Ako baras vina vo ovie relacii, togas site se krivi, mazot sto ne ja saka zenata ama ne ja ni ostava, zenata sto znae deka mazot ja vara (zena sekogas znae, osekja nesto ne stima), a ima i znae i ne go ostava, svalerkata sto vleguva svesno vo nesto sto trajna vrednost nema, ni son ni nadez, nisto. Sekoj si go nosi svojot del vo zivotot, ne moze eden sam za se da e vinoven i obratno.
Апсолвиравме одамна на темава дека швалерките се криви. А мажите? Ајде зашто една од вас не кажа, неа не ја кривам туку овој мојов е гад и го кривам што ме изварал. Оставете на страна морална одговорност, греота на друга жена маж да и краде , тој крст нека си го носи таа, што со мажите кои одат од една на друга при жена и деца дома? Оти не е секогаш во прашање само еедна екслузивна швалерка па да речиш еве дознала дека е женет па пак е со него, него мажов си ја има женава како константа а на страна си ебе други.
Зошто ги оправдуваш швалерките?Само затоа што се женски род? Двајцатансе соучесници и двајцата се криви.Негово е да побара,нејзино е да одбие…или обратно. Немој да ги прабиш ангели жениве,зошто жена за да наштети од секој аспект е прва. Реално. Пс. Жените се ситат премногу иога ќе расипат врска/брак. Самото име на темава ти кажува колку жените се безобразни, џа да изградат дури и ВРСКА со оженет човек. За кој, сами веруваат дека тоа е “врска”
Јас никого не правам ангел, ама не гледам зашто би ми била крива некоја жена која ни ме знае ни ме познава наместо мажот ми кој си легнал со неа. И не, нема право женет маж да побара од друга жена освен од жена му. Ама немажена жена нема зашто да не си проба среќата кај некој маж. Е сега од реакцијата на мажот зависи понатака... Се додека има реченици " Мажот може да побара она да одбие" ќе си ги правдате мажите дека некоја жена го замантала јадниот. Ако на мојот му текне да бара од друга нема јас што да ја кривам другата. Сфаќаш? На крај краева не мора ни да е жена. Ви врска со оженет може да биде и маж..
Јас кажав “ он да бара, нејзино е да одбие…и ОБРАТНО” Зошто мора швалерката да е немажена за да заведува мажи што се во брак? Некако зазимаш страна во коментариве,а навидум сите сме ја виделе вистината со свои очи од поштените жени. И да. Криви се,исто колку и мажот. Самиот наслов на темава ти укажува многу за женскиот свет. Нигде нема тема “врска со омажена жена?” Имено…како може една жена, швалерисувањето да го нарече ВРСКА со ОЖЕНЕТ човек? Ни В нема од врска.
А бе така си го сфаќаат. Ваљда, што ги знам. Па и мажена да е. Нејзин брак си одговара.. А јас ти велам дека нема што оженет маж да бара од друга.. сфаќаш? Или пак со она "ама машко е"..
Ама не можеме да бараме одговорност од рандом луѓе.Не можеме да очекуваме дека лавот нема да не изеде,оти ние не јадеме лав . Ич да не ве боли дали некоја сака к*р од женет или од слободен.Кој сте вие да кажувате дали некоја има морал или не ? Гледајте си го мажето,не тие што се ебат со вашето маже.
Изневерената жена си има проблем ,не швалерката.Изневерената жена може до утре да шлапа за морал на швалерката.Мажето и да ја остави таа швалерка,не значи дека ја сака изневерената,оти да ја сакал немало на швалерката да и ги спушти гакичките.Швалерка му не е будала да му го пере гаќите посрани,а жена му покрај се,ќе му ги пере.
Не можам да очекувам мене други жени да ми го ценат бракот, кога оној за кој сум се омажила не го цени.
More neka proba nekoja da mı se zamesa vo brak pa ke vıdıme dalı ke bıdam dostoınstvena ı kulturna. Bas skoro ımavme desavka koleska mu pısuva na mm kao " da ne bese ozenet bı dosla vo Sk lıcno da se vıdıme ı kao da ja podducı okolu rabotata Durı kolegıte go zezaa okolu nea deka se rasprasuvala za negov FB. Za mene toa e sramota, zenı bez moral ı bez samopocıt koı ne gı ınteresıra dalı ımaat semejstvo ılı ne, ı ne gı pravdajte takvıte aman A vo mojov sum povekje sıgurna odkolku vo sebe no zıvot, dokolku nekogas osetam nesto ı nemu ı na taa znam sto bı ım napravıla
Што ќе постигнеш со тоа што неа ќе ја нападнеш? Која и да е. Од искуство ти кажувам многу блиско. Јас мажот ми би го одрала.. ма ќе го кастрирам.
Па уште читам коментари "и се врати на жена му ,ја искористи швалерката" ..Е не знам дали жена му е искористувана од негова страна или швалерката.
more ı na dvajcata ne sum tolku fına pa da prostuvam ılı pa kao ne znaela deka e zenet ma nemoj.. a on mı e posebna prıkazna..
Имам приметено дека кај муслиманките не важи швалерката не е крива .Ќе дојде сопругата со браќата лом ќе ја направат швалерката.И кај наши има тепачки,ама они се врв кога се работи за фамилијарно реметење на швалерка.
ı da znaes deka e taka. A Imav kıradzıka Makedonka ıdese so Albanec pa ı trudna od nego ostana.. Kaj abortırase pa kolku patı modra doagjase.. A on 3 deca doma Na kraj on sı ostana so zenata a a ona sı se vratı vo rodnıot grad.. Detstvoto vo traumı od nıv mı pomına