Сигурно вели за делот насилник. Сепак во наше општество е пренормализирано насилство во форма на финансиска и материјална зависност, контрола, како и емоционално и психолошко манипулирање, или ако збораме за деца - запоставување, па преку голем број луѓе ова би прелетало.
Ја од овде сватив дека она е со тебе за пари а ти дека си се зацапал. Ај вентилот скрати го малце па ќе видиш со кого имаш работа. Делот за тоа што си и криел нејќам ни да го коментирам. Не е тоа од типот на "кога бев мал украдов мастика". Чим ти било и страв како ќе реагира па не си кажал ќе заклучам дека не е баш така лесно дело ко што го опиша.
Ова ми личи како јас ја финансирам се, а она мене ми се лути што ја лажев дека во затвор може ќе одам. Како не и е срам...
Јас само анализирав тоа што се претставува и реалноста и споредба со тебе и твоето мислење, никаде не реков дека се плашам. Баш напротив го делиме мислењето во една врска треба двете страни да бидат во можност да се потпрат еден на друг во врска со било што од животот, затоа се и заедно нели, и да е заедница каде што и двајцата допринесуваат еднакво во врската и се вложени во истата, а не еден вложува другиот не, тоа е вистинска врска според мене се друго не може да се нарече врска (не станува збор само за пари туку за секој аспект од животот), туку нешто кратко. Но твоето повеќе ми заличи на зависност на жената од мажот затоа и пишував. Како и да е не станува збор за реклами туку тие хипокритични моменти каде што жените велат едно нешто (не ми треба маж и слични работи) а прават сосема нешто друго кое е во спротивност на тоа што го рекле и очекуваат нешто повеќе од тоа што го вложиле, односно да се однесуваат кон нив како кон принцези.
Vidi devojcinjata od mali noze mnogu povekje se borat da bidat samostojni i toa trae se dodeka ne oformi semejstvo, stom toa kje se sluci rabotite se menuvaat. Ona sto e potrebno vo odnos na samostojnost e pravo na rabota, isto platena rabota kako da e maz i sl. zatoa sto za zal mazite ne se sekogas sopruzi na mesto i tatkovci pa, zenata mora se sama i da ne mora da se grizi i za mazot kako za malo nesposobno dete.
Жената го изневерувала сопругот и тоа подолго време, од швалерот прифатила и работа и стан и кола, и детето и го издржувал, ама ја изгубила довербата во него бидејќи и прикрил дека имал кривично дело. Да, крив е, се сложувам дека такви работи не се кријат, ама ни она не е нешто многу лојална и искрена, ако веќе зборуваме за доверба, па сега као лута, додека продолжува он да ја издржува. Ќе и помине лутината не се секирајте, знае таа што начекала.
Лудница сте сите... освен може сопругот на таа, за него малку знаеме. Овој тежок криминалец.... има за станови, плус за кирии, плус за шо знам шо... ПЛУС ја вработува неа да и тече стаж и плата, а таа дома си седи - КРИМИНАЛ... не го може секој тоа освен некој врзан со луѓе. Плус осуден, ама па може по други градови да шета... се е ова ради реда, којзнае кои гадни врски ги има штом може да е криминалец и лесно да поминува... па и никому ништо да е. Таа, кутрата, без љубов мажена па напатена со маж и дете да живее... не се разведува прво ако нема љубов, туку прво швалер си наоѓа, ако се погоди арно, ако не да си остани во брак дури не најди некој погоден. Го најде овај, станче, манче, платичка и стаж со дома седење, адвокати платени ти реков-ми рече.. па повредена била кутрата, довербата и била уништена... кога го лажеше и вараше сопругот арно беше, сега неа кога ја лажат повредена е. Ама затоа сигурно уште и е убаво платичка со дома седење да зема, за тоа ваљда не е увредена. Цела приказна е за гревови, сите сте лудница карактери, ама детенцето што нема да знае што е нормален дом и семејство, такви како вас гледа секој ден, со такви расте, никакви примери. Па ќе порасне, ќе биде бетер од вас, оти така научило... и така ќе си вртиме во круг во општествово наше напатено. Се надевам нема да има последици на детево сево ова, за греота.
Па сега....ако е во негова фирма, не е криминал Ако ја бутнал онаму за каде што и он требало да одлежи, свако чудо за 3 дана во маусдонија.
Не знаеме под какви услови ги добиваа таа тие финансии. Да пише таа каква и' е врската со 'финансиеров', друго ќе е. Вака, од кај знам? Посебно ми е сомнително оти чоеко, во секој пост не пропушти да спомне дека тој ја финансира.
Ne deluva deka vrskata e taka "pogana" megjutoa da, vlozil nesto finansiski i sega ova se slucuva... ne se poklopuvaat nekoi raboti, da se razbereme, zarem toj ako go plakja stanot i kola i kupil, kje se gleda so nea samo koga taa kje dozvoli? Nekako ne mi odi toa, pak kje kazam nesto ne stima, dali on ovde pumpa sega okolu finansiranjevo hmmm nekako toa kje da e, a deka ja saka, i toa kje da e taka em, ja napagja (so finansiranjeto) em, ja brani kje si ja naredat, kje i pomine lutinata. I edno ne mi e jasno, zenava e razvedena vekje, zosto pisal vo ovaa tema ... Nesvesnite postapki, nacinot na izrazuvanje ... deckovo navistina se isplasil deka kje ja izgubi, olabavte go malku.
То шо има кривично дело незначи дека е криминалец. Сега и за брза вожња под дејство на алкохол се одговара кривично....Кривично дело е и затајување на данок на приватен имот/фирма. Во случајов ми изгледа меша и бившиот маж на жената.
Ама ... е. Особено пример за брза вожња под дејство на алкохол. Ко да не читаме секој ден такви говеда колку луѓе усмртват.
Не пропуштаат прилика да го направат од лајно подолу човекот од криминалец до насилник и тепач уште каква не етикета не му залепија на човекот а ни го знаат ни го познаваат.Секоја чест неколку реални коментари се останато субјективно и пристрасно катастрофа...