Двете страни се криви и мажот и швалерката.Мажот свесно го прави тоа, швалерката некоја исто свесно го прави ако знае дека е женет, некоја несвесно почеток ако не знае дека е женет а може да продолжи и во свесно кога дознава и продолжува.Најповредена е тука жената.Но и за неа ќе најдеме лек и чаре ако е карактерна,способна и со став ќе го пресече бракот и ќе си продолжи понатака со живот.Некој што го сакала и се ако ја повреди не е вреден за неа и нејзини солзи.Иднина со таков човек не постои.Нели кажуваат кој еднаш изневери, пак ќе изневери.Некој можеби и нема пак да го направи тоа.Жената веќе нема да има верба.Има жени што седат во брак имам такви другарки и тоа е лошо не се раат.Секоја ако сака може да стави Крај и да продолжи напред.
Ok shtom taka. Grozno. Da si legne pokraj zhena mu otkako zadovoluval druga zhena. Pogadno neshto nema.
и двајцата ќе си завршат работа, а на крај ќе испадне жената дома само нема секс у вакви тројки хахахах
Грозно и гадно е и за мене. Не знам како не им е срам да се фалат со титула швалерка и изневерувач. Мислиш Нобелова награда добиле, па его и фалење до плафон. Само тука вакво нешто може да се прочита.
Toa ako e za "falenje"... Nemam komentar. Na krajot pak se sveduva na toa deka shvalerkata nishto ne vetila, a soprugot da, od nego se bara vernost, ne od nea. Shvalerkite se obichno nesrekjni zheni.
Ниедна страна не е за оправдување. Свесно да одиш со оженет маж од толку слободни мажи на светот, тешка дијагноза за мене. Загорчување и на својот живот е. Каква иднина со таков човек може да имаш?
Taka e. Za neverstvo ima samo edno reshenie: razvod. Gadno e koga mazhot zadovoluval druga zhena i da si legne so soprugata posle toa.
Можеби секој не верува во институција брак и затоа прави така, не гледа така на животот ете дека сака семејство едно друго, а тој што веќе влегол во брак знае што е тоа и треба и да се однесува така.
Еве хипотетичка ама реална ситуација. Мажот ти се пушта на некоја слободна девојка ( тука е делот он може да си побара). Она не знае дека е женет, и се допаѓа, закажува кафе, вечера и следствено нели и секс има. Додека да дознае дека е женет веќе е заљубена. И? Кој е тука крив? Мажот твој ило девојата која не ни знаејки е швалерка.
Јас многу убаво кажав по 2000ти пат дека двајцата се криви. Како и да се изврти приказната. И не изнесувајте вакви наивни сцени од каде да знае и како да дознае, не сме Лас Вегас.
Забранетото овошје е послатко НО данокот што ќе го платиш уште погрчлив е. Ако жена му оди на страна зошто не се разведат? Ако толку сте се привлекле и се сакате? Или тие прикаски ти ги врти тој, додека не дојде време кога ќе имаат едно бебе,па друго и така во круг додека ти наивно и заслепено му веруваш. Касно ќе се освештиш дека си имаш работа со манипулатор кој освен сексуално нема на кој друг начин да те искористи,а штом со тебе ја изнерверува жена си веројатно има уште две-три за кои сигурно ќе ми речеш “не,нема други,ми докажа”. И така тој среќен ќе си легне покрај жена му која нема да ја остави,а ти ќе си легнеш сама и наивно среќна што сте се е*нале таа вечер и ти купил скап поклон. Good luck
Што те гајле тебе? Оди троши енергија на нешто поинтересно, мислиш роман ќе пишува, вие сте сите светици..
Море, море, одма епитети вие сте светици. Не е светица тоа туку нормална и стабилна жени со морал, достоинство, осет, ум, човечност.
Како некои луѓе се замараат со туѓи животи,страшно, морал, морал,морал кој морал жити се зошто секогаш жените треба да внимаваат на моралот и понашањето, а машко ако е со мажена ништо. Не нема да не биде вака
Според мене само сопругот е крив, еве мене кога би ми се случило, не би ја обвинувала швалерката и не би навлегувала дали знаела или не знаела дека е оженет. Треба ли швалерката да го чува мојот брак или сопругот? Тој штом тргнал да бара некоја ќе најди, 10 со морал ќе го одбијат, ама една може нема. А што во ситуацијата кога оженет маж бара стриктно мажена жена (и обратно) за швалерка поради дискреција на швалерајот? Тука кој навлегува во нечиј брак? Пак ќе ви биде крива швалерката?
Баш ми е гајле него овде пиша за да добиеш подршка а кога наиде на реалноста одма светици сме. Теши се.