvojot komentar se odnesuva za mene deka sum staromoden tip da ti kazam golema greshka si tuku naprotiv taa rabotese vo privatna firma kade sto bese rabotata so sedenje no napnato sedenje koe ja bolese i grb i race i se zivo a razvodot tuku sto bese zapocnat. I i rekov sedi doma ke bides vranotena plata staz ke tece se taman i vreme da posvetis na deteto. A inaku sppred mene dolznost e na sekoj maz koj ima seriozni nameri i celi da ja izdrzuva zenata pogotovo vo vakva situacija a za da si raboti toa e nejzina odluka jas tuka ne i vikam ne smees ili neznam sto uste ne

На tambelina, ZAHRA, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Da jas sum od staromodnite :) i ne toleriram maz za ukras do mene :) ne rekov jas deka treba da e zavisna od nego, a ti ako se plasis od toa, nemoj da se zenis ako nemas sto da dades od sebe, i emotivno i finansiski i sekako :) zosto posle kje pravis drami, jas dadov ova ona i pak me ostavi, jas ti kazuvam otvoreno i bez ulepsavanja, tvoe e kako kje go razberes, prifatis ili ne i tn.... A na reklami ima se i sesto :) ne znaci deka treba da se kupi :)

На tambelina и "Заљубениот" им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Леле пак ти со советиве. Толку изнапиша а не ти текна главното, дека веројатно цела доверба што ја имала ѝ е уништена и затоа не знае дали да продолжи. Колку и да не е голема причината поради која требало да оди во затвор, тоа што не ѝ кажал е големо. Автоматски понатаму ќе се сомнева во сѐ. Нормално никој од тука не ѝ е во глава на жената, ама па од овие твоиве две варијанти ни една не е точна сигурно.

На Gosh, An-na, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Да бе Аркан Гаргамел :rofl:.Сон на секоја жена бил Насер Орич(fingers)

7. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    А зошто не смееше да излегуваш од твојот стан со неа да те гледаат во градот? Во куќен притвор беше ама си имаше привилегии да шеташ само подалеку од градот по соседните градови? Па си ја вработил да и тече стаж, а да седи дома и гледа дете, неправилности до неправилности.
    По се што те читам, особено и платив ситници и стан, кирии, градинки, кола...ја увалив да седи дома а прима плата и таа сфатила дека си нечесен играч, згора на се можноста да лежиш во затвор што си ја прикрил дополнително ја допотресува. Ај што не си играл од старт со отворени карти туку ако продолжиш со вакви нерегуларности можно е навистина да дојдеш до затвор. Е тоа може ја вади од колосек и збеснува, а пишаа и погоре биди сигурен веројатно и жива се јаде што си дел од животот на детето.

Наравоучение за неа од сето ова е дека безрезервно не се подарува довербата секому.
    Дали ќе го надминете ова и ќе ти прости зависи пред се од неа, но и од тебе дали навистина се каеш и не би се изложил во иднина на такви криминални дела од кој можеби не би се спасил од затвор само поради застарување на случајот.

На butterfly6223, jacqueline.s, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.407
    Што к’смет ќе имаше таа жена 8-|

На TrueToMyself, cresa-jagoda, melissa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    39.609
    E заборајФ . ПЉус на кичеец жена му. Сосе леонче.
    Лаличиќ ќе да беше погорната, и фалим те боже, не е веќе судијка. Чини ми се.

10. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    16.135
    Ами Боркица екс Груевска?
    Дооолга е раката овај листата де :wasntme:

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    39.609
    Ај бар тој го излажа народот годинка-две . Не се познаваше кога беше министер дека е социопат. Боукица млада и вљубена и таа ко другиве. Само почесен меншнинг.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    151
    Да да дечково е "страшен криминалец, убиец дилер дрога" страшни дела направил па сега не може госпожава да му прости и ќе му раскинува дај не ме ј. би жити се. Дај прекинете да го тормозите дечкото со вашите богус теории и да го омаловажувате да се осеќа виновен во целава приказна. Цело време го бербатите го направивте од се подолу не знам како не ви е срам и жал. Евидентно е дека се поврзано со вина на жена релативизирате и се препишувате на сметка на машкото тоа ми е јасно од ден еден кога се зачленав на форумов а и во реален живот не е нешто различно ве има вакви доста. Наместо пристрасно да се ставате на страна на жената согледајте го малце реално проблемот не само субјективно да заземате страна ако не можете да дадете реално мислење не коментирајте поарно ништо да го дозбунувате чоекот кој ионака мака си има

13. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Маките ако читаш толку претпазливо колку што само критикуваш и плукаш пар членки го посоветувавме со неа да си ги решава. Ние тука не гледаме во магична кугла да му протумачиме ќе му се смири или не.

За пристрасноста кон жени оди читни во темата за црна хроника колку поддршка и одбрана доби девојката. Кога некој згрешил независно од пол треба да сноси и последици и во правосудството како што сите знаеме ниедна жена не е повластена.
    Конкретно тој доби критики бидејќи и самиот изјасни дека згрешил. Да пишела женава на темава дека и таа се огрешила пред законот ама се извлекла од за неа познати причини не верувам дека немаше да и се предочи дека е престапник, а да не искоментираме колку е лошо што на најближниот, неа тој и скрил што може да заврши во затвор.
    Ама жената ја нема да ја прочитаме и другата страна, па во недостаток од прецизни факти советот е маките да си ги решаваат обострано.

Сепак дали и како ќе тераат понатаму само од нив двајцата зависи.

На Bezimenka90, buba4e89, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    151
    Да тоа е поблагата и подобрата варијанта за него. Не зборувам да е психо во вистинска смисла на зборот туку само во случајов со казната можеби е лута и драми малце одпоќе али океј ќе и мине тоа ако го сака вистински ќе му прости бидејќи причина за раскинување на врската нема апсолутно никаква. А скраја да е да е баш психо она психо next level тогаш вакви драми и испади ќе има за уште побанални работи и ситници и животот би му бил пекол. Но сепак се надевам дека не е таква и ќе надвладеат љубовта и разумот и ќе се смират на крајот на денот

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Читаш нешто што напишав пред да ми реплицираш или слабо? За изневерена доверба збориме ако не ти е јасно.

На Bezimenka90, WildMk и tambelina им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ја лажел.
    Крив е.
    Точка.

Запамти: Ако сакаш здрава врска, не го лажи партнерот.
    Толку е просто.

На honey.11, butterfly6223, Lisandra и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    151
    За изневерена доверба може да му биде лута и да му замери јас не го оспорувам тоа дека типката му замерила за тоа и дека дечкото требало да и каже за делото но еве згрешил па се извинал. Дали е тоа доволна причина за раскинување на врската? Не е.

И другар мој совет не прашувај повеќе за мислење по форуми пошто ќе добиеш милјарда субјективни одговори мал број реални и ќе бидеш уште повеќе збунат. Тоа што ти кажавме тука неколку души тоа е. Подобро консултирај се со блиски другари за вакви прашања а ако имаш некои прашања слободно контактирај ме во порака. Поздрав

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Izvini, ti devojce si ili zena i majka? Po pisanivo devojce si, posebno koga kje imas dete druga pesna kje sviris.

На cresa-jagoda, buba4e89 и Dumbledore им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Дека лажел оти кривично го гонеле и требало да лежи затвор?
    Не да е доволна, туку прекумерна причина да му раскини.

Плус, во секој пост нагласува дека тој ја финансира.
    Ако не е насилник, јас-ја!

На nena2010, tambelina, VDT2906 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    151
    Не знам како можиш вака од ракав априори да изнесуваш некаков став врз база на некоја твоја претпоставка и генерализирање да окарактеризируваш човек што не го познаваш како насилник?!
    Ова не субјективно туку апла без никаква основа даваш мислење и совет тотално пристрасно и без никаква вистинитост. Со овај коментар самата си се разоткри а ги разоткри и сите останати што давате вакви слични совети. После овај коментар верувам дека дечково е доволно паметен да сфати со каков тип на луѓе си има работа тука и да не ви го зема мислењето здраво за готово бидејќи мнозинството од мислењата што ги доби овде се тотално субјективни и скроз неточни

На Hoss Delgado му/ѝ се допаѓа ова.