Они им се само швалерки,ништо повеќе. Може да се филмаат до недоглед дека се во врска. Не е судење,него е зборење реалност. Извини што се убацив со коммент
Сфативме уште од првиот твој коментар. Енергии се споиле, љубовта била слепа, како споменар на основец да читам. А јас мислев it’s all about the sex and fun.
Не имплицирам да се тепаат.Туку дека има такви што може да дојде до физички контакт.Ако им се тепа нека се тепаат што да им правам јас , дали да земам пуканки или чипс за да гледам .Па греота и мажот една напиша дека би му направила кастрација.Дали и таа имплицира на кастрација?Ајде не ме зезајЈас немам мака со такви работи со маж ми.Немам потреба да гледам од твоја перспектива.Јас и во претходните постови имав напишано дека мажот е најкрив.Имам таква другарка што прави еци пеци пец дали ја вара, свесна е ама се прави дека нема ништо.Секакви приказни има за оваа тема.Најжалосно е на крај што тука највеќе децата страдаат,личноста која на некој/а му посветила внимание,години,љубов и се и на крај така да и се врати.
Pa ne e bash za majtap temava, ama koga ke dojde da se diskutira za pogreshna postapka na mazh, se naogjaat milion opravduvanja i najchesto vinata se prefrla na zheni.
Ne se dokazhuvam naprazno. Repliciram na tvoi nebulozi, koi ni ti ne znaesh da gi objasnish, pa koga nemash argument, vaka probuvash da zavrshish diskusija. Kaj objasni, citiraj mi.
И двајцата се криви, а најмногу мажот тој ветил верност во бракот. Ама немојте да ги браните и швалерките крај краева од толку слободни за женет мора да се залепи, златен да не им е на женетите. Колку што жена може сама себе да се понижи да нема тронка морал, толку маж не може да изневери. И кога и да се спомнат швалерки ( дека и тие се криви морално и дека се без себепочит) поедини членки рипаат ко попарени, не си перете совест. Ај банирај те ме.
Баш се замислив на реченицава. Зарем може да контролираш во кој ќе се заљубиш? Може единствено да контролираш да не изневериш пред да се разведеш, но првото не.
Заклучок: Девојките што ги бранат швалерките се имаат најдено во ситуација да бидат швалерки,а девојките што ги бранат мажите останале во врска/брак и покрај тоа што биле изневерени.
Ете видиш, ниту сум била швалерка, ниту сум била изневерена. Но размислувам логички и исправно. Заостанато мислење е она е курва, она го заведе, тој е невин.
ама кои сме ние да кажуваме кој е крив а кој не кој нам ни даде такво право без везе е муабетот - ок де муабет си прајме- зошто реално, не е муабет, туку вперуење прст е
Зборуваш од морален аспект и се слагам. Јас зборувам од човечки. Некогаш не можеш да одиш против себе. А и не сите партнери се создадени филмски еден за друг. Шит хепенс. Работата е да не се инволвираш додека постои личност која може да ја повредиш.
Да,заостанато е да се обвинува само едната страна.Каква е таа "жена" што свесно влегува во врска со маж кој што има семејство и каков е тој "маж" што си го растура семејството за една таква жена.Бедно.
Ok, aj malku obratno da razmislime. Mazhena zhena ima shvaler. Znachi i shvalerot e vinoven, zatoa sho kakov e toj mazh da se pika kaj mazhena zhena, i svesno vleguva vo vrska so zhena koja ima semejstvo, taka?
Е тоа викам, да не инволвираш пред да се разведеш. А дали можеш, треба да можеш. Љубовта меѓу сопруг и сопруга се негува, не е само омажи се/ожени се и уживај, нормално дека ќе почне да ти недостига нешто и да се заљубиш во друг. Како што може да се контролира гнев, радост, тага, секоја емоција, така може и сексуална привлечност да се контролира. Мислам, јас заљубеноста ја викам сексуална привлечност бидејќи тоа е. Да го сакаш некого треба да го познаваш, да му ги знаеш маните и да го сакаш уште. Колега од работа може само да те привлекува сексуално, не може да го сакаш пошто не го знаеш каков е целосно, иако во моментот којзнае колку интензивно им се чини чувството. Ама сексуална привлечност не е толку романтичен назив, па ќе речеме заљубеност.