Мнолгу ми пишувале,ме канеле на состаноци ,ми досаѓале па мажот ми не им срипал .Неговиот став си е нека ти пишуваат ништо не ми менува,ама ако те вознемируваат кажи ми ќе им срипам .Под негово ниво е да се тепа со мажи ,оти ми пишале,ми се пуштиле.
@Серотин Океј, нема да се докажуваме уште Сите сме жени на сите и ни пишуваат и дофрлуваат па мажите не скокаат, мојот ниту знае. Кај мене беше мн грда ситуација оти не се деси еднаш. Неколку пати имаше такви испади. Физички и да сакам не можам да ја нападнам оти не живее Мк, но така силно ќе ја обрукам низ цела фирма.. Или дека мм и е како шеф па се умилкува не знам, и дадов уште една шанса само
Нит сум мажена, нит сум имала лично такви искуство ама има многу среќни бракови што настанале прво била швалерка, па типот се развел и си има деца сега со бившата швалерка. Ако некој се заљуби во некој зошто да не.
A be pa i ti pokani ja nakafe doma. Neka i reci, i kazav na zena mi za tebe te vika na kafe, rucek sto da e.
Имав една познаничка, мажот ја изневеруваше со која стигне, оваа на швалерките на фб им пишуваше Тргни се од маж ми Мажот и сигурно со швалерките си има мајтап играно на нејзина сметка зошто знаеше да ја навреди пред сите за било што, како е облечена, каков ручек направила. Изневерена жена, иако не треба да се осеќа понижено и засрамено, зошто не згрешила ништо за да се срами, ама прво чувство е тоа сепак, понижување. И наместо да ја зачува таа гордост што и останала, оваа оди да се расправа со швалерката. Достоинствена, горда на себе, успешна жена, емотивно стабилна, жена жениште, само се разведува од тој клошар. Не покажува никакво девијантно и дивјачко однесување кон швалерката. Зошто ако некоја е швалерка, од околината стално ќе е покажувана со прст, еее таа нестабилна е, со женети оди. А ако сопругата се кара и тепа со швалерката таа ќе е земена на потсмев и сметана како лабилна, зошто не правиме муабет за дете што треба да го пазиме од светот, правиме муабет за возрасен, одговорен маж. А швалерка ни на крај памет не би ми текнало да му бидам на некого, непочит кон сопственото тело и личност ми е тоа и баш ми е жал што се претставува како многу феминистички, ќе спијам со кого сакам.
Повторно ја промашуваш поентата. Проблемот е што швалерката нема морал,а треба да го има. Како човек. Сосема сеедно дали жената знае/не знае,перела итн. А човек без морал е 0. Толку за швалерките и швалерите,покрај моралот и немање самопочит ,самодоверба собираат трошки од туѓа маса,на повик.
Не знам за такви бракови, искрено не ни имам познаници во брак, не сум во тие години. Зборувам од аспект на тоа дали свесно одење со зафатени луѓе треба да е прифатливо или не. Мене не ми е.
Свесно одење не ама никогаш не е црно и бело. Што и да се случи треба да си одговорен за своите постапки. Луѓе што искористуваат други за финансии, функција и било што ми се лоши луѓе. Луѓе што ќе се заљубат не ми се лоши.
Што не може не разбрав? Ако се заљуби во друг/а, може да се разведе прво и после да спие со швалер/ка, да влегува во сериозни врски со нив итн. Не може да се воздржи толку, мало дете е? Едно е да се разведе партнерот од тебе, иако не те сака веќе, сепак има почит кон тебе да завршите достоинствено, а сосема друго е да те изневери па после да се разведува. А најсмешното од се е што човек што се "заљубил" во швалер/ка, кога ќе му помине кеифот од неа/него, ќе најде друг/а швалер/ка во која ќе се заљуби како никогаш дотогаш. Таа е психологијата на тие луѓе и затоа е непочит кон себе си да одиш со женети, зошто врло веома веројатно дека ќе те изневерат и тебе еден ден.
Ко вицон Жената го фаќа мажлт во кревет со друга и фаќа да ја тепа. Мажот и навива: Удри жено, удри по курвата.. она нас ќе ни го растура бракот.
Е колку оставаат? Јас баш знам многу што не ја оставаат жената. Брак за пред општество, деца со нејзе, финансии дели, има кој да го пере, готви, удобност, а швалеркава се надева 3 години дека сепак еве летово ќе ја остави, ако не ова лето, другата зима. Ретко кој маж остава сопруга за швалерка, со швалерката ќе му се крене егото дека уште може да брка женски, ќе смени рутина на секс и ќе се врати назад. Не дека нема тоа што викаш, се разведуваат и преженуваат, ама почесто не одколку да.
Па така е де. @Mantub ако се затреска и ако другата сака да го прифати со приколици (децата) одма оставаат. И се преженуваат. Е ако другата нема намера да трпи туѓи деца, да се расправа со бивша жена и цел пакет, мажот за да не остане сам ( читај: да има кој да го пере, да му горви итн..) нема да ја остави жена му, додека жена му не и скурчи па да му заврти грб.
Ау ,да,познавам една Албанка,таа беше швалерката ,лично ми кажуваше за коси ја кубеле ,ја мавале од мажот фамилијата.Па и направи едно дете,после прекинале,па уште едно дете,ја лажеше,манипулираше,на крај пак тој си остана со жената.